Szynszyl 12.06.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 PATI - a jak tam twoja budowa? Nie dajesz żadnego znaku; na jakim etapie teraz jesteście? Serdecznie pozdrawiam:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.06.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 gospodarz i jakie wrażenia?Co ci sie najbardziej spodobało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.06.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jestem jestem U nas powinni po niedzili stawiac sciany :)Narazie utknełam na formalnosciach wod-kan i prądu.Ale wszystko załatwiłam Jak sadzicie czy taras 25m2 wystrczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 14.06.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 gospodarz i jakie wrażenia?Co ci sie najbardziej spodobało? Wiesz trudno tak na prawdę powiedzieć co mi się spodobał. Lubię małe przytulne domki. A Marysia taka jest. Spodobało mi się dobre doświetlenie wszystkich pomieszczeń. Pomieszczenie gospodarcze na piec w pobliżu kominka - jest to dla mnie ważne, bo chcę połączyć kominek z piecem gazowym w jeden system. Kuchnia ani za duża ani za mała, no i niedaleko dosyć spore pomieszczenie na spiżarnię (pod schodami). No i schody fantastycznie doświetlone oknem połaciowym. Wszystkie pomieszczenia jak dla mnie akuracik - ani za duże ani za małe. Kilka zmian na prawdę kosmetycznych i będzie to domek moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.06.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 a jak usytuowany był domek względem stron świata ?Wejście od północy?A salon od południa?Troszku mnie zastanawia okno w dachu to na korytarzy .Tam mam północ .Czy warto je dac ?Ogolnie wszystkie okna dachowe by mi sie sprzydały no ale wiadomo koszta duze .Co masz zamiar zmieniać w swojej marysi?Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 15.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam Troszkę sie wtrącę w tę dyskusję (ale też Marysię buduję to mogę ) nt okien dachowych. Też sie zastanawiałem czy nie zrezygnować z któregoś (kasa), ale bałem się że później będę żałować (a może nie), zrobiłem jak jest w projekcie i na razie nie żałuje, jest widno (mimo że okien tych normalnych jeszcze nie mam), boję sie tylko czy za gorąco nie będzie, mam niekorzystne usytuowanie z wjazdem od południa, w ostatnie gorące dni było OK (nie ma jeszcze ocieplenia), jak będzie za gorąco to będę kombinował z roletkami itp pozdrawiam budujących Marysię TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.06.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Dziękuję Timku Ja w pokojach na poddaszu powiekszyłam każde okno na 150x150.Tylko w sypialni z garderoba podjełam decyzje ze dachowego okna nie bedzie . Wiadomo w łazience musi być ,w pozostałych pokojach też zrobię.Te okno na korytarzy mnie zastanawia ... Moze ktoś ma jakieś zdanie w tej sparwie? Pozdarwiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 15.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Moim zdaniem okno w korytarzu nad schodami jest bardzo potrzebne, doświetla ono zarówno przedpokój na dole, a przede wszystkim na górze, zwłaszcza gdy sie zdecyduje na pełne drzwi do pokojów, małe okienko na spoczniku nie da tyle światła. Byłem w kilku domach z oknem połaciowym na klatce schodowej i przekonałem się, iż naprawdę jest potrzebnepozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 16.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 a jak usytuowany był domek względem stron świata ?Wejście od północy?A salon od południa? Troszku mnie zastanawia okno w dachu to na korytarzy .Tam mam północ .Czy warto je dac ? Ogolnie wszystkie okna dachowe by mi sie sprzydały no ale wiadomo koszta duze . Co masz zamiar zmieniać w swojej marysi? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz Mój domek będzie miał wejście od zachodu, a garaż od północy. Szczerze mówiąc niezależnie od usytuowania nie zrezygnował bym za żadne skarby z okna połaciowego nad schodami. Fantastyczna sprawa! Rewelacyjnie doświetla przedpokój, schody i piętro. Jeśli już bym musiał, to przemyślałbym okna w sypialniach. Może powiększyć okna szczytowe, a zrezygnować z dachowych? Może zlikwidować jedno w największej sypialni (tej z dwoma oknami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 16.06.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ogólna prośba do wszystkich, którzy mają już zaawansowaną lub ukończoną budowę Marysi: Czy dysponuje ktoś i mógłby podesłać na maila zestawienie materiałów, które rzeczywiście zostały wykorzystane w czasie budowy? Tzn. ile porothermu, cementu, desek, itp.itd. Byłoby mi łatwiej dostosować to do swoich potrzeb niż liczyć wszystko teoretycznie od podstaw. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Właśnie zastanawiam się nad dolną łazienką .To jakaś masakra z tym prysznicem .Dziwnie będzie wygladał na środku tak jak w projekcie ?Zastanawiam się nad ścianą z pustaków szklanych za prysznicem .Zresztą na forum już ktos na to wpadł .I dziś znajoma wpadła na to by dać tam drzwi po skosie i wtedy wchodzi kabina 80 tka w miejsce umywalki .Nie ma kolizji z drzwiami z wiatrołapu .Co sadzicie o tym pomysle?Wogóle zastanawiam się czy jest tam sens dawać węższą futrynę?Jak to będzie wyglądac? Dziękuję za rady odnośnie okna dachowego .Macie racje to okno dachowe jest bardzo potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 16.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Właśnie zastanawiam się nad dolną łazienką .To jakaś masakra z tym prysznicem .Dziwnie będzie wygladał na środku tak jak w projekcie ? Zastanawiam się nad ścianą z pustaków szklanych za prysznicem .Zresztą na forum już ktos na to wpadł . I dziś znajoma wpadła na to by dać tam drzwi po skosie i wtedy wchodzi kabina 80 tka w miejsce umywalki .Nie ma kolizji z drzwiami z wiatrołapu .Co sadzicie o tym pomysle?Wogóle zastanawiam się czy jest tam sens dawać węższą futrynę?Jak to będzie wyglądac? Dziękuję za rady odnośnie okna dachowego .Macie racje to okno dachowe jest bardzo potrzebne Ja powiem szczerze, że w ogóle rezygnuję z kabiny prysznicowej na dole. Stanie tam praleczka. Na górze będzie i wanna i prysznic, więc nie widzę sensu montowania dodatkowej kabiny na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ja powiem szczerze, że w ogóle rezygnuję z kabiny prysznicowej na dole. Stanie tam praleczka. Na górze będzie i wanna i prysznic, więc nie widzę sensu montowania dodatkowej kabiny na dole. Co prawda buduję południową ("klon" marysi), ale także zastanawiałem się nad sensem dolnego prysznica i jednak będzie. Prawdopodobnie niezbyt często wykorzystywany, ale jednak przyda się np powrocie z ogrodu, jakichś prac etc. Łatwiej od razu umyć się bez maszerowania przez cały dom. Dodatkowo mam trzy przedstawicielki płci pięknej na stanie i blokowanie łazienki gwarantowane - a dolna przyda się, z każdym rokiem bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.06.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 No wiedzisz a ja własnie u góry chciałam samą wanne .A na dole prysznic . By mozna było wziąść prysznic gdy ktoś bedzie zajmował wanne u góry .A ja głupia myślałam ze jeszcze pralke tam włoże zeby pranie po schodach nie dzwigać (jak bym chciała je na zewnatrz gdzies suszyc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.06.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Moze jakiś mieszkaniec Marysi pomoże i pokaze swoją małą łazienke i jak wyglada tam prysznic . TMK ty jeszcze w swoim projekcie masz naprawde konfortową sytuacje .Kabine upchasz spokojnie .A nasze kabiny to tak jak by na środku miły stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 16.06.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Moze jakiś mieszkaniec Marysi pomoże i pokaze swoją małą łazienke i jak wyglada tam prysznic . TMK ty jeszcze w swoim projekcie masz naprawde konfortową sytuacje .Kabine upchasz spokojnie .A nasze kabiny to tak jak by na środku miły stac Między innymi na stronie 17 naszego wątku są zdjęcia dokładnie takiej łazienki - kabina po środku i ścianka ze szklanych pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.06.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Tak widziłam tamte zdjecia .Chciała bym bardzo zobaczyć zdjecia już z stojąca kabiną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 16.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie; widzę, że nareszcie "Maryśkowicze" się uaktywnili. Co do okien dachowych - ja zrezygnowałam z okna nad schodami. Doszliśmy z mężem do wniosku, że okienko, które jest na klatce schodowej da wystarczająco dużo światła. Poza tym, to tak naprawdę trzeba będzie jeszcze znaleźć trochę wolnego czasu, aby wspinać się, by to okno wypucować. W związku z tym, że jest ono na części frontowej domu, to miło by było, gdyby zawsze było czyściutkie:-) Poza tym, pomieszczenia na piętrze są tak ustawione, że jak zdecydujemy się na przeszklone drzwi do pokoi, to korytarz na piętrze będzie naprawdę widny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 16.06.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pati25 - ja jeszcze niestety nie jestem na etapie wykańczania łazienki, ale u mnie w planie, w dolnej łazience jest wc, umywalka i "prysznicowanna".Podejście do pralki także zostało wyprowadzone. Nigdy nie wiadomo, jaki ostatecznie pomysł się w głowie urodzi, albo jakie zmiany zechce nam się wprowadzić do naszych łazienek za jakiś czas:-))W każdym razie, górna łazienka ma być wyposażona także w wc, prysznic, wannę, umywalkę i pralkę.Jak rodzina się rozrośnie, to każda łazienka, nawet tych najmniejszych rozmiarów będzie na wagę złota:-))Pati - czy będziesz miała balkon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 17.06.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 HejZrezygnowałam z balkonu .Onka w sypialniach mam powiekszone na 150x150 .Moim wilkim balkonem bedzie taras ...he he he Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts