Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pod oknem bocznym chciała bym mieć stoli z 3 krzesełkami i tam bedzie kaloryfer

Hej.

Muszisz po kombinować , ja robiłem makiety z kartonów i patrzyłem jak mniej wiecej bedzie to wyglądać.

Ogólnie jesli chcesz miec małą ilosć szafek w kuchni to dobrym miejscem jest tez róg po lewej stronie okna ale niestety każde podejscie do lodówki bedzie w pewien sposób przeszkadzac osoba siedzaca przy stoliku .Niestety ta kuchnia nie jest az tak duza , poza tym jeśli planujesz miec jadalnie to myslę że stolik w kuchni nie bedzie potrzebny.

Pozdrawiam

Czarek

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pod oknem bocznym chciała bym mieć stoli z 3 krzesełkami i tam bedzie kaloryfer

Hej.

Muszisz po kombinować , ja robiłem makiety z kartonów i patrzyłem jak mniej wiecej bedzie to wyglądać.

Ogólnie jesli chcesz miec małą ilosć szafek w kuchni to dobrym miejscem jest tez róg po lewej stronie okna ale niestety każde podejscie do lodówki bedzie w pewien sposób przeszkadzac osoba siedzaca przy stoliku .Niestety ta kuchnia nie jest az tak duza , poza tym jeśli planujesz miec jadalnie to myslę że stolik w kuchni nie bedzie potrzebny.

Pozdrawiam

Czarek

Własnie tego sie obawiam tej osoby przy stoliku i lodówki

Czy możecie podpowiedzieć ile poszło Wam cegły klinkierowej na kominy, jaka to cegła (firma model) oraz czy dawaliście pełną czy kratówke ?

U mnie murarz doradza aby zrobic z kratówki a ostatnie dwie warstwy z pełnej. Dodam, że komin bedzie od podstaw z cegły zwykłej pełnej a ponad dachem klinkier do tego w środku wkład ceramiczny.

Z góry dzięki

Dziękuje bardzo. W łazience płytki brązowe są imitacją drewna, pozostałej części nie robiłam zdjęcia, mały bałaganik.

Kuchnia o 30 cm szersza.

Górę mamy już całą wykończoną, na dole brakuje mebli w salonie i łazienka dolna jeszcze pusta. Czeka na przypływ gotóweczki z US.

Pati

Tak w tym rogu kuchni stoi lodówka side by side. I mimo, że jest szersza od zwykłej i stoi blisko stolika to nie przeszkadza osobie siedzącej. A jeśli nawet to żaden problem się przesunąć. W sumie tak często nie otwiera się lodówki. Ale gdyby była węższa to pewnie nie było już żadnego problemu.

Stolik w kuchni potrzebny jest mi po to, aby rano zjeść na szybko śniadanie, czy np. uśiąść gdy robie sałatke warzywną. Obiady pewnie będziemy jadać w jadalni, ale są dni kiedy każdy jada oddzielnie, więc można w kuchni.

Pati

Tak w tym rogu kuchni stoi lodówka side by side. I mimo, że jest szersza od zwykłej i stoi blisko stolika to nie przeszkadza osobie siedzącej. A jeśli nawet to żaden problem się przesunąć. W sumie tak często nie otwiera się lodówki. Ale gdyby była węższa to pewnie nie było już żadnego problemu.

Stolik w kuchni potrzebny jest mi po to, aby rano zjeść na szybko śniadanie, czy np. uśiąść gdy robie sałatke warzywną. Obiady pewnie będziemy jadać w jadalni, ale są dni kiedy każdy jada oddzielnie, więc można w kuchni.

DZIEKUJĘ!!! :D

Witam

Mam pytanie do osób które nie maja gazu w domu .

W jaki sposób macie rozwiązane doprowadzenie ciepłej wody do kuchni i łazienki na parterze .

Dzis był hydraulik i oczywiście wielkie hallo ze łazinka do dupy ,kuchnia do dupy bo za daleko .

Proponuje w kotowni dac zasobnik na ciepłą wode 140 l i następny zasobnik 80 l w łazience na dole :o Zimą zasobnik z kotłowni podłączony do pieca na paliwa stałe ....A w małej łazience cały czas ciepła woda na prądzie ..

Stwierdził ze jak dam pompe by pchało ciepła wode do kuchni i małej łazienki to bardzo drogo mnie to bedzie kosztowac i to rozwiazanie jest beznadzijne..

Prosze o pomoc jak u Was sprawa wyglada ..

zasobnik jest w kotłowni (nie pamiętam jaki - ale nie ogromniasty) i do dolnej łazienki i kuchni parę sekund woda musi lecieć (kiedyś liczyłam bo był taki watek na forum i wyszło mi że mieszczę się w normie a nawet bliżej +) - ale bez przesady! to nie są jakies straszne odległości, tym bardziej, że wszystkie te rury były chowane w peszli i takiej otulinie.

A hydraulikowi powiedź, że on jest... tak jak Twoja łazienka i kuchnia :wink: :lol:

Nie przejmuj się opinia hydraulika

w kotłowni jest jakaś pompka do ciepłej wody 8) i nie był to koszt powalający

pozdrawiam :D

U nas rozwiązanie ciepłej wody w domu, jest następujące:

W kotłowni mamy zamontowany bojler 150l. Bojler ma 2 opcje, aby była ciepła woda. 1 - jak chodzi piec. 2 - jak piec nie działa i jak włączy się grzałki do kontaktu.

Grzałki testowaliśmy już kilka razy. Od momentu ich włączenia do prądu, woda bardzo szybko się nagrzewa. To naprawdę nie jest duży koszt, a wygoda.

Pozdrawiam:-))

Witam, a to moja kotłownia , kocioł na eko groszek , wymiennik 120l spokojnie wystarcza na 4 osobową rodzine , pompa cyrkulacyjna przepompowuje wode co kilka minut tak ,że ciepła woda jest od razu w kranie w kuchni i łazienkach .

Pozdrawiam

Czarek

http://img99.imageshack.us/img99/1248/p1110222.th.jpg

http://img17.imageshack.us/img17/4263/p1110230.th.jpg