ave 29.10.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 u nas drzwi są prostopadle do wejściowych do wiatrołapu, więc prysznic (90) jest na scianie w rogu przedpokojowo kuchennym, umywalka na ścianie kuchennej sedes pod oknem przy scianie wiatrołapu. Pralka i reszta (ale juz bez oddzielnego prysznica - na górze. Jest ok. moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 29.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 a co z tym wiatrołapem??? nikt nie powiększał wymiarów tego pomieszczenia i nie zmieniał biegu schodów? proszę o odpowiedź, wszelkie wskazówki mile widziane dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ja tak trochę powiększyłem wiatrołap tzn. ścianka z drzwiami przesunięta około 30 cm wgłąb przedpokoju (czy holu)pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 29.10.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 TINEK dzięki ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.10.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Acha nie dodałem, iż wiatrołap jest powiększony w stosunku do tego co widać na rzutach (to przesuniecie ścianki)pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja mam zmienione schody .Są z spocznikiem i dziekki temu wiatrołap jest dłuższy w głab holu o 50 a moze nawet 60 cm .Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A jesli chodzi o łazienkę na dole to moim zdaniem mozna ja wydłuzyc spokojnie o nawet 40 cm ...tylko wtedy nie mozna dac tej ścianki 55 cm na przedpokoju . Niestety kapłam sie za pożno ... Ale do murowali mi ta ściankę 55 cm o której pisałam i naprawde teraz jest super!!!!!Ścianka jest do samego sufitu i nie robiliśmy tam nadproża (jakoś tak sie pisze)nad wejsciem do kuchni tylko do samego sufitu ...i teraz jest normalnie a nie rozlażle :)Dziękki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 (edytowane) mnie jest juz wystarczający .Wystarczyło tylko ścnakę z drzwiami przesunac bardziej jeszcze w holl .A holl jest w marysi naprawde spory :)wiec taka zmiana wyglada dobrze Pozdarwiam Edytowane 4 Marca 2011 przez pati25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 30.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki serdeczne za Wasze głosy. Mam wrażenie,że moje wizje łazienkowe coraz bardziej ubożeją, bo co raz to myslę o likwidacji kolejnego sprzętu. Najpierw zrezygnowałam z prysznica na dole, bo przy drzwiach nie wejdzie, a opcje przy oknie lub pośrodku jeszcze do mnie do końca nie przemówiły, chociaż ich nie wykluczam ostatecznie . Potem wywaliłam bidet. Ostała mi się umywalka , sedes i pralka . Dlaczego chce pralkę na dole? Bo jeżeli na górze bedę musiała umieścić wanne, prysznic, sedes, bidet i umywalkę, a do tego jeszcze praleczkę to nie dość, że wszystkiego nie pomieszczę to jeszcze sama się w tej łazience nie zmieszczę, choć jestem mikrej postury Na dziś wersja jest taka: - dolna łazienka - przy drzwiach zabudowana pralka, za nią umywalka i pod oknem sedes (nie wiem tylko czy bokiem do drzwi , czy na wprost nich) - górna łazienka - czeski film.....pewnie zaraz zrezygnuję z wogóle z bidetu, a prysznic zastąpię wanna z prysznicem A kto powiedział, że bedzie łatwo ......... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A moze pralke daj do pomieszczenia gospodarczego jak bedziesz grzac gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Rzuć rzut swojej dolnej łazienki .Z tego co pamiętam to Iskierki maja bardzij ustawne te łazienki na dole czy sie myle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 30.10.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dziękuję Pati za zdjęcia tych schodków zapewne przydadzą się w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 30.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Nie bedę grzała gazem. Za duży byłby kosz podłączenia.Mam wrażenie, że łazienka ma takie same wymiary w obu domkach.U mnie jest tak:- drzwi 70cm, scianka po lewej od drzwi 70cm,- scianka kuchenna 176cm do załamania (komin wentylacyjny) + 54cm.- ściana okienna 34cm. okno 70 cm, ściana 33cm- sciana wiatrołapowa 240cmBardzo boleję nad tym nieszczesnym prysznicem, bo przy czteroosobowej rodzince dobrze byłoby mieć możliwość niezależnego mycia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 (edytowane) xx Edytowane 4 Marca 2011 przez pati25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.10.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Zobacz na stronie 23 .Czarek ma fajnie łazieneczkę zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 30.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Fotki już dawno przejrzałam. Zakładając, że prysznic bedzie miał 90cm, zostanie mi około 50-cio centymetrowe przejście. Trochę mało .....Muszę jeszcze rozważyć prysznic pod oknem o którym pisze jacematy (gdzieś widziałam zdjęcia). Zadam jeszcze jedno pytanie: czy ktos z Was pokusił się o umiejscowienie sedesu i bidetu obok siebie na ścianie z oknem? Zmieszczą się na 167cm ( aaa.. jeszcze trzeba odjąc jakies wartosci na tynki i glazurę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 30.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Fotki już dawno przejrzałam. Zakładając, że prysznic bedzie miał 90cm, zostanie mi około 50-cio centymetrowe przejście. Trochę mało ..... Hej. Nie musisz dawać kabiny 90 daj 80 i też prysznic można na spoko wziąć i przejście robi się szersze. Co do bidetu wiem ,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ale przynajmniej my doszlismy do wniosku ,że to dodatkowy koszt to raz po drugie zużycie wody plus szybciej napełnione szambo. Zastrzegam że to tylko moje spostrzeżenie .Patrzac na scianke na której chcesz zamocować bidet i sedes to myslę że bedzie dosyć ciasno zwłaszcza ze musisz jeszcze odsunąć od sciany w kierunku drzwi a to zarazem skróci Ci łazienkę .Ale to juz Twój wybór. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 30.10.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Czarku Kabina 80-tka jest trochę przyciasna dla mojego dużego małżonka Z bidetu moge zrezygnować - zwłaszcza,że jestem jedyną kobitką w rodzinie i jakoś sobie poradze. Koniec końców wychodzi na to, że żostane przy opcji pralka, umywalka , sedes A jeśli ktoś z Was ma fotki z prysznicem pod oknem to beedę dozgonnie wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 30.10.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Podobnie jak Pati zrobiłem schody ze spocznikiem i myślę, iż jest to dobry pomysł, polecam takie rozwiązanie tym, którzy są jeszcze przed etapem schodów.pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 31.10.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Czarku Kabina 80-tka jest trochę przyciasna dla mojego dużego małżonka Ja jestem bardzo zadowolony ze swojej łazienki a męża na odchudzanie Pozdrawiam i życze dobrego wyboru. Czarek http://images25.fotosik.pl/289/31fbe5b49ae37937.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts