pati25 14.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 WitamProjekt już mam i mam problem znowu….teraz poważnie muszę się zastanowić nad zmianami .Kuchnia pozostaje tak jak jest .Przekonaliście mnie i macie rację .Salon-zastanawiam się czy okna tego tarasowego nie poszerzy i te dwa małe obok zamienić na takie jak to boczne .Znaczy te dwa małe na pewno zamienię na 1 większe ale zastanawia mnie to tarasowe ja bym je jeszcze powiększyła….co sądzicie wiem ze tak macie ,czy jesteście zadowoleni? To tarasowe wychodzi na południe wiec chyba będzie lepiej ? Usuwam balkon i powiększam okna na ścianach Następne pytanie to odnośnie okien dachowych –Napawano zostaje w łazience na poddaszu .Zastanawiają mnie pokoje czy usuwać te okna dachowe?Czy jak usune to przypadkiem te pokoje nie zrobią się kiszkowate? Jak sądzicie ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 14.04.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Cześć Pati!Nasz projekt właśnie w adaptacji, a dylemat mieliśmy taki sam. Zlikwidowaliśmy dachowe w pokoju nad garażem i jedno w pokoju nad kuchnią (tam gdzie przewidziane były dwa). Reszta zostaje, balkon też idzie out. Na dole wszystkie okna i drzwi na taras będą jak w projekcie,tylko łukowe zamieniamy na zwykłe.Kiedy ruszasz z budową? I pytanie do wszystkich doświadczonych już budowniczych: jutro konkretna rozmowa z panem murarzem. Co powinnismy szczególnie ustalić i co zawrzeć w umowie, aby uniknąć przykrych niespodzianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Jak dobrze pójdzie to pozwolenie dopiero na wakacje bedzie i jeszcze musze pozwolenie na budowe u konserwatora zabytków załatwić to tez trawa z 3 miesiace U nas też łukowate drzwi na normalne i wyrównanie stropu ...No i nad oknami intensywnie mysle ... Pozdarawiam... My niestety w tym roku tylko fundament zrobimy ,mam kilka innych inwestycji jeszcze w planach i z kasa nie wyrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 14.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Cześć Pati! Nasz projekt właśnie w adaptacji, a dylemat mieliśmy taki sam. Zlikwidowaliśmy dachowe w pokoju nad garażem i jedno w pokoju nad kuchnią (tam gdzie przewidziane były dwa). Reszta zostaje, balkon też idzie out. Na dole wszystkie okna i drzwi na taras będą jak w projekcie,tylko łukowe zamieniamy na zwykłe. Kiedy ruszasz z budową? I pytanie do wszystkich doświadczonych już budowniczych: jutro konkretna rozmowa z panem murarzem. Co powinnismy szczególnie ustalić i co zawrzeć w umowie, aby uniknąć przykrych niespodzianek? Mogę podesłać swoją umowę, była OK w wyjątkiem jednej rzeczy....zapomniałem napisać, że mają po sobie posprzątać i zabrać z sobą śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam Jesli mozna to ja także poproszę o taką umowę Będe bardzo wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 15.04.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam Jesli mozna to ja także poproszę o taką umowę Będe bardzo wdzięczna Pozdrawiam Nie ma problemu. Poproszę o e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.04.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Mój meil [email protected] Serdecznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 15.04.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A mój: [email protected] Też poprosze umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 15.04.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Umowa poszła na obydwa ww. adresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 16.04.2007 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Muszę się pochwalić. Przed niespełna trzema godzinami zostałem po raz drugi ojcem. Urodziliśmy syna (mam już córeczkę). Teraz pozostaje tylko skończyć budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 16.04.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Muszę się pochwalić. Przed niespełna trzema godzinami zostałem po raz drugi ojcem. Urodziliśmy syna (mam już córeczkę). Teraz pozostaje tylko skończyć budowę domu Gratulacje, teraz posadz jeszcze drzewo i bedziesz 100% facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 GRATULACJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 16.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 TOMKU WIELKIE GRATULACJE dla Ciebie i Żony. i pochwale się, że tez mam dzis urodziny, tylko niestety kilka .... lat więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 16.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dziękuje wszystkim. Muszę się pochwalić. Przed niespełna trzema godzinami zostałem po raz drugi ojcem. Urodziliśmy syna (mam już córeczkę). Teraz pozostaje tylko skończyć budowę domu Gratulacje, teraz posadz jeszcze drzewo i bedziesz 100% facetem Już parę drzew posadziłem, więc mam to za sobą. To było najprostsze z całej trójki Największe obawy miałem o syna, ale stanęliśmy na wysokości zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Muszę się pochwalić. Przed niespełna trzema godzinami zostałem po raz drugi ojcem. Urodziliśmy syna (mam już córeczkę). Teraz pozostaje tylko skończyć budowę domu Ja też gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 16.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tomku oczywiście przyłączam się do wszystkich gratulacji. teraz pewnie dłuuuuuuugo Cię na forum nie będzie nam też się udało mieć córkę i syna, drzewo już posadzone i mam nadzieję,że z domem też jakoś pójdzie. Materiały udałos się zdobyć- Porotherm będzie w środę, murarz jest, tylko trzeba będzie pana w starostwie poganiać, żeby za pozwoleniem na budowę do zimy nie czekać. Pozdrawiam Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 16.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 TOMKU WIELKIE GRATULACJE dla Ciebie i Żony. i pochwale się, że tez mam dzis urodziny, tylko niestety kilka .... lat więcej. I Tobie też wszystkiego dobrego z okazji kolejnych ...... 18 urodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tomku, gratulacje Aniu, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (jesli to tyle co przy Twoim niku.... to nie wiele ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 17.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Bardzo dziękukję wszystkim za życzenia. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1370 17.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Cudowna jakie zmiany robiliście? Pozdarwiam Sorki, że tak późno, ale rzadko zaglądamy na forum, bieganina, bieganina, bieganina... Na dole zmieniliśmy układ kuchni. Jest powiększona o łazienkę, a łazienka, właściwie kibelek jest w przejściu, które było do kuchni. Takim sposobem nasza kuchnia to duże L, a poza tym to wszystko nam pasuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts