1 12.02.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 W sumie jest już rozdysponowane ponad 4000m kabli, a to jeszcze nie koniec. Takie systemy to moja praca i hobby, więc ewentualnym klientom muszę mieć się czym pochwalić. Łał A nie boisz sie że któregoś pięknego dnia może być małe zwarcie i bum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 12.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 W sumie jest już rozdysponowane ponad 4000m kabli, a to jeszcze nie koniec. Takie systemy to moja praca i hobby, więc ewentualnym klientom muszę mieć się czym pochwalić. Łał A nie boisz sie że któregoś pięknego dnia może być małe zwarcie i bum Spokojnie wiem co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 12.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Na silikatach tynk będę bardzo cienki bo ściany mam proste (pilnowałem wykonawców i trzy razy osobiście rozbierałem ścianę), Jakie planujesz tynki ?! Niedawno był u mnie wykonawca od tynków i mówił , że min grubość tynku gipsowego to 1,2cm. Błędem jest robienie cieńszych tynków , szczegulnie na silikatach , dlatego że powstają mikropęknięcia na fugach i można policzyć wszystkie pustaki ,nawet gdy są klejone na klej gdzie fugi praktycznie nie ma . Jeśli chodzi o " bruzdownice"- to ja też z tym walczę tylko w rozmiarze XXL ,kładę instalację centralnego odkurzacza . W załączonym zestawie napisali ,że można to zrobić samemu- więc robię! Zaoszczędze jakieś 1000zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 12.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Na silikatach tynk będę bardzo cienki bo ściany mam proste (pilnowałem wykonawców i trzy razy osobiście rozbierałem ścianę), Jakie planujesz tynki ?! Niedawno był u mnie wykonawca od tynków i mówił , że min grubość tynku gipsowego to 1,2cm. Błędem jest robienie cieńszych tynków , szczegulnie na silikatach , dlatego że powstają mikropęknięcia na fugach i można policzyć wszystkie pustaki ,nawet gdy są klejone na klej gdzie fugi praktycznie nie ma . Jeśli chodzi o " bruzdownice"- to ja też z tym walczę tylko w rozmiarze XXL ,kładę instalację centralnego odkurzacza . W załączonym zestawie napisali ,że można to zrobić samemu- więc robię! Zaoszczędze jakieś 1000zł . Tynki będą cementowo-wapienne. Mam małe dzieci (tzn. jedno w drodze) więc gipsowe odpadają bo dzieci szybko by je załatwiły. Tynk będzie pewnie miał do 1,5 cm grubości co nie załatwiłoby przykrycia takiej ilości przewodów. Z drugiej strony jestem zwolennikiem układania przewodów w bruzdach bez względu na ich ilość. Układanie na ścianie bez bruzd ma tylko jedną zaletę: wygoda instalatora, reszta to wady. Ja też będę zakładał centralny odkurzacz, ale w podłodze (w styropianie pod wylewką). Przed tynkami osadzę jedynie gniazda w ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 14.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witajcie!My własnie startujemy. Wybraliśmy Marysię,oczywiście bez zmian sie nie obejdzie. Najbardziej odpowiadająnam rozwiązania Joli i na pewno ściągniemy co nie co. To forum daje masę cenych porad, więc właśnie dołączamy.Trzymajcie kciuki, pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 15.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 WitajcieJuż od dłuższego czasu wczytuje się w Marysiowe budowanie. Razem z mężem zaczynamy budowę Marysi na wiosne, przez biurokracje przesunie się to pewnie na maj (ale to jeszcze wiosna). Nawet założyłam swój dziennik budowy, troche nie idzie mi pisanie, bo narazie nie ma i o czym. Ale uważnie śledze Wasze poczynania i z niecierpliwością czekam na dalsze losy budowy nie jednej Marysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 16.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hejka Podciągam Maryśkę Pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witajcie Już od dłuższego czasu wczytuje się w Marysiowe budowanie. Razem z mężem zaczynamy budowę Marysi na wiosne, przez biurokracje przesunie się to pewnie na maj (ale to jeszcze wiosna). Nawet założyłam swój dziennik budowy, troche nie idzie mi pisanie, bo narazie nie ma i o czym. Ale uważnie śledze Wasze poczynania i z niecierpliwością czekam na dalsze losy budowy nie jednej Marysi. No no jeszcze jedna Maryśka na podlasiu Super A można wiedzieć w jakich dokładniej okolicach Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 17.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja też będę zakładał centralny odkurzacz, ale w podłodze (w styropianie pod wylewką). Przed tynkami osadzę jedynie gniazda w ścianach. Większość instalacji będzie w podłodze pod wylewką , w ścianie zrobiłem tylko zejście z poddasza ,podejścia pod gniazda i wyprowadzenie do jed. centralnej . Za położenie inst. odkurzacza firma chciała 1500zł. Ja kupiłem w sklepie internetowym zestaw do samodzielnego mątażu +kilka dodatkowych elemętów za 450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 17.02.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ach ! serdecznie witam nowych pasjonatów MARYśKI !!! Najtrudniejsza praca to wybieranie projektu - reszta to same przyjemności !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 17.02.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam wszystkich Nowych Marysiowiczów Podobnie jak Mikołaj myslę ,że najtrudniejszy jest wybór projektu potem juz tylko z górki Pochwalę się nowościami jaki u nas nastąpiły Mamy już podłączony kominek z płaszczem wodnym Kafelkuje się mała łazienka Gładzie prawie skończone a od dziś wyłożony podjazd kostką Jeśli wszystko dalej pójdzie z planem, to w maju przeprowadzka. Chciałam jeszcze pogratulować Rafałowi_m i Kasi, którzy są moimi sąsiadami poznanymi na forum, dokonali rzeczy Wielkiej od tygodnia mieszkają w swojej Iskierce (Południowej) wybudowanej w 8 miesięcy GRATULACJE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 18.02.2007 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wykorzystując ładne słoneczko, podczas przerw w układaniu kabelków, pstryknąłem parę zdjęć mojego domku. http://images20.fotosik.pl/62/d87ee491d903cf8am.jpg http://images20.fotosik.pl/62/2233e199348f0e2cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 20.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 "No no jeszcze jedna Maryśka na podlasiu Super A można wiedzieć w jakich dokładniej okolicach" Witam wszystkich, Dokładnie to zaczynamy budowę w Bielsku Podlaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 21.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam. Za chwlę bede na etapie zasypywania wykopu i robienia wylewki . Napiszcie jakiej grybosci ja robiliscie i czy ze zbrojeniem. Z tego co czytałem to wylewka w Marysi grubosci 15 cm ze zbrojeniem fi 8 to ewenement . I w dodatku z betonu B15 . Chętnie posłucham opinii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 21.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Mam pytanko, bo tak czytam i albo nie widze, albo czytam nie uważnie, - jakie wymiary mają wasze okna w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 , Witam nowych maryśkowiczów - jakie wymiary mają wasze okna w kuchni? - wg "wymierzaczy" okiennych: frntowe h-1175, s-1465 pzostałe na parterze: 1435, s-1465 ad Alski: mówisz o fundamentach? majster mówił, że - rzeczywiście - "bogate" wyposażenie - gęste .... zapomniałam juz jak to się nazywa (to coś ze stali ) a tzw chudziak.... u nas jest na tzw gruncie czyli ubitym piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 21.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Skoro wybór projektu natrudnieszy, to najgorsze mamy za sobą -dziś zamówiliśmy MARYSIĘ. A potem do roboty !!! Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 21.02.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam. Za chwlę bede na etapie zasypywania wykopu i robienia wylewki . Napiszcie jakiej grybosci ja robiliscie i czy ze zbrojeniem. Z tego co czytałem to wylewka w Marysi grubosci 15 cm ze zbrojeniem fi 8 to ewenement . I w dodatku z betonu B15 . Chętnie posłucham opinii . U mnie jest 10cm B15 do tego siatka fi5 mm oczko 10x10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 21.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Mam pytanko, bo tak czytam i albo nie widze, albo czytam nie uważnie, - jakie wymiary mają wasze okna w kuchni? W Iskierce przód 120x120 cm, boczne 150x150cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 21.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Skoro wybór projektu natrudnieszy, to najgorsze mamy za sobą -dziś zamówiliśmy MARYSIĘ. A potem do roboty !!! Pozdrowienia dla wszystkich. Przed Wami jeszcze adaptacja i "niezbędne" zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts