Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jesli chodzi o łazienkę na dole to moim zdaniem mozna ja wydłuzyc spokojnie o nawet 40 cm ...tylko wtedy nie mozna dac tej ścianki 55 cm na przedpokoju .

Niestety kapłam sie za pożno ...

Ale do murowali mi ta ściankę 55 cm o której pisałam i naprawde teraz jest super!!!!!Ścianka jest do samego sufitu i nie robiliśmy tam nadproża (jakoś tak sie pisze)nad wejsciem do kuchni tylko do samego sufitu ...i teraz jest normalnie a nie rozlażle :)Dziękki za rady :)

Dzięki serdeczne za Wasze głosy.

Mam wrażenie,że moje wizje łazienkowe coraz bardziej ubożeją, bo co raz to myslę o likwidacji kolejnego sprzętu.

Najpierw zrezygnowałam z prysznica na dole, bo przy drzwiach nie wejdzie, a opcje przy oknie lub pośrodku jeszcze do mnie do końca nie przemówiły, chociaż ich nie wykluczam ostatecznie .

Potem wywaliłam bidet. Ostała mi się umywalka , sedes i pralka .

Dlaczego chce pralkę na dole? Bo jeżeli na górze bedę musiała umieścić wanne, prysznic, sedes, bidet i umywalkę, a do tego jeszcze praleczkę to nie dość, że wszystkiego nie pomieszczę to jeszcze sama się w tej łazience nie zmieszczę, choć jestem mikrej postury :lol:

Na dziś wersja jest taka:

- dolna łazienka - przy drzwiach zabudowana pralka, za nią umywalka i pod oknem sedes (nie wiem tylko czy bokiem do drzwi , czy na wprost nich)

- górna łazienka - czeski film.....pewnie zaraz zrezygnuję z wogóle z bidetu, :( a prysznic zastąpię wanna z prysznicem :-?

A kto powiedział, że bedzie łatwo .........

Pozdrawiam

Nie bedę grzała gazem. Za duży byłby kosz podłączenia.

Mam wrażenie, że łazienka ma takie same wymiary w obu domkach.

U mnie jest tak:

- drzwi 70cm, scianka po lewej od drzwi 70cm,

- scianka kuchenna 176cm do załamania (komin wentylacyjny) + 54cm.

- ściana okienna 34cm. okno 70 cm, ściana 33cm

- sciana wiatrołapowa 240cm

Bardzo boleję nad tym nieszczesnym prysznicem, bo przy czteroosobowej rodzince dobrze byłoby mieć możliwość niezależnego mycia się.

Fotki już dawno przejrzałam.

Zakładając, że prysznic bedzie miał 90cm, zostanie mi około 50-cio centymetrowe przejście. Trochę mało .....

Muszę jeszcze rozważyć prysznic pod oknem o którym pisze jacematy (gdzieś widziałam zdjęcia).

Zadam jeszcze jedno pytanie: czy ktos z Was pokusił się o umiejscowienie sedesu i bidetu obok siebie na ścianie z oknem? Zmieszczą się na 167cm ( aaa.. jeszcze trzeba odjąc jakies wartosci na tynki i glazurę)?

Fotki już dawno przejrzałam.

Zakładając, że prysznic bedzie miał 90cm, zostanie mi około 50-cio centymetrowe przejście. Trochę mało .....

Hej.

Nie musisz dawać kabiny 90 daj 80 i też prysznic można na spoko wziąć i przejście robi się szersze.

Co do bidetu wiem ,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ale przynajmniej my doszlismy do wniosku ,że to dodatkowy koszt to raz po drugie zużycie wody plus szybciej napełnione szambo. Zastrzegam że to tylko moje spostrzeżenie .Patrzac na scianke na której chcesz zamocować bidet i sedes to myslę że bedzie dosyć ciasno zwłaszcza ze musisz jeszcze odsunąć od sciany w kierunku drzwi a to zarazem skróci Ci łazienkę .Ale to juz Twój wybór.

Pozdrawiam

Czarek

Czarku :D

Kabina 80-tka jest trochę przyciasna dla mojego dużego małżonka :lol:

Z bidetu moge zrezygnować - zwłaszcza,że jestem jedyną kobitką w rodzinie i jakoś sobie poradze.

Koniec końców wychodzi na to, że żostane przy opcji pralka, umywalka , sedes :wink:

A jeśli ktoś z Was ma fotki z prysznicem pod oknem to beedę dozgonnie wdzięczna

Pozdrawiam