Szynszyl 07.12.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Pati25 - odnośnie stolika, o który pytasz, to moim zdaniem z powodzeniem się z mieści. Ja planuję podobny, o dł. 90 cm. Co do kosztorysu, to w kwocie 52 tys. na pewno nie ujmiesz wyposażenia kuchni, łazienki, mebli, elektryki, solarów, grzejników, bramy garażowej i ogrodzenia. Chyba, że wszystko zrobisz po kosztach, tj. masz znajomych do wykonania kuchni, położenia kafelek, wykonania mebli, elektryki, kupisz najtańsze grzejniki, itp.Te 200 tys. o których piszesz, to naprawdę skromne minimum.Jednakże, Maryśkowicze mają swoje uzdolnienia - więc kto wie:-)))Oczywiście życzę powodzenia. Ze zdjęć, które umieściłaś widać, że twoja marysia buduje się w malowniczej okolicy:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 07.12.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Marysia dostała dachówkę i okna dachowe http://x.screeny.pl/ga6597/474efb306e1c386d1f805610/pc064521_3_5_tonemapped.jpg http://x.screeny.pl/ga6597/474efb306e1c386d1f805620/pc064530_26_28_tonemapped.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 08.12.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Hej dostałam kosztory .Gospodarz o niego pytał równiez . Kosztorys szczegółowy (nie wiele kumam z niego ) Ale sprawa wygląda tak... Poprosiłam kierownika budowy by wykonała kosztorys wykonczeniówki (mam stan surowy otwarty i media w domu ale nie rozprowadzone ) Ksztorys nie obejmuje -bramy garażowej ,armatury ,wyposarzenia łazinki ,kuchni ,mebli ,bez elektryki ,bez kaloryferów .Kosztorys takze nie obejmuje ogrodzenia i podjazdu .Nie są uwzględnione w nim solary .. Suma kosztorysu w średnim standardzie to 148 tyś ...czyli pasowało by miec z 200tyś na wykonczenie ... Szczerze mówiąc, to ja zrobiłem sobie kosztorys na 350 tys. I mam nadzieję, że trochę mi z tego grosza zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.12.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wesołych Świat kochani http://spb.one.pl/mikolaj/images/Chrstms2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.12.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dołączam się do życzeńZdrowych, pogodnych i wesołych Świat,oraz samych fachowych ekip w nowym 2009 rokudla wszystkich maryśkowiczów, pozostałych forowiczów, i niezrzeszonychżyczyTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.12.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Zdrowych, pogodnych duchem i aurą Świąt ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.12.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 http://images50.fotosik.pl/42/d731b587029e5405.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 24.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wszystkim budowniczym Marysiek , zdrowych , pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz zamieszkania w wymarzonym domku w 2009 r. Życzy Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 01.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Wszystkich nowym roczku Czy mozecie sie podzielić informacją jakie ilości poszły Wam styropianu na ocieplenie zewnętrzne? Zależy mi na informacji w m2. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 02.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Mam pytanie do wszystkich budujących marysię Mam wybudowany część domek w stanie surowym do stropu. W związku z problemami finansowymi juz dziś wiem, że nie bedzie mnie stać skończyć ten dom, a nie chcę się go pozbywać i zamieszkać w bloku. Czy możecie mi pomóc jak funkcjonalnie rozwiązać dół aby w nim zamieszkać i czy jest opłacalnie skończenie na stropie i zrobienie na nim dachu? Myślałem także o zmianie garażu na pokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Hej ryz Jesli nie masz wylanych juz schodów na poddasze to mozna by było fajne mieszkanko zrobić ... Tylko czy to sie opłaca ...hm... Przeciez jakiś dach musisz zrobić ... Najlpiej było by sie wybrac do architekta ,przeprojektowac dom i przypuszczam bedzie zmiana pozwolenia na budowe .Wszystko sie pozmienia radzę zrobić to profesjonalnie i legalnie .Architek napewno zaproponuje najlepsze i najbardziej funkcjonalne wnetrze . No szkoda ze Wam nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 02.01.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Skorzystałem z rozkładu jednego osób budujących Marysię http://i140.photobucket.com/albums/r15/Werner_001/08-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 04.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Wszystkim budowniczym Marysiek , zdrowych , pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz zamieszkania w wymarzonym domku w 2009 r. Życzy Czarek Czarku, Twoje życzenia się już spełniły!!! My wraz z początkiem stycznia wprowadziliśmy się do naszej Marysi. Trudu było sporo, ale było warto. Jest to niesamowita radość mieszkać we własnym domu:-)) Pozostaje się tylko przestawić z "jedziemy na budowę" na "jedziemy do domu, naszego domu". Wszystkim tego życzymy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 05.01.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Tylko pozazdrościć tym, którzy już mieszkają. Ja z nowym rokiem zaczynam przymierzać się do rozpoczęcia budowy. I stąd moje pytanie.Jakie macie stropy - teriva, czy monolit?Monolit sam w sobie podobno wychodzi taniej. Ale do tego przestój na związanie, i koszty drewna na szalunek. Teriva droższa podobno, ale wychodzi chyba w sumie szybciej i znacznie mniej drewna.A jak to wyglądało u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.01.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Czarku gratuluję!!Super ze już mieszkacie Ja mam monolit na stropie , był przestuj chyba z 3 tygodnie ale tylko dla tego ze zmieniała sie brygada . Normlnie zaczyna sie stawiać ścianę kolankową juz nawet po 1 tygodniu ale wszystko nadal musi stac w szalunkach Przelicz co wyjdzie taniej i nie zapomnij o tym ze monolit jest cieńszy od terivii wiec bedziesz musiał różnice na ścianie kolankowej wyrównac by wysokośc budynku sie zgadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 05.01.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 My też mamy monolit. Ale koszty trudno oszacować. Stali było ok 1 tony (trochę miałem, trochę dokupiłem)Desek z 5 m3Stempli - 200 sztbetonu 18 m3Dom mamy o 0,5m wydłużony na wysokości garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 15.01.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A czy jest tu przypadkiem ktoś, kto wybudował Maryśkę przy pod Piastowem przy trasie Konotopa-Bronisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Wszystkim budowniczym Marysiek , zdrowych , pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz zamieszkania w wymarzonym domku w 2009 r. Życzy Czarek Czarku, Twoje życzenia się już spełniły!!! My wraz z początkiem stycznia wprowadziliśmy się do naszej Marysi. Trudu było sporo, ale było warto. Jest to niesamowita radość mieszkać we własnym domu:-)) Pozostaje się tylko przestawić z "jedziemy na budowę" na "jedziemy do domu, naszego domu". Wszystkim tego życzymy!!! Gratulacje i samych szczęśliwych chwil we własnym domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 24.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Popatrzcie kto nas odwiedził, myślałem, że już nie przeglądasz forum odkąd zamieszkałaś w swojej Marysipozdrowienia dla Andrzejki od Tinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Andrzejka Dlaczego tak długo Cie nie było na forum ?Jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts