Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Projekt już mam i mam problem znowu….teraz poważnie muszę się zastanowić nad zmianami .Kuchnia pozostaje tak jak jest .Przekonaliście mnie i macie rację .

Salon-zastanawiam się czy okna tego tarasowego nie poszerzy i te dwa małe obok zamienić na takie jak to boczne .Znaczy te dwa małe na pewno zamienię na 1 większe ale zastanawia mnie to tarasowe ja bym je jeszcze powiększyła….co sądzicie wiem ze tak macie ,czy jesteście zadowoleni? To tarasowe wychodzi na południe wiec chyba będzie lepiej ?

Usuwam balkon i powiększam okna na ścianach

Następne pytanie to odnośnie okien dachowych –Napawano zostaje w łazience na poddaszu .Zastanawiają mnie pokoje czy usuwać te okna dachowe?Czy jak usune to przypadkiem te pokoje nie zrobią się kiszkowate? Jak sądzicie ?

Proszę o pomoc

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Pati!

Nasz projekt właśnie w adaptacji, a dylemat mieliśmy taki sam. Zlikwidowaliśmy dachowe w pokoju nad garażem i jedno w pokoju nad kuchnią (tam gdzie przewidziane były dwa). Reszta zostaje, balkon też idzie out.

Na dole wszystkie okna i drzwi na taras będą jak w projekcie,tylko łukowe zamieniamy na zwykłe.

Kiedy ruszasz z budową?

I pytanie do wszystkich doświadczonych już budowniczych: jutro konkretna rozmowa z panem murarzem. Co powinnismy szczególnie ustalić i co zawrzeć w umowie, aby uniknąć przykrych niespodzianek?

Jak dobrze pójdzie to pozwolenie dopiero na wakacje bedzie i jeszcze musze pozwolenie na budowe u konserwatora zabytków załatwić to tez trawa z 3 miesiace :D

U nas też łukowate drzwi na normalne i wyrównanie stropu ...No i nad oknami intensywnie mysle ...

Pozdarawiam...

My niestety w tym roku tylko fundament zrobimy ,mam kilka innych inwestycji jeszcze w planach i z kasa nie wyrobie :(

Cześć Pati!

Nasz projekt właśnie w adaptacji, a dylemat mieliśmy taki sam. Zlikwidowaliśmy dachowe w pokoju nad garażem i jedno w pokoju nad kuchnią (tam gdzie przewidziane były dwa). Reszta zostaje, balkon też idzie out.

Na dole wszystkie okna i drzwi na taras będą jak w projekcie,tylko łukowe zamieniamy na zwykłe.

Kiedy ruszasz z budową?

I pytanie do wszystkich doświadczonych już budowniczych: jutro konkretna rozmowa z panem murarzem. Co powinnismy szczególnie ustalić i co zawrzeć w umowie, aby uniknąć przykrych niespodzianek?

Mogę podesłać swoją umowę, była OK w wyjątkiem jednej rzeczy....zapomniałem napisać, że mają po sobie posprzątać i zabrać z sobą śmieci.

Dziękuje wszystkim.

Muszę się pochwalić. Przed niespełna trzema godzinami zostałem po raz drugi ojcem. Urodziliśmy syna (mam już córeczkę). Teraz pozostaje tylko skończyć budowę domu :)

Gratulacje, teraz posadz jeszcze drzewo i bedziesz 100% facetem :D

Już parę drzew posadziłem, więc mam to za sobą. To było najprostsze z całej trójki :) Największe obawy miałem o syna, ale stanęliśmy na wysokości zadania.

Tomku oczywiście przyłączam się do wszystkich gratulacji. teraz pewnie dłuuuuuuugo Cię na forum nie będzie :) nam też się udało mieć córkę i syna, drzewo już posadzone i mam nadzieję,że z domem też jakoś pójdzie.

Materiały udałos się zdobyć- Porotherm będzie w środę, murarz jest, tylko trzeba będzie pana w starostwie poganiać, żeby za pozwoleniem na budowę do zimy nie czekać.

Pozdrawiam

Angelika.

Cudowna jakie zmiany robiliście? :D

Pozdarwiam

Sorki, że tak późno, ale rzadko zaglądamy na forum, bieganina, bieganina, bieganina...

Na dole zmieniliśmy układ kuchni. Jest powiększona o łazienkę, a łazienka, właściwie kibelek jest w przejściu, które było do kuchni. Takim sposobem nasza kuchnia to duże L, a poza tym to wszystko nam pasuje.

Pozdrawiam