Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tinek dzięki :p

Pati moja nieobecnośc na formum to było działanie planowe :wink:

Jak się mieszka?? fajnie.

Marysia jest projektem domku prakycznego, pieknego , wygodnego ale brakuje mi:

zadaszenia nad tarasem, wiekszego, wysuniętego daszku nad drzwiami wejściowymi- Tinek ty to masz, choc taras wolałabym mieć zadaszony bardziej , może jak jacematy.

Pozdrowka

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

właśnie te zmiany były po to, aby zadaszyć taras ( i powiększyć "salon"), ale faktycznie "sie mało zadaszyło". Na taki daszek namówił mnie mój wspaniały cieśla, twierdząc, że będzie bardziej spełniał swoja funkcję poprzez obniżenie i wysuniecie tzn bardziej osłoni drzwi, i dodatkowo będzie ładniejszy, co w mojej ocenie udało się bardzo

pozdrawiam

TINEK

Ktoś wywołał moje imię :)

Więc zamieszam ostatnie fotki.

Obecnie jesteśmy na etapie instalacji...

I przy okazji mam pytanie, jaki macie zbiornik na ciepłą wodę?

Nie wiem czy 150 l to za mało/dużo/OK ?

http://img134.imageshack.us/img134/8457/pc314229dq4.jpg

http://img134.imageshack.us/img134/1367/pc314231tt1.jpg

jacematy wspaniale :)

Piekne okna :)

U nas beda białe :-? juz zamówione .

U nas bedzie zbiornik 150 l rodzina 2+1 .Chyba ze może solary załozymy wtedy 300L

Nas ma być 4-ka.

Instalatorzy zaproponowali 120 l, ale to chyba jednak za mało - dlatego zwiększyliśmy do 150l.

A okien to za bardzo nie widać, bo oklejone :)

Elewacja ma być biała, okna w kolorze drzwi i bramy - powinno się to zgrać z ciemnoszarym dachem..

• 2 weeks później...
No cicho i głucho, sen zimowy nastał a my tynkujemy środek i dogrzewamy w związku z tym czym się da.... Koza, nagrzewnica, grzejniki elektryczne. Mam pytanie: czy ktoś z Was zrobił w dolnej łazience kabinę bezbrodzikową pod oknem?????

Witam wszystkich Maryśkowiczów:-))

Jacematy - odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie rozwiązań w dolnej łazience. My zrobiliśmy w naszej - umywalkę i sedes po lewej stronie drzwi, zaś pod oknem małą wannę pod oknem, którą super obudowaliśmy i zrobiliśmy prysznic. Jest to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie i nie ujmuje walorom estetycznym. Dodatkowo jest korzyść - są czynne dwie łazienki, w których można się wykąpać lub wziąć prysznic:-)) Polecam wszystkim.

My zrobiliśmy w naszej - umywalkę i sedes po lewej stronie drzwi, zaś pod oknem małą wannę pod oknem, którą super obudowaliśmy i zrobiliśmy prysznic. Jest to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie i nie ujmuje walorom estetycznym. Dodatkowo jest korzyść - są czynne dwie łazienki, w których można się wykąpać lub wziąć prysznic:-)) Polecam wszystkim.

Prosimy o fotki (bardzo) :D

Prazynka84 - a kiedy wielki start - rozpoczęcie budowy?

noooo jak juz szybciej wspomniałam to nie za szybko :) "dorabiamy" pieniądze :lol: ale może na wiosnę za rok lub max za dwa... :) wiem, że to duuuużo czasu jeszcze, ale lepiej późno niż wcale - tak się pocieszam :p mimo to już czytamy wszystkie posty o Maryśce i na pewno skorzystamy z wielu Waszych rad i uwag :wink: pozdrawiam :)

My zrobiliśmy w naszej - umywalkę i sedes po lewej stronie drzwi, zaś pod oknem małą wannę pod oknem, którą super obudowaliśmy i zrobiliśmy prysznic. Jest to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie i nie ujmuje walorom estetycznym. Dodatkowo jest korzyść - są czynne dwie łazienki, w których można się wykąpać lub wziąć prysznic:-)) Polecam wszystkim.

Prosimy o fotki (bardzo) :D

Fotki Fotki fotki!!

U nas wszystkie pomysły mile widziane ponieważ napoczatek wykonczymy tylko łazienkę na parterze .Cięcie kosztów u nas totalne ...

Prosze pokażcie zdjecia swoich kuchni :)

Gdzie macie postawione lodówki?

Ta lodówka spędza mi sen z powiek ...

Witam.

Lodówka stoi po lewej stronie w rogu , według nas było to najlepsze miejsce dla niej.

http://img395.imageshack.us/img395/1019/p1090346jr6.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/6773/p1090347nb4.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/6292/p1090348yv5.jpg

1 twoja kuchnia jest piękna .Jest cała zabudowana .

Ja bardzo marzę o małym stoliku w kuchni .1 powiedz mi proszę czy gdy by lodówka była tam gdzie masz szafkę i na niej mandarynki .A meble kuchenny konczyły by sie sie po drugiej stronie ,przed bocznym oknem (zaraz za twoją mikrofalówką ) T jak by to wygladało?Zastanawiam sie czy lodówka będąca zaraz na początku kuchni i bok lodówki (w zabudowie)nie ebdzie dziwnie wygladac?

Pod oknem bocznym chciała bym mieć stoli z 3 krzesełkami i tam bedzie kaloryfer

Druga wersja co do kuchni jest taka .wszystko tak jak u forumowicza 1 tylko pod oknem bocznym jakiś mały stoli .Lodówka tak jak u forumowicza 1 .Ale czy lodóka nie jest za daleko?Jeszcze jak bedzie tam stać stolik to czy ten stolik nie bedzie przeszkadzac?

U nas nie bedzie podłogówki wiec pod oknem kaloryfer ..

Pati 25 - u mnie w kuchni na tej długiej ścianie stoi lodówka said by said,póżniej okno i pod nim stolik +2 krzesła. Wszystko się miesci i jest naprawę lużno i wszystko co powinno być w kuchni jest. Postaram się jutro zamiescić zdjęcia. Mieszkam już od grudnia. Edytowane przez Ania26