agusiek 24.01.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam sympatykow Marysi. Może dobra dusza z Mazowsza (okolice warszawki, mmaz, siedlce) pozwoli nam obejrzec marysie w realu??? generalnie to moj braciszek kochany jest zafascynowany tym projektem, bo ja juz buduje Zacisze II . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 24.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam sympatykow Marysi. Może dobra dusza z Mazowsza (okolice warszawki, mmaz, siedlce) pozwoli nam obejrzec marysie w realu??? generalnie to moj braciszek kochany jest zafascynowany tym projektem, bo ja juz buduje Zacisze II . Hej:) Nasza Maryśka stoi w Józefinie pod Halinowem zapraszam Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A ktoś z okolic krakowa jest?Pozostaje pocieszać sie zdjeciami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 26.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Józefin bliżej Mińska niż Ciechanowa ,ale również zapraszam. Jężeli chodzi komuś o dachówkę Brasa celtycką , to jak pisała Ave ja też posiadam takową na swoim daszku.Leży już prawie rok i wygląda jak nowa.Co tu dużo gadać , mnie się podoba i położyłbym ją jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 29.01.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czy ktoś dysponuje może zdjęciami kuchni, tzn. tego okna nad zlewem? Ale mam na myśli już z meblami. Bo u mnie na razie otwory okienne i jakoś tak wysoko mi się wydaje. Nie wiem czy je powiększyc.PozdrawiamAngelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 30.01.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam Wszystkich budujacych "MARYSIĘ" debiutuje na tym forum, dziś powinienem dostać projekt, w piątek dogadam sprawy adaptacji, i wiosną mam nadzieję wszystko ruszy. Prześledziłem wątek, i podobie jak Większość toszke pozmieniam w projekcie - na dole najprawdopodobniej tylko wc bez prysznica - zamknięta kuchnia, odzielona zupełnie od salonu, w ten sposób jest piękna ściana do powieszania szafek, albo całkowitej zabudowy, wziąwszy pod uwagę niewielki rozmiary kuchni, i brek spiżarki, to moj pomysły chyba jest dobry - schody drewniane,o równych biegach, pod pierwszymbiegiem doskonałe miejsce na połką na buty, najprawdopodobniej likwidacja wiatrołapu - likwidacja kominka - ogrzewanie podłogowe na całym dole - skrócenie garażu o ok 70 cm do metra, a co za tym idzie przesunięcie komina do środka domu u góry - podniesienie ściany kloankowej - wyrównanie stropu - zamiana łaźienki z garderobą, a w zasadzie likwidacja garderoby powstale duża łazienka z połączenia tych pomieszczeń, i zostaje troche miejsca na szafy po dołożeniu okien w ścianach szczytowych likwidacja okien połaciowych, chyba wszystkich. - wyprostowanie zaokrąglonych drzwi i okien, likwidacja jednego okna w garażu a w kotłowni w miejscu okna drzwi w salonie jedno duże okno zamiast dwóch małych jak będą miał chwilke to wrzyce rysunek zmian na poddaszu pozdrawiam wszystkich, i czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 31.01.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam Wszystkich budujacych "MARYSIĘ" debiutuje na tym forum, dziś powinienem dostać projekt, w piątek dogadam sprawy adaptacji, i wiosną mam nadzieję wszystko ruszy. Prześledziłem wątek, i podobie jak Większość toszke pozmieniam w projekcie - na dole najprawdopodobniej tylko wc bez prysznica - zamknięta kuchnia, odzielona zupełnie od salonu, w ten sposób jest piękna ściana do powieszania szafek, albo całkowitej zabudowy, wziąwszy pod uwagę niewielki rozmiary kuchni, i brek spiżarki, to moj pomysły chyba jest dobry Też tak zrobiłem, mimo tego że mam kuchnie o 1 metr szerszą. Ściana będzie całkowicie zabudowana. 15.02 montaż kuchni wtedy pochwalę się zdjęciami. - schody drewniane,o równych biegach, pod pierwszymbiegiem doskonałe miejsce na połką na buty, najprawdopodobniej likwidacja wiatrołapu Z tą likwidacją wiatrołapu to zły pomysł. - likwidacja kominka - ogrzewanie podłogowe na całym dole - skrócenie garażu o ok 70 cm do metra, a co za tym idzie przesunięcie komina do środka domu u góry Moim zdaniem to nie najlepszy pomysł. Garaż i tak jest mały - podniesienie ściany kloankowej - wyrównanie stropu - zamiana łaźienki z garderobą, a w zasadzie likwidacja garderoby powstale duża łazienka z połączenia tych pomieszczeń, i zostaje troche miejsca na szafy po dołożeniu okien w ścianach szczytowych likwidacja okien połaciowych, chyba wszystkich. - wyprostowanie zaokrąglonych drzwi i okien, likwidacja jednego okna w garażu a w kotłowni w miejscu okna drzwi w salonie jedno duże okno zamiast dwóch małych jak będą miał chwilke to wrzyce rysunek zmian na poddaszu pozdrawiam wszystkich, i czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 31.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witajcie No prawie wiosna .Bazie na drzewach . Chyba startujemy w czwartek .Teraz uzbrajamy działkę w wode i kanalizację .Prąd bedzie koło wakacji. Okazało sie ze moja Marysia zostanie częsciowo podpiwniczona .I zwiazku z tym powstanie piwniaca cos około 45 m2. I teraz chcemy przeprowadzić zabieg przerobienia garazu na pokój i małe pomieszczenie gospodarcze pomiędzy kotłownią a tym nowym pokojem . Wiem ze ktoś z was przeprowadzał podobny zabieg..bo teraz mam problem jak upchac drzwi do pokoju(starego garazu ) i tego pomieszczenia gospodarczego (z pomieszczenia gospodarczego dzwi do kotłowni zostają jak w projekcie ) pod schodami .Przeglądam strony na naszym wątku i nie mogę znależ .Czy toś wie jak to zrobić ? Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 31.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 TOMEK 23 co do garażu, docelowo będzie to podręczny składiki, pomieszczenie gospodarcze, bo w planach jest garaż wolnostojący, słusznych rozmiarów, a do tego skróconego i tak zmieści się auto co do likwidacji wiatrołapu to decyzje definitywnie nie zapadła, to bardziej pomysł żony, ja skłaniam się ku temu by został, i między innymi Twoja opinia jest tu tez pewnym wyznacznikiem dzięki Pozdrawiam BZYQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 31.01.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 mój pomysł na poddasze, po przesunieciu kominów do srodka domu http://images27.fotosik.pl/149/ed6b0c1ec51cbaefm.jpg udało sie wstawić fotkę w łazience sporo miejsca na prlke i postawienie suszarki okno w ścianie szczytowej, zdecydowanie lepiej się sprawdzi niz okno połaciowe wyrównanie schodów daje więcej miejsca u góry i pięknie mieści się spora szafa zamiast garderoby szafy w holu na poddaszu, całośc zamknięta dużymi drzwiami przesuwnymi z wielkim lustrem jestem stolarzem-meblowym-amatorem-hobbysą zatem takie rozwiazanie to jedynie koszt materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 31.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Po co Wam 2 okna w sypialni, ktora jesli dom jest dobrze ustawiony wzgledem stron swiata wypada w kierunku polnocnym lub wschodnim?Po to by latem slonce budziło o 3:45 rano gdy wstaja a zima byly wieksze straty ciepla?Dodatkow okna - owszem, ale od strony poludniowej lub zachodniej, od polnocnej nie ma sensu. Rezygnujecie tez z kominka? - bo nie ma przewodu dymowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 31.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dwa okna, w ścianie szczytowej (zachodniej z lekką tendencja południową), i zero okien połaciowych. Co do komninka, mam za sobą doświadcznenia z kuchnia kaflową i definitywnie zapadła decyzja o likwidacji, ładnie to tylko wyglada w katalogach ... budować kominek po to tylko zeby był ? bo uzywać go nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 31.01.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dwa okna, w ścianie szczytowej (zachodniej z lekką tendencja południową), i zero okien połaciowych. Co do komninka, mam za sobą doświadcznenia z kuchnia kaflową i definitywnie zapadła decyzja o likwidacji, ładnie to tylko wyglada w katalogach ... budować kominek po to tylko zeby był ? bo uzywać go nie zamierzam. Jesli tam macie poludniowy zachod - to nie ma sprawy. Troche patrzyłem przez perspektywe swojego polozenia domu wzgledem kierunkow i u mie tam wypadała pólnoc. Kominek, kwestia gustu. Nie miałem - wiec mozliwosc go posiadania mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 01.02.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Wczoraj dostałem projekt, i po dokładnych oględzinach wycofuje się z pomysłu skracania garażu, likwidacja jesdnego komina spolinowego i podniesienie ściany kolanowej daje mi juz wystarczającą ilośc miejsca u góry, poszerzania garzazu tez nie bedzie. pojawił sie nowy pomysł na powiększenie kuchni ponieważ na dole zostaje samo wc bez prysznica, będzie nieco węższe na rzecz kuchni właśnie. Dodam tylko że rysunek , który wrzuciłem mija się z prawdą o tyle że mamy lustrzane odbicie,jak skonsultuje moje pomysły z Adaptatorem projektu, to wrzuce rysunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 04.02.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 witam sympatykow Marysi. Może dobra dusza z Mazowsza (okolice warszawki, mmaz, siedlce) pozwoli nam obejrzec marysie w realu??? generalnie to moj braciszek kochany jest zafascynowany tym projektem, bo ja juz buduje Zacisze II . Hej:) Nasza Maryśka stoi w Józefinie pod Halinowem zapraszam Pozdrawiam Czarek BARDZO DZIĘKUJEMY ZA UDOSTĘPNIENIE ZWIEDZANIA MARYSI >PROJEKT JUŻ ZAMÓWIONY. Życzę dużo radości na codzień. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 05.02.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 BARDZO DZIĘKUJEMY ZA UDOSTĘPNIENIE ZWIEDZANIA MARYSI >PROJEKT JUŻ ZAMÓWIONY. Nie ma sprawy Gratuluje wyboru i witamy w klubie Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 06.02.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Forumowiczu 1 - Piękna jest Wasza Marysia. Naprawdę piękna:-) Gratuluję.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 06.02.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Forumowiczu 1 - Piękna jest Wasza Marysia. Naprawdę piękna:-) Gratuluję. Pozdrawiam serdecznie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienek11 07.02.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam Możecie napisać z czego budujecie?Czy z tego co jest w projekcie - Porotherm 30-ka?Czy z innych? n.p. maxa?Co wykonawca, to radzi nam inny materiał o różnych wymiarach...I już nie wiemy co wybrać Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 07.02.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 my budowaliśmy z tradycyjnego pustaka i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts