Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich Marysiowiczów.Nie było mnie na forum ze 2 lata?

Marysia prawie gotowa ale jeszcze nie mieszkam bo syn mial maturę i potrzebował internet a Marysia stoi w takim miejscu ze nie ma ani telefonu ani mozliwosci jakiegokolwiek sensownego internetu.Domek jest fajny ale ma tez wady ,o ktorych nie myslalam przy wyborze projektu.Ja nie mam garazu (na etapie adaptacji garaz zostal przeprojektowany na pokoj)Brakuje mi spizarni,miejsca na pralnie na dole(pralka stoi w gornej lazience).Zyczę wszystkim wytrwałosci

Chciała bym bardzo zobaczyć zdjecia już z stojąca kabiną

Pozdrawiam

Cześć,u mnie tak to wygląda , zdjęcia nie sa najlepszej jakości ale może coś zobaczysz :)

Pozdrawiam

Czarek

http://img126.imageshack.us/img126/5052/p1050791lh2.jpg

http://img45.imageshack.us/img45/8968/p1050793my9.jpg

http://img45.imageshack.us/img45/8391/p1050796dm1.jpg

witam wszystkich Marysiowiczów.Nie było mnie na forum ze 2 lata?

Marysia prawie gotowa ale jeszcze nie mieszkam bo syn mial maturę i potrzebował internet a Marysia stoi w takim miejscu ze nie ma ani telefonu ani mozliwosci jakiegokolwiek sensownego internetu.Domek jest fajny ale ma tez wady ,o ktorych nie myslalam przy wyborze projektu.Ja nie mam garazu (na etapie adaptacji garaz zostal przeprojektowany na pokoj)Brakuje mi spizarni,miejsca na pralnie na dole(pralka stoi w gornej lazience).Zyczę wszystkim wytrwałosci

Własnie w kazdym domu przyda sie pomieszczenie gospodarczę .Masz garaz miał byc on przeznaczony na wszelkie rupiecia z domu .Jednak okazło sie ze jeszcze obdarowana zostałam 60 m2 piwnica :)Tam bedzie spiżarnia i reszte graciarni

Ponawiam swoją prośbę do wszystkich, którzy mają już zaawansowaną lub ukończoną budowę Marysi:

Czy dysponuje ktoś i mógłby podesłać na maila zestawienie materiałów, które rzeczywiście zostały wykorzystane w czasie budowy? Tzn. ile porothermu, cementu, desek, itp.itd.

Z góry dzięki!!!

Co do porothermu zakupiłam

30 porotherm -szt 1760

25 porotherm -540 szt

Połówek 30 (1/2) gdzies wejdzie koło pewnie 130 szt

porotherm 30(3/4) koło 100sz

Chyba ze bedziesz docinac

na ścianki dziłowe porotherm 11,50 -600szt

co do materiału na funadament to u kazdego wychodzi inaczej

jak robisz strop teriva to cene wylicza ci na skłądzie .Chyba ze monolit to pewnie z 8 kubików desek ,1,5 tony stali i pewnie z 18 kubików betonu .

Witaj Gospodarzu,

co do ilości zużytych materiałów podczas budowy Marysi, to mogę powiedzieć, jak wyglądało to u nas; zużyto:

1/ ok. 1000 szt. gazobetonu 24,

2/ ok. 700 szt. gazobetonu 12,

3/ ok. 9 m3 desek,

4/ ok. 15m3 betonu na fundamenty

5/ 19m3 betonu na balkon, strop, schody (wewnętrzne),

6/ 4m3 betonu na wieniec,

7/ 10m3 betonu na chudziaka

8/ ok. 750 szt. cegły klinkierowej na dwa kominy

Witam !

Jestem na etapie zmian w projekcie Marysi, chciałbym się z Wami podzielić tym co przyszło mi do głowy i prosić o sugestie i uwagi.

1. W kuchni chcę zlikwidować okno boczne za to powiekszyć frontowe.

2. W salonie zlikwidować okno boczne i aby zrekompensować doświetlenie powiekszyć onka i drzwi na taras.

3. Chciałbym mieć kominek w rogu pokoju a nie naśrodku - czy i jak to jest możliwe do wykonania ?

Pozdrowionka

tak myśle, że jezeli juz zlikwiduje okno w kuchi

Hej , czytam i nie wierze własnym oczom , chcesz zlikwidować okno w kuchni ,a co bedzie gdy przyjdą jesienne ,szare ,ponure dni , będziesz miał jak w piwnicy a wtedy co? Włączysz światełko i w ten sposób dorobisz nasz kochaną energetyke a zarazem ,uszczuplisz swoją kieszeń :) Radziłbym nie wyrzucac tego okna nie warto.

Pozdrawiam

Czarek

Dlaczego chcesz zlikwidować okna?W Marysi pięknie świeci słońce ze wszystkich stron, uwielbiam właśnie to naturalne światło ,w bloku tego nie miałam. Kuchnię można fajnie urządzić nawet przy dwóch oknach. My zlikwidowaliśmy jedno okno na scianie tarasu i powiększyliśmy okno tarasowe do 2,5 metra.