Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Nasza Marysia od dziś ma nowa szatę, ekipa polecona na forum zrobiła ocieplenie i tynki w 8 dni, bardzo sprawnie, nie drogo i bez zadnych problemów. Mogę śmiało polecic. Nareszcie piec przestał palić jak smok, a sciana w garazu wygląda jak mur obronny razem 45 cm.

Parter prawie skończony jeszcze tylko kilka kafelek w holu i mozna malować na czysto. Góra tez tylko do malowania i jeszcze panele, robi się łazienka, więc coraz bliżej końca.

Jutro wkleję zdjęcia

45 cm? To z czego skladaja sie te sciany? :D

A co do smoka i palenia ... no wlasnie ... ile placicie za gaz (ew. inny rodzaj ogrzewania)? Ja sie przerazilem jak przyszedl rachunek za styczen (800 zl prawie :cry: ) wczesniej oscylowalo wokol 500 zl, za luty przyszlo ok 600. Mam nadzieje ze teraz bedzie troche mniej. Mimo wszystko spodziewalem sie nizszych kosztow. Jak to jest w koncu z tym ogrzewaniem? Niektorzy mowia ze dom musi wyschnac i ze trwa to kilka miesiecy, inni ze rok, jeszcze inni ze dwa ... sam juz nie wiem.

Pozdrawiam

Michał

Witam też buduję Maryśkę, poważnie myślę o piecu na gaz i wystraszyłeś mnie tymi rachunkami. Mam pytanie jaki masz piec i czy domek masz ocieplony a jak tak to jak grubo?

Pozdrawiam

Mirek

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Mirku,

domek ocieplony a jakze (boje sie pomyslec co by bylo gdyby nie byl :) - 12 cm steropianu, sciana 24 cm gazobeton.

Piec - Vaillant kondensat VSC 196.

Byc moze dodatkowy koszt to piwnica (60 m2) - niby kaloryfery sa na minimum skrecone ale zawsze cos toto grzeje. Nie wiem ...

Pozdrawiam

Michał

45 cm? To z czego skladaja sie te sciany?

A co do smoka i palenia ... no wlasnie ... ile placicie za gaz (ew. inny rodzaj ogrzewania)? Ja sie przerazilem jak przyszedl rachunek za styczen (800 zl prawie ) wczesniej oscylowalo wokol 500 zl, za luty przyszlo ok 600. Mam nadzieje ze teraz bedzie troche mniej. Mimo wszystko spodziewalem sie nizszych kosztow. Jak to jest w koncu z tym ogrzewaniem? Niektorzy mowia ze dom musi wyschnac i ze trwa to kilka miesiecy, inni ze rok, jeszcze inni ze dwa ... sam juz nie wiem.

Trochę mnie przestraszyłeś !- też planuję ogrzewać gazem , jeśli płacisz 800zł za miesiąc , a wtym roku zimy prawie nie było , to ile będziesz płacił jak będzie -20 ?!!! Strach pomyśleć.

45 cm ściany u Joli , a ja mam 50cm.

Proterm 25 ,10cm wełny 4cm pustki powietrznej i 12,5 cegła klinkier.

Z zewnątrz nie widoczne , ale wew. parapety 40 cm.

Trochę mnie przestraszyłeś !- też planuję ogrzewać gazem , jeśli płacisz 800zł za miesiąc , a wtym roku zimy prawie nie było , to ile będziesz płacił jak będzie -20 ?!!! Strach pomyśleć.

45 cm ściany u Joli , a ja mam 50cm.

Proterm 25 ,10cm wełny 4cm pustki powietrznej i 12,5 cegła klinkier.

Z zewnątrz nie widoczne , ale wew. parapety 40 cm.

Na szczescie 800 zl to tylko raz sie zdarzylo :) Poza tym byly po 400, 500 i 600 zl.