agusiek 11.07.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 napiszcie plys z jakich firm braliście drzwi z łukiem i jak to wyszło cenowo - to dla mojego braciszka budujacego marysie i bedacego z wizyta patronarzowa u 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 16.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 lada dzień będzie pozwolenie, a ja dalej mam dylemat z czego budować ? moje pytanie do wszystkich , którzy budowali z silikatu, o wasze spostrzeżenia, jakie grubości ścian, ile termoizolacji, jakie było realne złuzycie materiału z gory dziekuję pozdrwiam Wszystkich budujacych i "wybudowanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 21.07.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam ! A czy ktos ma lub ma w planach kominek w rogu pokoju ? Jak to wygląda z technicznego punktu widzenia? Czy wówczas trzeba przesuwać komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 31.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Moja Marysia sie buduję Jest sliczna Pochwale sie zdjeciami lada dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.08.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam Dzis zalewaja nam strop i ogromny taras Jestem podwrazeniem kuchni! Te dwa okna są rewelacyjne!Cieszę sie ze nie zostały usunięte . Bede musiała okno nad schodami troszku podmurowac .Mam zmieniony strop na monolit i majstry musiały trochu pokąbinowac by schody z pocznikiem zrobic Salon jest przestronny taki jak chciałam ..projekt Marysia jest świetny .Cieszę sie ze dobrze wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 05.08.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Pati25 - ogromnie się cieszę, że Maryśka się Tobie podoba ) Nam z mężem także:-)) Kuchnia może nie jest największych rozmiarów, ale swój klimacik ma. Z niecierpliwością czekam na Twoje fotki. Powodzenia przy budowie. Pozdrawiam serdecznie:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 07.08.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 swój klimacik mahttp://img395.imageshack.us/img395/1019/p1090346jr6.jpg http://img110.imageshack.us/img110/6773/p1090347nb4.jpg http://img110.imageshack.us/img110/6292/p1090348yv5.jpg Ja tez tak uważam . Poza tym wcale nie jest mała jest super!!!Jak i cała Maryska. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ale sliczna .Forumowiczu 1 gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.08.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hej mam pytanie czy wzmacnialiście wiezbe dachową w Marysi?Podobno jakaś licha Zaproponowali mi dodakowe płatwie (jakos tak to sie nazywa) Dach bedzie pokryty dachówką cementowa.Moze cos jeszcze trzeba wzmocnić ?Bardzo prosze o opinie jak to u was wyglądało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 14.08.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Pati25 - super!!! Piękna i wielkaaaaa ta twoja Marysia! Moja Marysia ma dokładnie "projektową" więźbę dachową. Nie powiększałam jej, bowiem nie było takiej potrzeby. W opisie więźba przewidziana jest pod dachówkę ceramiczną lub blachodachówkę, a ja mam właśnie drugą z podanych opcji. Z opisów na forum, wynika, że niektórzy faktycznie zwiększali wymiary - wszystko zależy od tego, co przewidujesz na dach i w jakich "ciężarach". Napisz proszę, w jakiej części Polski się budujesz. Czy mogłabyś zdradzić ile pieniżka kosztować cię będzie postawienie, tzn. robocizna całej Marysi (fundamenty, mury, więźba, ścianki działowe)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 14.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 1 - kuchnia jest rewelacyjna!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hej Z Marysi zrobiła sie wielka Marycha z piwnica to juz 200m2 Na dachu bedzie dachówka cementowa euronitu. Ja buduję 4 km od Krakowa Częściowe podpiwniczenie +parter+schody wewnetrzne+działówki na parterze +ogromy taras na 3 filarach+schody z tarasu za sama robociznę dałam 26 tys .To robi jedna ekipa Majster skuczał ze taras ogromy ze stratny na nim troche jest ale ekipa ok . Poddasze +ścianki działowe na poddaszu + dach+ bedzie robić nastepna ekipa która za robocizne weznie 17 tyś. Zmieniem ekipę z tego względu ze robocizna o 7 tys tansza i polecana wiec po co przepłacac ... Sama robocizna za Maryskę w sumie 43 tyś Zreszta na wykonczenie juz musze wziasc kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 17.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Pati25 - to faktycznie sporo kasy, ale jak weźmie się pod wzgląd sumę, która popłynie na wykończeniówkę, to naprawdę da się do przeżyć) Wasza Maryśka jest naprawdę super. Powodzenia w dalszej budowie. Serdecznie pozdrawiam:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam dziekuje Własnie zastanawiam sie ile jeszcze na wykonczeniówke kasy potrzeba Piwnica bedzie w stanie surowym nic tam nie bede robiła ..no moze kiedys za 5 lat:)Jest ona całkowicie z betonu . Dla mnie priorytet to czesc mieszkalna ,taras i ogród ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 18.08.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Własnie zastanawiam sie ile jeszcze na wykonczeniówke kasy potrzeba Hej Zabrzmi to okrutnie ale stan surowy to 1/3 wydatków , wykończeniówka to straszna kasa Chyba ,że większość prac wykonacie we własnym zakresie ale to i tak za materiał trzeba zpłacić a to niestety kosztuje Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 No pieknie ...... A ja naiwna myslałam ze stan surowy+wszytskie media (przy domu) to połowa kosztów Najwyzej bardzi bardzo bardzo skromnie w mojej Marysi ,najwazniejsze zeby sie wyprowadzic z aktualnego miejsca zamieszkania .Mieszkanie w 1 pokoju jest totalna masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 18.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 No pieknie ...... A ja naiwna myslałam ze stan surowy+wszytskie media (przy domu) to połowa kosztów Wiem coś na ten temat , na 44 m mieszkało nas 6 osób , teraz nie możemy znaleźść się w Marysi Jest super Najważniejsze to nie pękać i iść do przodu. Powodzenia i wytrwałości Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 18.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 No pieknie ...... A ja naiwna myslałam ze stan surowy+wszytskie media (przy domu) to połowa kosztów Wiem coś na ten temat , na 44 m mieszkało nas 6 osób , teraz nie możemy znaleźść się w Marysi Jest super Najważniejsze to nie pękać i iść do przodu. Powodzenia i wytrwałości Czarek Masz rację, do przodu Ja nawet nie liczę, i nie myślę ile jeszcze potrzeba czasu na Marysię (po spodem mam napisane co to czas - tak ładniej brzmi), jak trochę mam to coś się zrobi, teraz właśnie zafundowałem se pierunochron, a co . pozdrawiam i życzę optymizmu TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 19.08.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No pieknie ...... A ja naiwna myslałam ze stan surowy+wszytskie media (przy domu) to połowa kosztów Wiem coś na ten temat , na 44 m mieszkało nas 6 osób , teraz nie możemy znaleźść się w Marysi Jest super Najważniejsze to nie pękać i iść do przodu. Powodzenia i wytrwałości Czarek Masz rację, do przodu Ja nawet nie liczę, i nie myślę ile jeszcze potrzeba czasu na Marysię (po spodem mam napisane co to czas - tak ładniej brzmi), jak trochę mam to coś się zrobi, teraz właśnie zafundowałem se pierunochron, a co . pozdrawiam i życzę optymizmu TINEK Dziekuję za słowa otuchy Piorunochron Ile taka imprezka kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts