marek1976 24.09.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 CZY JEST MOZLIWE WYRZUCENIE WIATROLAPU Z PROJEKTU MARYSIA---ARCHITEKT KTORY NANAOSI MI ZMIANY TWIERDZI ZE NIE I MAMA WSTAWIC SOBIE PROWIZORYCZNE SCIANKI A PO ODEBRANIU BUDOWY JE ZDEMONTOWAC.JAK ROOZWIAZAC TEN PROBLEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 CZY JEST MOZLIWE WYRZUCENIE WIATROLAPU Z PROJEKTU MARYSIA---ARCHITEKT KTORY NANAOSI MI ZMIANY TWIERDZI ZE NIE I MAMA WSTAWIC SOBIE PROWIZORYCZNE SCIANKI A PO ODEBRANIU BUDOWY JE ZDEMONTOWAC.JAK ROOZWIAZAC TEN PROBLEM caps-lock Ci się przyciął Zadzwoń do p.Kasi autorki projektu, telefon masz na ich stronie: http://www.hbstudio.pl/index.swf Z dwa razy korzystałem z jej podpowiedzi i nie powinieneś mieć problemu z uzyskaniem informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 25.09.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 CZY JEST MOZLIWE WYRZUCENIE WIATROLAPU Z PROJEKTU MARYSIA Hej , wietrołap to świetna sprawa , zastanów się czy warto ? Nie ma drzwi idealnie dopasowanych -szczelnych a w zimę przekonasz sie co daje wiatrołap Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A ja mam pytanie z innej beczki -kominy ... Czy Wasze kominy sa dokładnie takiej wysokości jak w projecie?Czyli 8,33 m? Co pojawie sie na budowie to murarze marudzą ze wysokie ,bardzo wysokie ,ze pierwsza wichira i sie zawalą chodz sa zazbrojone .Chodzi dokładnie o te kominy z kotłowni . Kierownik budowy zaleca by zostawić im dłuższe tym lepsze ...hmm... Jak u Was sparwa sie ma z kominami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 25.09.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Nie wiem czy ma 8,33, ale wystaje ponad kalenicę, i się nie przewrócił, no ale moja Maryśka ma komin jak w piekarni pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1976 26.09.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Jakie sa koszta stanu surowego zamknietego wiadomo ze odpowiedzi beda rozne w zaleznosci czy budowaliscie systemem gospodarczym czy tez z firma no i okna jedni dodawali inni zmieniali ksztalt lub sie ich pozbywali ale takie koszta od ..do...Chce zaczac budowe i wlasnie czekam na pozwolenie.Moje obliczenia sa na razie "wirtualne".NAPISZCIE JAK TO WYDLADA MNIEJ WIECEJ.DZIEKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.09.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Hej Marek .Ja mam piwnice i jeszcze inaczej to wychodzi .Ale gdy by moje ściany funadamentowe nie musiał byc tak wysokie (płaska działka),zaoszczędziła bym sporo kasy .Stan surowy otwarty kosztował by bez piwnicy i tarasu pewnie maksymalnie 110- 120 tys . Pozdrawiam Tinek dobrze ze mnie podszkoliłeś z tą wiezba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Tinek dobrze ze mnie podszkoliłeś z tą wiezba Cieszę się, że mogłem pomóc Wrzuć jakieś fotki jak aktualnie wygląda Twoja Marysia pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.09.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Puki co to wyglada tak .Uwaga jest tam bałagan..na działce w domu i wogóle .. Oczywiście dobrze ze mi powiedziłaś ze nie wolno opierać tych płatwi(jakoś tak sie zwą ) na ścianach działowych ...moje "Machery" chciały tak oczywiście zrobić ..bo tak wszycy robia i jest ok.Kierownik budowy oczywiscie na to sie nie zgodził .Bo nie bedzie gdzie słupów ukryc itd itd itd Więc został murłata powiększona na 18x18.Krokwie też ileś tam grubsze chyba 8x18 i jętek jest dane dwa razy więcej .Podobno ma byc ok . Swoją drogą to w projecie mam napisane ze wiezba zaprojektowana pod dachówkę ceramiczna i cementową To powinno byc ok ...juz nie chce o tym myśleć ... http://pl.fotoalbum.eu/images1/200806/39740/142864/00000051.jpg http://pl.fotoalbum.eu/images1/200806/39740/142864/00000052.jpg[list=]</p><p> [img]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200806/39740/142864/00000041.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ładnie Pati widzę, ze okienka tez masz wyprostowane i tarasowe powiększone - u nas są trzy częściowe w tym jeden fix - masz b. dobrze rozwiazany daszek nad wejsciem - bedzie mniej kombinacji przy podbitce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Fajnie oglądać jak domek rośnie, na pierwszej fotce perspektywa ujęcia sprawia wrażenie olbrzymiej budowli (super), gratuluję postepów.Kiedy planowana przeprowadzka?pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 29.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Fajnie oglądać jak domek rośnie, na pierwszej fotce perspektywa ujęcia sprawia wrażenie olbrzymiej budowli (super), gratuluję postepów. Kiedy planowana przeprowadzka? pozdrawiam TINEK Tak olbrzymia sie Maryśka zrobiła ,przez tą piwnicę .... A co tam bedzie gdzie "dziady"chowac A co do przeprowadzki .Bardzo bym chciała w wrześniu przyszłego roku ale zeby tak było to muszę wziaść kredyt na wykonczenie .Właśnie czekam na kosztorys ile to jeszcze bedzie kosztować ... Tinek a ty kiedy ?Ave juz chyba mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.09.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ja to może za pięć latKredytów się boję bo młodzieńcem już nie jestem i na 30 lat się nie zadłużę, tak planuję jeszcze któryś rok pociągnąć (co roku coś robiąc) i na wykończeniówkę wziąć kredyt (nie za dużo i na jak najkrótszy okres)pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.09.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 faktycznie - juz mieszkam - i tak jak Tinek - młódką nie jestem (nie zeby od razu stara - w żadnym razie )- więc chcielismy już zamieszkac we własnym domku do tip-topu sporo brakuje- ale co miesiąc cos przybywa i cos sie zmienia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ave :)Ale Ci fajnie mieszkasz.... Ja mam 27 i najbardziej dołuje mnie to ze córa w styczniu 7 lat konczy i do 1 klasy pójdzie .Nie ma własnego pokoju Okok naszej Marysi w odległości 100 m jest szkoła podstawowa i tak bardzo bym chciała zeby juz tam poszła .....miała by blisko ... Gdy by tak młodsza była o 3 lat to mysle ze tak spokojnie byśmy sie wykonczyli a takto grunt mi sie pod nogami pali .... Pozdawiam serdecznie z Krakowa Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1976 30.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 mam nadzieje ze i ja za jakis czas tez pochwale sie jakimis fotkami ale narazie to pan architekty ociaga sie ze zlozenie wszystkich dokumentow do gminy i nie mam pozwolenia na budowe--Czy moge zmienic tego panna na kogos bardziej operatywnego jak juz tak daleko wszystko zaszlo?dodam ze czekam juz prawie dwa miesiace i zawsze jest jakies alle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 02.10.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam wszystkich obecnych i przyszlych posiadaczy Marysi jestem nowa na tym forum, szybciej z narzeczonym bylismy zainteresowani projektem Oliwka (glowny plus: pokoj na dole), jednak ze wzgledow finansowych (Marysia jest podobno ciut tansza) wybralismy po dlugich poszukiwaniach ten wlasnie projekt i nie ukrywam zaczyna mi sie podobac mam jak na poczatek kilka pytan, ktore pewnie juz sie tu przewijaly, ale prosze o odp (obecnie przeczytalam 7 stron forum - jutro skoncze reszte ) 1. czy podnosiliscie scianke kolankowa i o ile (mile widziane zdjecia poddasza z zewnatrz i od srodka - dla wyobrazenia sytuacj i;) ) 2. czy ktos moze rozciagal Marysie - jesli tak to o ile i ktore sciany 3. wiatrolap jest maly - gdzie macie szafe na buty i plaszcze i ostatnie, ale wazne pytanie: - ile placiliscie za stan surowy zamkniety wraz z instalacjami - czy robiac systemem gospodarczym (mam nadzieje, ze mnie pocieszycie ) mamy dzialke i namiary na dobre i niedrogie ekipy, czy 200 tys starczy ? Dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje, ze niedlugo bede mogla dolaczyc do Waszego grona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.10.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam wszystkich obecnych i przyszlych posiadaczy Marysi jestem nowa na tym forum, szybciej z narzeczonym bylismy zainteresowani projektem Oliwka (glowny plus: pokoj na dole), jednak ze wzgledow finansowych (Marysia jest podobno ciut tansza) wybralismy po dlugich poszukiwaniach ten wlasnie projekt i nie ukrywam zaczyna mi sie podobac mam jak na poczatek kilka pytan, ktore pewnie juz sie tu przewijaly, ale prosze o odp (obecnie przeczytalam 7 stron forum - jutro skoncze reszte ) 1. czy podnosiliscie scianke kolankowa i o ile (mile widziane zdjecia poddasza z zewnatrz i od srodka - dla wyobrazenia sytuacj i;) ) 2. czy ktos moze rozciagal Marysie - jesli tak to o ile i ktore sciany 3. wiatrolap jest maly - gdzie macie szafe na buty i plaszcze i ostatnie, ale wazne pytanie: - ile placiliscie za stan surowy zamkniety wraz z instalacjami - czy robiac systemem gospodarczym (mam nadzieje, ze mnie pocieszycie ) mamy dzialke i namiary na dobre i niedrogie ekipy, czy 200 tys starczy ? Dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje, ze niedlugo bede mogla dolaczyc do Witaj :)Witaj w gronie Marysiowiczów Od 1-Ja zamiast stropu terivia mam monolit dziękki temu 10 cm wyższą ścianę kolankową .Jak dla mnie wsam raz :)Pokoje na poddaszu sa naprawde w sam raz od2-rozciągali maryśke :)napewno forumowicze sie odezwą ad 3 -W wiatrołapie mam zrobiona wnękę pod schodami ."ściągłam "ten pomysł od forumowicza który wpadł na to pierwszy .Tam bedzie szafka na buty .Wiatrołap mam o 40 cm dłuższy niż w projecie .Poniewaz schody zostały zmienione i mozna było sobie na to pozwolić . Wydaje mi sie ze 200 tyś starczy na stan surowy z instalacjami .Mi by wystarczyło :)i nawet na tynki i wylewki zostało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 02.10.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam Koleżankę w szanownym (i elitarnym - a co) gronie maryśkowiczów Ad1. Nie podnosiłem ścianki kolankowej (nie jestem przeciwnikiem wysokich ścianek, ale jestem zdeklarowanym przeciwnikiem podnoszenia ścianki i psucia domku - chcesz wysoką ściankę szukaj projektu z takową), pokoje są duże, ja osobiście będę stawiał przedściankę (około 20 cm od ścianki kolankowej), w ten sposób będę miał wyżej i nie będę grzał niewykorzystywanej przestrzeni, ponadto ścianka będzie licowała z dolną obróbką okien dachowych (tak mi się podoba). Dodam jeszcze, że w sypialni i garderobie jest ścianka wysoka ponieważ strop jest niżej. Ad2. ja rozciągałem garaż 60 cm, salon 1,5 m Ad3. wiatrołap przedłużyłem 40 cm jakaś szafka na buty chyba się zmieści, i wieszak na podręczną odzież, reszta w szafie w przedpokoju Na resztę pytań nie umiem odpowiedzieć, mam dopiero SSO i budowałem razem z gospodarczym. fotki projetu - link w stopce pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 03.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dzięki za odpowiedzi i tak miłe przywitanie my zanim ruszymy z budową to jeszcze trochę, a nawet więcej niż trochę ... ale myślę, że już powoli warto czytać Wasze posty - dziś kontynuuję od str 7 do końca Będziemy w stałym kontakcie powodzenia Wszystkim życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts