Alski 26.01.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 nudziłem się więc załozyłem album i wkleiłem zdjęcia działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 26.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 U nas instalacje wodne były robione po tynkach , ekipa wszystko co wykuła zatynkował po skończonej pracy. Ostała się tylko jedna dziurka bo po 2 tygodniach robiono poprawkę i pan od tynkowania już nie przyjechał z ekipą.Teraz jesteśmy na etapie gładzi na dole, ale cosik słabo schnie i trzeba podnieść temperaturę żeby szybciej skończyli, za 2 tygodnie kafelkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 28.01.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Czy masz jeszcze gdzies inaczej niż w projekcie Gdzie planujecie w salonie miejsce na TV Pozdrówka Hej , przepraszam ze nie odpisywałem ale nie było mnie w domu Telewizor planujemy postawic po lewej stronie kominka w rogu http://img170.imageshack.us/img170/9619/p1030521wb5.jpg Nie postawiliśmy scianki pomiędzy garazem a hollem http://img170.imageshack.us/img170/8277/p1030515gt6.jpg Zmniejszyliśmy pokój na rzecz małej garderoby http://img187.imageshack.us/img187/8908/p1030422sc2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Hej Czarku!Na zdjęciu ,przy kominku po prawej stronie ,ten dekor to wentylacja ?!Jeśli tak , to czy nie obawiasz się ,że całe cieplo z kominka ucieknie w komin? Pytanko do wszystkich ,czy ktoś zakladał centralny odkurzacz ,mi gość za same rurki w ścianie [ 6 punkt. ] zaśpiewał 1500zł nie wiem czy to duzo , czy malo?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 31.01.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jeśli tak , to czy nie obawiasz się ,że całe cieplo z kominka ucieknie w komin? Pytanko do wszystkich ,czy ktoś zakladał centralny odkurzacz ,mi gość za same rurki w ścianie [ 6 punkt. ] zaśpiewał 1500zł nie wiem czy to duzo , czy malo?! Hej.Tak to wentylacja , niestety musi być w tym miejscu , paliłem juz kilka razy w kominku i nie jest tak źle ciepło zostaje Co do centralnego odkurzacza , to powiem Ci na przykładzie mojej siostry ze to średnia cena , natomiast zastanowiłbym się czy warto to robić bo po kilku latach eksploatacji dochodzą z instalacji niemiłe zapachy ,mimo częstego czyszczenia tejże instalacji, pozatym to idealne srodowisko dla roztoczy. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.01.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Czarku, u Ciebie juz domowo mam pytanie do maryskowiczów: ile i jaką dawaliście izolację styropian wylewkę - szczególnie na dole - chcieliśmy dać 10 cm styropianu, ale chyba sie nie zmieści - wg projektu jest 5 cm - to chyba mało... jest 14 cm od tzw chudziaka na wylewki i te inne (bez parkietu i płytek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 31.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 mam pytanie do maryskowiczów: ile i jaką dawaliście izolację styropian wylewkę - szczególnie na dole - chcieliśmy dać 10 cm styropianu, ale chyba sie nie zmieści - wg projektu jest 5 cm - to chyba mało... jest 14 cm od tzw chudziaka na wylewki i te inne (bez parkietu i płytek) To masz tak samo jak ja. Planuję 8cm w 2 warstwach po 4cm kładzione na przemian + 6cm betonu , a w garażu i kotłowni 5cm styropianu + 8cm betonu. Czarku ,z tymi " zapachami " z c.odkurzacza to mnie zaskoczyłeś , do tej pory słyszałem same pozytywne opinnie .- ale i tak jestem zdecydowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mikołaj, w awatarku Twój domek juz wyglada czyli ma okienka.Jeśli mógłbyś zapodać zdięcia swoich okien - my mamy zamówione (i już zaliczkowane) okna złoty dab ze szprosami w takim kolorze dzielone na 4, pozdrawiam i dzieki za odpowiedż tez chcemy dac tego styropianu 3/5 cm czytałam - oczywiscie na forum, że taka konfiguracja jest lepsza od np.4/4;- i jeszcze jedno: a okna tarasowe są w jakiej odległości od chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 01.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Wczoraj dostałem pierwszą wycenę robocizny budowy Marysi.Co wy na to etap1 fundamenty-5000 etap2 parter-6000 etap3strop-4000 etap4 poddasze-4000 Razem-19000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 01.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Wczoraj dostałem pierwszą wycenę robocizny budowy Marysi.Co wy na to etap1 fundamenty-5000 etap2 parter-6000 etap3strop-4000 etap4 poddasze-4000 Razem-19000 Moim zdaniem ceny są OK. U mnie wyceny z dachem oscylowały wokół kwoty 30kpln bez tarasów i ścianek działowych (w tym dach około 9kpln). Ostatecznie znalazłem firemkę za 23kpln z dachem, działowymi, tarasem, gankiem. Mam wybudowane wszystko bardzo dobrze ale .... musiałem być codziennie na budowie i mieli 3 miesięczny poślizg. Poślizg to może nie do końca ich wina bo u nas naprawdę nie ma już kto pracować, a przy najmniej za normalne pieniądze. Nawet bracia z za wschodu do "kopania rowów" chcą 10zł za godznię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 01.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dodaję, że ta cena 19 tyś to cena robocizny jeżeli chodzi o materiał Prothon, rozmawiałem, gdy bym chciał budować z suporexu to bedzie taniej tzn około 17,500 bez dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 01.02.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dodaję, że ta cena 19 tyś to cena robocizny jeżeli chodzi o materiał Prothon, rozmawiałem, gdy bym chciał budować z suporexu to bedzie taniej tzn około 17,500 bez dachu. Jeśli widziałeś ich budowy i podoba Ci się to co robią to nie zastanawiałbym się długo. Sezon zapowiada się "gorący" i ceny robocizny zapewne pójdą w górę (o ile w ogóle budowlańcy będą chcieli rozmawiać o braniu roboty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 01.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Powiem tak nie widziałem, i nic nie wiem na temat tej firmy.Dostałem namiar z tego forum bezpośrednio od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 01.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Powiem tak nie widziałem, i nic nie wiem na temat tej firmy.Dostałem namiar z tego forum bezpośrednio od niego Poproś o adresy ludzi u których budowali. Podjedz, zobacz, popytaj i jeśli nie ma większych zastrzeżeń podpisuj umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam serdecznie Maja działka jest w strefie objetej ochroną konserwatorska i marysia wyladowała u niego Jeśli wszytko u konserwatora bedzie ok i stwierdzi ze marysia nadaje sie dołącze do osób budujących marysie podzrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 02.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam serdecznie Maja działka jest w strefie objetej ochroną konserwatorska i marysia wyladowała u niego Jeśli wszytko u konserwatora bedzie ok i stwierdzi ze marysia nadaje sie dołącze do osób budujących marysie podzrwiam Witamy ,witamy cieszymy się ze nasze grono jest coraz liczniejsze Pozdarwiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Hej Oczywiscie nie obejdzie sie bez kilku zmian w projekcie czyli te standardowe zmiany Mam pytanie do osób które już wybudowały chodzi o okna w salonie . W kuchni okno boczne zostanie zlikwidowane i zastanawiam sie czy okno boczne w salonie (to największe)czy nie zmienic na takie mniejsze takie jak pozostałe okna w salonie (te mniejsze jak na tylniej ścianie ) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.02.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Hej Oczywiscie nie obejdzie sie bez kilku zmian w projekcie czyli te standardowe zmiany Mam pytanie do osób które już wybudowały chodzi o okna w salonie . W kuchni okno boczne zostanie zlikwidowane i zastanawiam sie czy okno boczne w salonie (to największe)czy nie zmienic na takie mniejsze takie jak pozostałe okna w salonie (te mniejsze jak na tylniej ścianie ) Pozdrawiam serdecznie witaj i zmiany przemyśl, czy nie za duzo okien chcesz likwidować? jeśli zaś chodzi o to jedno boczne, które Ci pozostanie i jeszcze zmniejszone..... jeśli nie zależy Ci na wygladzie elewacji, to pomyśl o doświetleniu:popatrz na nasze zbudowane marysię i przemyśl te okna raz jeszcze u mnie tarasowe są potrójne a dwa małe zamienione na jedno wieksze i - takie same na ścianie szczytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 ave a czy gdzies mozna zobaczyc twoja marysie.Okno boczne napewno w kuchni usunę bo wyglada dla mnie bez nadziejnie itd itd itd.Co do salonu to sie musze bardzo powaznie zastanowic .To wazna decyzja ...ech Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.02.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 abumu nie mam - jedno zdjęcie z jesieni i calkiem niedawno z zewnątrz mam nadziejęm, że niedługo wstawimy okna i wtedy będzie i ze srodka:ale, w dzienniku Andrzejki jest dokumentacja i gdy sięgniesz stronki dalej są domki innych jest jeszcze dziennik Joli - ona ma podobnie okna jak mynasz domek ściana zachodnia szczytowa: http://images14.fotosik.pl/101/b66fe5dce3fbfcecm.jpgstrona południowa okno tarasowe: http://images13.fotosik.pl/33/37977844f5c49fa8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts