Jolla 02.03.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 oj jak spadła nasza Marysia Witajcie Dawno mnie tu nie było, mieszkamy już 8 miesięcy jest świetnie Pracy jeszcze sporo, brakuje szaf na dole w holu. Wiosną zabiorę się za ogród bo brakuje jeszcze iglaków z dwóch stron, ładnego płotu od frontu i bramy wjazdowej. Z czego jestem zadowolona- - z ciszy, nikt nie chodzi po klatce o 1 w nocy i stuka po barierkach -nie dzwoni co chwilę do domofonu -nawet odrobina słońca zachęca do spaceru po ogrodzie. W domu sprawdził się -duży otwarty hol , (brak wiatrołapu) jest ładna przestrzeń, nigdy nie było zimno w domu jest temperatura w granicach 25 stopni taka uwielbiam i nie szkodzi mi ani nikomu z domowników. -ogrzewanie podłogowe cały parter, lekko cieplutka podłoga -kominke z płaszczem wodnym (przy temperaturze +2-5 stopni ogrzewa cały dom a temperatura wody na piecu (elektromet na ekogroszek) sięga 70 stopni. -wydzielenie z sypialni nad garażem dodatkowego pokoju nazwanego przez nas gospodarczym, gdzie mieści się garderoba, miejsce do szycia ,pralka, suszarnia i inny bałagan. Ciągle mam zaległości z dodaniem zdjęć, może niebawem się uda. Co mi przeszkadza Jeśli trzeba przejśc na nogach to w mokry dzień błoto nie zachęca Dziś już drugi raz wysiadł prąd świece są stałym wystrojem salonu ,przerwy są kilka razy w miesięcu kilka minut No i ten zapach jak rolnik wywozi nawóz na pole, ale można się przyzwyczaić. Najgorsze są w lecie owady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 03.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hej. Jak dobrze pójdzie to w Maju przeprowadzka i w kóncu skonczy sie blokowa klaustrofobia A tak wygląda mój hol Pozdrawiam Czarek http://img150.imageshack.us/img150/9573/p1050763lx8.jpg http://img525.imageshack.us/img525/7368/p1050787ra9.jpg http://img297.imageshack.us/img297/9910/p1050767gf6.jpg http://img183.imageshack.us/img183/2489/p1050764ir7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 03.03.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Bardzo ładny.Wszystko tak gustownie dobrane kolory Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 03.03.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Bardzo ładny.Wszystko tak gustownie dobrane kolory Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.03.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hej. Jak dobrze pójdzie to w Maju przeprowadzka i w kóncu skonczy sie blokowa klaustrofobia A tak wygląda mój hol Pozdrawiam Czarek http://img150.imageshack.us/img150/9573/p1050763lx8.jpg http://img525.imageshack.us/img525/7368/p1050787ra9.jpg http://img297.imageshack.us/img297/9910/p1050767gf6.jpg http://img183.imageshack.us/img183/2489/p1050764ir7.jpg super Co masz na scianie międzi łazienka a holem, czy to coś by drzwi nie stukały w ścianę ładnie u ciebie, na mój gust juz dawnmozna mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 oj jak spadła nasza Marysia Witajcie Dawno mnie tu nie było, mieszkamy już 8 miesięcy jest świetnie Pracy jeszcze sporo, brakuje szaf na dole w holu. Wiosną zabiorę się za ogród bo brakuje jeszcze iglaków z dwóch stron, ładnego płotu od frontu i bramy wjazdowej. Z czego jestem zadowolona- - z ciszy, nikt nie chodzi po klatce o 1 w nocy i stuka po barierkach -nie dzwoni co chwilę do domofonu -nawet odrobina słońca zachęca do spaceru po ogrodzie. W domu sprawdził się -duży otwarty hol , (brak wiatrołapu) jest ładna przestrzeń, nigdy nie było zimno w domu jest temperatura w granicach 25 stopni taka uwielbiam i nie szkodzi mi ani nikomu z domowników. -ogrzewanie podłogowe cały parter, lekko cieplutka podłoga -kominke z płaszczem wodnym (przy temperaturze +2-5 stopni ogrzewa cały dom a temperatura wody na piecu (elektromet na ekogroszek) sięga 70 stopni. -wydzielenie z sypialni nad garażem dodatkowego pokoju nazwanego przez nas gospodarczym, gdzie mieści się garderoba, miejsce do szycia ,pralka, suszarnia i inny bałagan. Ciągle mam zaległości z dodaniem zdjęć, może niebawem się uda. Co mi przeszkadza Jeśli trzeba przejśc na nogach to w mokry dzień błoto nie zachęca Dziś już drugi raz wysiadł prąd świece są stałym wystrojem salonu ,przerwy są kilka razy w miesięcu kilka minut No i ten zapach jak rolnik wywozi nawóz na pole, ale można się przyzwyczaić. Najgorsze są w lecie owady Pozdrawiam Hej Jolla Oglądałam oststnio twoje fotki, fajnie masz Pokój gospodarczy mamy podobnie --nieoceniona rzecz Napisz gdzie planujesz na dole szafy i czy duże beda Podoba mi sie twoja podłoga na dole Pewnie drogie to coś Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 03.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Co masz na scianie międzi łazienka a holem, czy to coś by drzwi nie stukały w ścianę ładnie u ciebie, na mój gust juz dawnmozna mieszkac Hej. na ścianie będzie grzejnik , drzwi nie będą się obijać bo zamocuje odbój, mieszkac nie moge bo dopiero po trzech latach podłaczyli mi prąd i ,musze zrobic jeszcze mało co nieco ale w maju nareście bede mieszkał!! A jak Tobie mieszka się w Marysi?Czym ogrzewasz domek?? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 03.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czarku - Twój holl jest piękny. Gratuluję! Andrzejko - witam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 03.03.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czarku - podziwiam twoją wytrwałość i cierpliwość. Trzy lata, szok!! Muszę przyznać, że Marysia w błękitno-białym "wydaniu" jest naprawdę piękna. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 04.03.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 WitamIle metrów2 wchodzi na dach mam zamiar policzyc ile trzeba wydac na budowe dachuTeraz metr kosztuje w graniach 950-1150zł (oszaleli)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Co masz na scianie międzi łazienka a holem, czy to coś by drzwi nie stukały w ścianę ładnie u ciebie, na mój gust juz dawnmozna mieszkac Hej. na ścianie będzie grzejnik , drzwi nie będą się obijać bo zamocuje odbój, mieszkac nie moge bo dopiero po trzech latach podłaczyli mi prąd i ,musze zrobic jeszcze mało co nieco ale w maju nareście bede mieszkał!! A jak Tobie mieszka się w Marysi?Czym ogrzewasz domek?? Pozdrawiam Czarek Maj to cudny miesiac Jak sie mieszka , cudownie I choć mam duży sentyment do parterówek- nie wiem czy jeszcze kiedys jej nie wybuduję - to coraz bardziej utwierdzam sie w przekoaniu że Maryśka to jeden z bardziej wygodnych i funkcjonalnych przede wszytki projektów dla rodziny takiej jak moja czyli około 2+2 Ma co trzeba, gdzie trzeba, nie za mała , nie za duża, prosta zwarta bryła, prosty dach a przy tym masa uroku Oj wyszedł jakiś poemat na temat Maryśki Co do ogrzewania to mamy piec na drewno, węgiel itp. Nie idzie tego duzo a jest cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Czarku - podziwiam twoją wytrwałość i cierpliwość. Trzy lata, szok!! Muszę przyznać, że Marysia w błękitno-białym "wydaniu" jest naprawdę piękna. Pozdrawiam serdecznie. Hej Szynszyl Fakt , tyle czekac to nauka cierpliwości ale cóż bez prądu raczej nie da się niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj Andrzejko, dawno Ciebie nie byłoHej Jolla Oglądałam oststnio twoje fotki, fajnie masz Pokój gospodarczy mamy podobnie --nieoceniona rzecz Napisz gdzie planujesz na dole szafy i czy duże beda Podoba mi sie twoja podłoga na dole Pewnie drogie to coś Pozdrówka Fotki trochę nieaktualne, ale mało czasu na wkejanie nowych. Na podłodze mam gres polerowany z marketu wcale nie był drogi, a spisuje się świetnie(kupiłam impregnat i jeszcze go nie wykorzystałam i nic się nie dzieje). Pokój gospodarczy faktycznie jest rewelacyjny. Na dole planuję dużą szafę w przejściu do kuchni 150x120 cm, od strony kuchni we wnęce mam lodówkę i piekarnik w zabudowie. Pod całymi schodami maja być szafki typu cargo na wymiar wnęki. Czarek śliczne masz te schody, ładnie prezentuje się parter. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 07.03.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam wsztsrkich.Postanowiłem z zona budowac dom i padło na projekt Marysia.Postawiłem w ubiegłym roku mury i wylałem strop.Mysilałem,że uda mi sie dokończyc budowlę do konca ale przy tych galopujących cena chyba mi to nie wyjdzie.Więc mam do wyboru sprzedać to i kupić mieszkanie w bloku albo zamieszkac na takim etapie co zbudowalłem i na tym zakończyc dalsze etapy.Wyszło na to ze nie sprzedajemy, bo kadzy wie jak sie mieszka w bloku.Chciałem w sposób ekonomiczny poustawiać pomieszczenia aby sie dobrze mieszkało.Więc proszę o pomoc wszystkich związanych z tym projektem o wypowiedzenie sie na temat rozmieszczeń(ściany nosne musza zostać, Zostale zlikwidowany garaż).Chdzi mi o 3 pokoje(nie chciałbym ruszać salony)Wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Hej ryz.Oj jak ja Cie rozumię ...... Bardzo chcemy wybudować dom w stanie surowym bez kredytu ...myśle ze wyjdzie koło 150tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 07.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Nie chce strop przykryc i zrobic dach jak to sie robi w przypadku domu z spłaskim dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 WitamMoże "maryśkowiczów", którzy są jeszcze przed etapem pt. DACH zainteresuje - podliczyłem dach wyszło 250 zł/m2 (wliczając w to wszystko co na dachu, razem z oknami, nabitką, łatami, więźbą itp.). Średnia z Marysi i budynku gospodarczego.pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 12.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Śpicie, nikt nie pisze i spadliśmy na trzecia stronę . Piszcie co sie u Was dzieje, bo nie ma co czytać pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 21.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam serdecznie Maryśkowiczów nie z Polski a z Syberii! )) Śnieżno nam się zrobiło i mroźno, a już taka piękna wiosna była...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 21.03.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e47a5e7076b34b4f.htmlMaryśka w wersji zimowej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts