Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

A tu front :)Z salonu bede mieć piękny widok na góry :)Teraz słabo widac bo pogoda pod psem :)

http://images34.fotosik.pl/193/b02e4612c93acaad.jpg

Pozostawione strzemiona na taras .Zastanawiam sie czy taras 12 m2 bedzie wystarczajacy ?Nie chce przysłonić okna w piwnicyBedzie on na filarkach i schodami na ogród.I pod spodem wychodzi mi drugi taras z za daszeniem ;)na 2,20 wysokość.W sumie fajnie bo taras jest centralnie na południe wiec cień sie sprzyda :)

http://images33.fotosik.pl/207/867834ac609e133cmed.jpg

Witam :D

mieszkamy już w maryśce, ale z powodu , niedługiego już , mam nadzieję :evil: , odłaczenia od internetu, ani nie zaglądam, ani fotek na razie nie zapodaję :roll:

A mieszka się .... fajnie :D :D :D nie całkowicie wykończony (bez tzw struktury i łazienki na górze i tarasu,niektórych drzwi) ale jest wygodnie

pozdrawiam wszystkich :D

• 2 weeks później...

czesc,

kamień na kominku to oryginalny nie szlifowany kawałek piaskowca taki sam jak w dolnej części kominka. a te cegły niestety tylko imitacja :wink: ale trzeba sie przypatrzyć aby dostrzec. fotka juz niestety nieaktualna bo podłogi już się "zrobiły" i są zaolejowane i wyglądają całkiem lepiej.

fotki wkrótce jak nadarzy się okazja i chwila wolnego czasu.

pozdrawiamy

• 4 weeks później...

Witam wszystkich,

Byłem już zdecydowany na Iskierkę z małymi poprawkami, gdy wpadł mi w ręce projekt Marysia również z HB. Jest prawie identyczna. No i zacząłem się skłaniać ku Marysi (troszkę większa kuchnia, schowek pod schodami, większa łazienka na górze, bardziej ustawne pokoje, okno nad schodami itp. itd.). I teraz moje pytanie - co was skłoniło jednak do Iskierki? Czemu akurat ten projekt?

Pomóżcie wybrać, bo ja już sam nie wiem :-(

Witam wszystkich,

Byłem już zdecydowany na Iskierkę z małymi poprawkami, gdy wpadł mi w ręce projekt Marysia również z HB. Jest prawie identyczna. No i zacząłem się skłaniać ku Marysi (troszkę większa kuchnia, schowek pod schodami, większa łazienka na górze, bardziej ustawne pokoje, okno nad schodami itp. itd.). I teraz moje pytanie - co was skłoniło jednak do Iskierki? Czemu akurat ten projekt?

Pomóżcie wybrać, bo ja już sam nie wiem :-(

Co nas skłoniło do Marysi :wink:

Przez chwile myslałam o Iskierce ...bo mniejsza i troszke przez to pewnie tańsza..ale jak dla mnie za mała kuchnia i kotłownia.Pokoje na poddaszach jak dla mnie za małe ..Z tego co pamietam to Marysia jest o 0,5 m szersza od Iskierki .Wiec w sumie to nie wiele ale salon juz o około 5 m2 większy .Na plus dla Iskierki to lepiej ustawny i wiekszy wiatrołap :)

Ale to tylko moje zdanie...

AAaa zamówiłam rzuty w pracowni Iskierki i Marysi i porównywałam ,porównywałam ...i wybrałam

Pamiętam ze Marysia (zdjęcia elewacji) wizualnie na stronie pracowni mi sie nie podobała(jakaś taka pociągła,rozlazła ) ,iskierka bardziej zgrabna ...Gdy dostałam projekt byłam mile zaskoczona ze jest ona taka sama wizualnie jak iskierka :D tylko wieksza :)

No i stało się! Już na stałe zapisuję się do tego forum. Zdecydowaliśmy się i zamówiliśmy projekt Marysi. Zacząłem zmagania z urzędami i urzędnikami. Póki co jestem optymistycznie nastawiony.

Jednocześnie tą drogą wielkie podziękowania dla Czarka za udostępnienie swojej Marysi do zwiedzania. Pozdrowionka dla Ciebie i piękniejszej połowy!!!

Sewerynie-Świerku - gratuluję tej prostej:-)) Ja także nie mogę się juz doczekać, kiedy będzie etap wykańczania i wprowadzki do wybudowanego domu. Na razie trwają prace. Wszystko się w czasie oddala, ach, ci fachowcy.... :-( Ale jakby nie patrzeć, trzeba być dobrej myśli.

Pozdrawiam wszystkich budujących Maryśkę, naszą Queen Mary.