ryz 20.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 WiamMam pytanko czy ktoś ma w Marysi na pietrze róznicę poziomów?Ja już strop wylałem z taka róznicą poziomów.Czy ktoś ma już zdjęcia miejsca tzn wejścia do sypialni chodzi mi o sposób wykonania tych stopni do pokoju tzn z drewna czy wylewka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 20.06.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja mam strop jak w projekcie, schodków jeszcze nie mam, ale myślę że będą drewnianepozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 20.06.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja jestem na jeszcze bardziej wstępnym etapie niż poprzednik, bo nie mam nawet fundamentów. Ale schodki będą drewniane. Zresztą takie były w Marysiach, które odwiedziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 23.06.2008 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 witam wszystkich Marysiowiczów.Nie było mnie na forum ze 2 lata?Marysia prawie gotowa ale jeszcze nie mieszkam bo syn mial maturę i potrzebował internet a Marysia stoi w takim miejscu ze nie ma ani telefonu ani mozliwosci jakiegokolwiek sensownego internetu.Domek jest fajny ale ma tez wady ,o ktorych nie myslalam przy wyborze projektu.Ja nie mam garazu (na etapie adaptacji garaz zostal przeprojektowany na pokoj)Brakuje mi spizarni,miejsca na pralnie na dole(pralka stoi w gornej lazience).Zyczę wszystkim wytrwałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Chciała bym bardzo zobaczyć zdjecia już z stojąca kabiną Pozdrawiam Cześć,u mnie tak to wygląda , zdjęcia nie sa najlepszej jakości ale może coś zobaczysz Pozdrawiam Czarek http://img126.imageshack.us/img126/5052/p1050791lh2.jpg http://img45.imageshack.us/img45/8968/p1050793my9.jpg http://img45.imageshack.us/img45/8391/p1050796dm1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 witam wszystkich Marysiowiczów.Nie było mnie na forum ze 2 lata? Marysia prawie gotowa ale jeszcze nie mieszkam bo syn mial maturę i potrzebował internet a Marysia stoi w takim miejscu ze nie ma ani telefonu ani mozliwosci jakiegokolwiek sensownego internetu.Domek jest fajny ale ma tez wady ,o ktorych nie myslalam przy wyborze projektu.Ja nie mam garazu (na etapie adaptacji garaz zostal przeprojektowany na pokoj)Brakuje mi spizarni,miejsca na pralnie na dole(pralka stoi w gornej lazience).Zyczę wszystkim wytrwałosci Własnie w kazdym domu przyda sie pomieszczenie gospodarczę .Masz garaz miał byc on przeznaczony na wszelkie rupiecia z domu .Jednak okazło sie ze jeszcze obdarowana zostałam 60 m2 piwnica :)Tam bedzie spiżarnia i reszte graciarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.06.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Czarku Cóż duzo mówić poprostu Pięknie !Fajnie wygląda ta malutka łazienka .Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 25.06.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ponawiam swoją prośbę do wszystkich, którzy mają już zaawansowaną lub ukończoną budowę Marysi:Czy dysponuje ktoś i mógłby podesłać na maila zestawienie materiałów, które rzeczywiście zostały wykorzystane w czasie budowy? Tzn. ile porothermu, cementu, desek, itp.itd.Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Co do porothermu zakupiłam 30 porotherm -szt 176025 porotherm -540 szt Połówek 30 (1/2) gdzies wejdzie koło pewnie 130 sztporotherm 30(3/4) koło 100sz Chyba ze bedziesz docinac na ścianki dziłowe porotherm 11,50 -600szt co do materiału na funadament to u kazdego wychodzi inaczej jak robisz strop teriva to cene wylicza ci na skłądzie .Chyba ze monolit to pewnie z 8 kubików desek ,1,5 tony stali i pewnie z 18 kubików betonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 26.06.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witaj Gospodarzu, co do ilości zużytych materiałów podczas budowy Marysi, to mogę powiedzieć, jak wyglądało to u nas; zużyto:1/ ok. 1000 szt. gazobetonu 24,2/ ok. 700 szt. gazobetonu 12,3/ ok. 9 m3 desek,4/ ok. 15m3 betonu na fundamenty5/ 19m3 betonu na balkon, strop, schody (wewnętrzne),6/ 4m3 betonu na wieniec,7/ 10m3 betonu na chudziaka8/ ok. 750 szt. cegły klinkierowej na dwa kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 26.06.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Zapomniałam dodać, że Marysia pozostała w "swoich rozmiarach", tj. nie została wydłużona,serdecznie pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 26.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Forumowicz 1 - piękniusia jest twoja łazienka:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 01.07.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam ! Jestem na etapie zmian w projekcie Marysi, chciałbym się z Wami podzielić tym co przyszło mi do głowy i prosić o sugestie i uwagi. 1. W kuchni chcę zlikwidować okno boczne za to powiekszyć frontowe. 2. W salonie zlikwidować okno boczne i aby zrekompensować doświetlenie powiekszyć onka i drzwi na taras.3. Chciałbym mieć kominek w rogu pokoju a nie naśrodku - czy i jak to jest możliwe do wykonania ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.07.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam Ale jak będzie marysia wyglądała bez okien na dole (pod balkonem), w środku może i byc OK, ale elewacja pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 02.07.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 tak myśle, że jezeli juz zlikwiduje okno w kuchi to lepiej tez i w pokuju ze wzgledu na wygląd elewacji bocznej. Martwi mnie jednak wówczas zmniejszone miejsce do powieszenia grzejników bo odpadnie jedno okno w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.07.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 HejJa na samym poczatku też chciłam usunąc okno boczne w kuchni.jednak skutecznie została odwiedziona od tego :)Dlaczego chcesz je usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 04.07.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 tak myśle, że jezeli juz zlikwiduje okno w kuchi Hej , czytam i nie wierze własnym oczom , chcesz zlikwidować okno w kuchni ,a co bedzie gdy przyjdą jesienne ,szare ,ponure dni , będziesz miał jak w piwnicy a wtedy co? Włączysz światełko i w ten sposób dorobisz nasz kochaną energetyke a zarazem ,uszczuplisz swoją kieszeń Radziłbym nie wyrzucac tego okna nie warto. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.07.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Dlaczego chcesz zlikwidować okna?W Marysi pięknie świeci słońce ze wszystkich stron, uwielbiam właśnie to naturalne światło ,w bloku tego nie miałam. Kuchnię można fajnie urządzić nawet przy dwóch oknach. My zlikwidowaliśmy jedno okno na scianie tarasu i powiększyliśmy okno tarasowe do 2,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 07.07.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 do Chrobrego,mieszkam w Marysi od trzech tygodni i jedna z ostatnich rzeczy byłoby usuniecie tych okien. zarówno od zewnątrz jak w środku będzie o wiele gorzej i jak powiedzieli poprzednicy ciemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Hej Czy my posiadamy 75 m2 ścian działowych? Prosze o pomoc .... Projkety zostawiła w domu a jestem poza miejscem zamieszkania . Moze ktoś mi poda ?Bedę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts