Tomek23 04.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 ave a czy gdzies mozna zobaczyc twoja marysie. Okno boczne napewno w kuchni usunę bo wyglada dla mnie bez nadziejnie itd itd itd. Co do salonu to sie musze bardzo powaznie zastanowic .To wazna decyzja ...ech Pozdrawiam To czy wygląda beznadziejnie to kwestia gustu, a z tym się nie dyskutuje. Likwidując je będziesz miała za to "beznadziejnie" ciemno w kuchni. Zasłoniłem dziś boczne okno w moim domku i nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można na własne życzenie zorganizować sobie taką "ciemną norę". Proponuję przemyśleć jeszcze raz ten krok, a przynajmniej na etapie budowy osadzić w miejscu okna nadproże, aby w razie zmiany planów można było je wybić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 04.02.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Okno boczne napewno w kuchni usunę bo wyglada dla mnie bez nadziejnie itd itd itd. Hej Usuwac sobie mozecie co chcecie ale co bedzie gdy przyjdzie inspektor do odbioru budynku. Przepisy wyraznie mowia o ilosci okien do wielkosci pomieszczenia tzn.pomieszczenie musi byc dobrze doswietlone.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 cześć Czarku, jesli zajrzysz, to proszę powiedz jeszcze jak i ile dałeś styropianu na podłogi (u mnie wychodzi od "chudziaka ok 14-15 cm ) a co okien - no właśnie - nie wyobrażam sobie maryśki bez tych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 04.02.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 cześć Czarku, jesli zajrzysz, to proszę powiedz jeszcze jak i ile dałeś styropianu na podłogi (u mnie wychodzi od "chudziaka ok 14-15 cm ) Hej Ewa Ja polozylem 10 cm styropianu tzn. 2x5cm + 7cm wylewka i mysle ze grubszej wylewki nie ma sensu robic ..... a to dlatego ze pod kominek nie robilem zadnych fundamentow ani wzmocnien i wszystKo jest OK. I jeszcze jedno czytanie muratora oraz podobnych wydawnictw wbija tylko w koszty i robi zament w glowie . Zycze powodzonka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Masz rację o gustach sie nie dyskutuje...Musze sie zastanowic jeszcze ale zdjecia oglądane tu na forum z oknem w kuchni mi sie nie podobaja moze to przez ta róznice w wysokosci okien.. Kurcze ale wam zazdroszcze macie takie sliczne marysie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Kurcze macie rację będzie nora jak cholera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 04.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/8233732_348.ts1170489387000.jpg Okno nad zlewem w kuchni http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/8233736_348.ts1170489410000.jpghttp://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/6365681_348.ts1164206719000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 06.02.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 i jeszcze jedno: a okna tarasowe są w jakiej odległości od chudziaka? Drzwi tarasowe są 16cm nad chudziakiem , a okno 65cm -nie planuję grzejników ' bo ma być podłogówka. Ja polozylem 10 cm styropianu tzn. 2x5cm + 7cm wylewka i mysle ze grubszej wylewki nie ma sensu robic ..... a to dlatego ze pod kominek nie robilem zadnych fundamentow ani wzmocnien i wszystKo jest OK. I jeszcze jedno czytanie muratora oraz podobnych wydawnictw wbija tylko w koszty i robi zament w glowie . Zycze powodzonka Jeśli chodzi o wylewkę to masz rację , bo 6cm zupełnie wystarcza , natomiast fundamęt pod kominek powinien być i nie należy w tym miejscu dawać styropianu . Widziałem u znajomego jak mu pękły półki marmurowe dolna i górna w tym samym miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mikołaj - dzięki za informacje - okna piękne (moje też będą takie ) czy w takim razie dać druty zbrojeniowe w miejsce gdzie ma być kominek (bo pod chudziakiem nie ma zbrojenia i jak z tego wybrnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 07.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Widziałem u znajomego jak mu pękły półki marmurowe dolna i górna w tym samym miejscu . Możesz mi powiedzieć po jakim czasie pękły mu te płyty Moze miał źle odizolowany wkład , bo niestety obudowa marmurowa musi być bardzo dokładnie odizolowana a co zarazem nie oddaje ciepła .Wiec jeśli ktoś chce aby kominek działal jak piec to radze obłozyc kafelkami .Ja teraz załuje ze tak nie zrobiłem , dlatego dałem więcej kratek w czopuchu aby to ciepło wydobywało się na salon. Podstawę wylałem z 4 cm betonu , jest juz od roku i nic się nie dzieje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Mikołaj - dzięki za informacje - okna piękne (moje też będą takie ) czy w takim razie dać druty zbrojeniowe w miejsce gdzie ma być kominek (bo pod chudziakiem nie ma zbrojenia i jak z tego wybrnąć Ja na Twoim miejscu bym zrobił kratownicę z pręta zbrojeniowego min 10-tki i jak będziesz zalewać posadzki to w tym miejscu nie dawaj styropianu tylko wylej grubszą płytę -będzie OK! Czarku być może masz rację ,pęknięcie zauważył mniej więcej po pół roku , początkowo na dolnej ,a po jakimś czasie na górnej półce .Dodam tylo że nie robił żadnego fundamętu ,bo na etapie zalewania chudziaka nie myślał o kominku . Kominek stawiała mu firma ,a sam mątaż trwał kilka godzin -został złożony z kilku gotowych elemętów. Pozdrówka! [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Czy masz jeszcze gdzies inaczej niż w projekcie Gdzie planujecie w salonie miejsce na TV Pozdrówka Hej , przepraszam ze nie odpisywałem ale nie było mnie w domu Telewizor planujemy postawic po lewej stronie kominka w rogu http://img170.imageshack.us/img170/9619/p1030521wb5.jpg Nie postawiliśmy scianki pomiędzy garazem a hollem http://img170.imageshack.us/img170/8277/p1030515gt6.jpg Zmniejszyliśmy pokój na rzecz małej garderoby http://img187.imageshack.us/img187/8908/p1030422sc2.jpg Super to wygląda Podoba mi sie na dole bez tej ścianki dodatkowej, i na górze ta garderoba też fajna rzecz Dzięki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/8233732_348.ts1170489387000.jpg Okno nad zlewem w kuchni http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/8233736_348.ts1170489410000.jpg http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/6365681_348.ts1164206719000.jpg Wow jaka ona pikna Fajnie wygląda Maryśka w twoim wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.02.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jęsli chodzi o likwidacją okna w kuchni to nieeeeeeeeeeeeeeee, odradzam będzie ciemno i wcale nie tak ładnie Pozdxrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czyżby zima was zmroziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 11.02.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czyżby zima was zmroziła Chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 11.02.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czyżby zima was zmroziła Chyba tak aż tak to nie! my np. prowadzimy "casting" na hydraulików i elektryków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 11.02.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czyżby zima was zmroziła Nie ma tak dobrze, choć może bym chciał. Walczę z instalacją elektryczną i pochodnymi czyli mam romans z bruzdownicą. W sumie ponad 4km kabli do położenia więc "zmrożenie" mi nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 12.02.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 czyli mam romans z bruzdownicą. Hej , a możesz powidziec co robisz bruzdownicą :-?W końcu i tak wszystko przykryje tynk , czy warto sie męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 12.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 czyli mam romans z bruzdownicą. Hej , a możesz powidziec co robisz bruzdownicą :-?W końcu i tak wszystko przykryje tynk , czy warto sie męczyć? Na silikatach tynk będę bardzo cienki bo ściany mam proste (pilnowałem wykonawców i trzy razy osobiście rozbierałem ścianę), a kabli bardzo dużo (elektryka, włamaniówka, inteligentne oświetlenie, rolety, telewizja, komputerówka, telefony, monitoring, nagłośnienie, sterowania ogrzewaniem i parę innych). W sumie jest już rozdysponowane ponad 4000m kabli, a to jeszcze nie koniec. Takie systemy to moja praca i hobby, więc ewentualnym klientom muszę mieć się czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts