andrzejka 15.08.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Aniamania poczytaj tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23280&highlight=wklejanie+zdj%EA%E6 Jak będziesz miała pytanka to w miarę możliwości pomogę bo chętnie bym obejżała twoje zdjątka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 16.08.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam A ja miałem przyjemność oglądać na własne oczy " Maryśkę " Aniamani. Jestem mile zaskoczony gabarytami ,bo myślałem że będzie mniejsza, a okazała się wcale wcale, ale bez przesady. Jest taka ,jaką chciałem żeby była. Pstryknąłem kilka zdjęć ,ale nie mogę ich wkleić , bo naruszyłbym prawa autorskie . No chyba że Ania by się zgodziła. Zakopane to jest to.....tam się dopiero odpoczywa....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 16.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Rzeczywiscie Marysia wydaje się wieksza niż by to wynikało z opisu projektu,choć jak był sam wykop pod fundamenty płakałam,że jest taka malutka.Ciekawa jestem jak wyjdzie to poddasze.20 sierpnia mają zacząć konstrukcje dachu ale nas przy tym nie będzie bo jedziemy na urlop.Urlop z pracy mam juz od 12 sierpnia ale całe dnie spędzam w szpitalu u chorego brata(operowany był w trybie nagłym w niedzielę)Jestem juz tak padnięta ,że nawet na działkę nie jeżdżę .Idzie na szczęscie na lepsze i myślę ,że tata sobie sam poradzi z opieka nad bratem a my w koncu pojedziemy na krótki urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mslys 17.08.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Jestem na etapie szukania projektu. Działkę juz mam. Nie jesteśmy jeszcze z małżonką zdecydowani na to, czy ma być to dom parterowy, czy też z uzytecznym poddaszem. "Marysia" bardzo spodobała się mojej małżonce. Własnie wydrukowałem *.pdf z tym domkiem. Pierwsze pytanie mojej żony. Gdzie ma byc pralka i prysznic oraz spiżarka? Napewno macie jakies swoje pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 U mnie spiżarka pod schodami będzie Prysznic na dole w łazience i na poddaszu też Nie wiem czy wanna zabudowana z prysznicem czy to i to Pralka gdzie Jeszcze się nie zastanawiałam nad tym ale napewno w którejś łazience Pozdrowienia dla ciebie i żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Aniamania dużo zdrówka dla brata życzę a dla ciebie dużo zasłużonego odpoczynku A co do wielkości Marysi to ciesze się ze to piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mslys 18.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Coraz bardziej podoba mi się ten domek. Ze względu na położenie działki zlikwidowałbym okno w kuchni na ścianie bocznej i umieściłbym na tej ścianie wejście na taras, a w miejscu projektowanego wejścia byłoby okno. Miałbym taras od strony południowej. Również wyrównałbym poziomy na poddaszu. Jakie schody są w projekcie, a jakie planujecie zrobić w swoich Marysienkach? Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.08.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 W projekcie śą wylewane z betonu i takie planuję zrobić Mam zamiar tylko stopnie wyłożyć drewnem ale kiedy to będzie Ja się zastanawiam czy nie zlikwidować bocznego okna w kuchni też ale dlatego że bedzie od południa i nie wiem czy nie będzie za gorąco a z drugiej strony chcę mieć jasny domek jkeszcze pomnyślę Cieszę się zę domek coraz bardziej przypada wam do gustu Dla mnie zresztą z każdym dniem też wydaje się coraz piękniejszy choć ma dopiero fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mslys 18.08.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Okno w kuchni, to od południa też bym zlikwidował. Zastanawiam się równiez nad dwoma okienkami w salonie, czy nie zrobić z nich jednego. Również mozna byłoby zastanowić się nad iloscia okien dachowych. Oczywiście wszystko zalezy od zasobności porfela, a z tym różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Okno w kuchni, to od południa też bym zlikwidował. Zastanawiam się równiez nad dwoma okienkami w salonie, czy nie zrobić z nich jednego. Również mozna byłoby zastanowić się nad iloscia okien dachowych. Oczywiście wszystko zalezy od zasobności porfela, a z tym różnie bywa Też myśłałam nad połączeniem tych dwóch okien w jedno ale narazie zostawiłam temat A dachowych to napewno będzie mniej u mnie Łazienka to obowiązkowo a reszta zobaczymy jak to będzie Ten nieszczęsny portfel zawsze musimy przez niego z czegoś rezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 18.08.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam Wszystkich, szczególnie Tych budujących Marysię! Pojawił się wątek na forum o oknach i tak się składa, żeod dwóch dni o nich dyskutujemy w domu.Żona dostrzegła coś, czym chcę się podzielić.A mianowicie czy zauważyliście, że okna w kuchni, jednood strony frontowej, drugie od strony bocznej są na różnychwysokościach (frontowe - 100cm, boczne - 84cm)?Żona planuje meble kuchenne i nagle fakt, że w tym samym pomieszczeniu okna się różnią wysokością w stosunku do blatu kuchennego. Czy Wam to nie przeszkadza?A może macie przemyślane zdanie na ten temat?Wstępnie rozważamy koncepcję usytuowania ich na jednakowej wysokości np. 90cm.Zrobiłem częściową wizualizację domu w Arconie, ale nie widać tej różnicy. Napiszcie co o tym myślicie. PozdrawiamJacekps. jak założyć na forum własny dziennik budowy (historię budowy)?Czytam inne i jest to pasjonująca lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 19.08.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Dlaczego okna są w Maryśce na różnej wysokości ??? to proste, boczne w kuchni i salonie są na jednakowej wys. tj 84 cm. gdyby wszystkie okna w kuchni zrobić na jednym poziomie to z boku salonowe byłoby niżej a kuchenne wyżej ( i jak by to wyglądało ) natomiast frontowe jest wyżej w kuchni bo wg. projektu pod oknem jest zlewozmywak z baterią i okno musi być wyżej żeby się otworzyło ( no chyba że za każdym otwarciem będzie się demontowało kran Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.08.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 ps. jak założyć na forum własny dziennik budowy (historię budowy)? Czytam inne i jest to pasjonująca lektura. Klikasz nowy wątek w dziale dzienników i do dzieła chętnie poczytam Pozdrówka Petroniuszu bedą te zdjęcia Animani czy nie Dawno cie tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 19.08.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witka... Owszem nie było mnie dawno ponieważ zakończyłem już w tym roczku swój etap budowy i nic tam się nie dzieje. Czasami jestem na forum ale tylko podpatruję i czytam . Co do zdjęć domu Aniamani, to wysłałem jej te zdjęcia ,ale w związku z jej osobistymi problemami nie męczyłem jej pytaniami czy mogę je umieścić w necie . A przyznaj mi rację ,że mogłaby się gniewać że ktoś obcy udostępnia zdjęcia jej domu. Jeśli odpowie że nie ma nić przeciwko to zaraz je powklejam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mslys 20.08.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Budowniczowie "Marysienki"!!! Rozpoczynając budowę Swojej Marysi na ile szacowaliście, albo na ile opiewały Wasze kosztorysy do stanu surowego zamknietego. Wyczytałem na forum, że każdy zaczynający inwestycję powinen taki kosztorys posiadać. Wiem, że sa różne ceny robocizny w róznych rejonach Polski, jak i różne ceny i typy materiałów budowlanych. Pomimo to powinno to dać mi jakiś pogląd na temat kosztów. Brakuje mi jakiegos bodźca, albo też trochę odwagi (dotczącej finansów)do rozpoczęcia inwestycji. Liczę na Was i naszego Prezydenta,ze mi pomożecie. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 20.08.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Mały komentarz do wesołej wiadomości Petroniusza. Może nie zbyt jasno się wyraziłem w swoim poscie, ale Dlaczego okna są w Maryśce na różnej wysokości ??? to proste,... natomiast frontowe jest wyżej w kuchni bo wg. projektu pod oknem jest zlewozmywak z baterią i okno musi być wyżej żeby się otworzyło ( no chyba że za każdym otwarciem będzie się demontowało kran To co jest w projekcie to wiem, widzę i też rozumiem. Chodziło mi jednak o estetyczną stronę tego faktu. Stoję w kuchni widzę dwa okna po pierwsze: różnych rozmiarów ( to jeszcze akceptuję), po drugie na różnej wysokości. Wiem też, że w projekcie pod oknem jest zlew ( u mnie akurat go tam nie będzie), ale chciałbym zadać pytanie Animani (chyba tak należy odminiać Twój nick) Masz już parter ze ścianami ... wchodzisz do kuchni i co widzisz? Proszę napisz bo dla nas jest to ważne. Och gdyby Marysia budwała się bliżej Wrocławia .... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A przyznaj mi rację ,że mogłaby się gniewać że ktoś obcy udostępnia zdjęcia jej domu. Jeśli odpowie że nie ma nić przeciwko to zaraz je powklejam. Przyznaję ci rację I czekam na zdjęcia dalej Mslys ja kosztorysu zrobionego przez siebie nie mam Mam przesłany przez Horyzont z projektem i jest tam kwota 164 000 PLN Ale ja mam nadzieje na mniejszy koszt całej inwestycji A z nadziją jak wiadomo różnie bywa ale jeszcze ją mam Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 23.08.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Siema..... Ja wogóle nie zaglądam do kosztorysu z Horyzontu. Twierdzę że najlepiej jest kierować się tym , by robota była zrobiona zgodnie z prawidłami budowlanymi jednak nie koniecznie kosztem wysokich nakładów finansowych. Sam szukam materiałów i rozmawiam z szefami hurtowni ,zakładów produkujących np. beton, stolarzami, itp. itd. A na koniec liczę swoje wydatki i to właśnie jest dla mnie najlepszy kosztorys. Czego i Wam budującym Maryśki życzę .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 29.08.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Moja Maryśka ma juz od dzis więźbę.Co do okien w salonie tj zrobienie z dwóch jednego popieram ten pomysł.Ja niestety na to nie wpadłam .Myslę,ze dzieki temu w salonie będzie jasniej.Jestem trochę zaskoczona ze w salonie jest dosc ciemno.Wprawdzie Petroniusz z rodziną pocieszyli mnie ze narazie tak to wygląda bo są sciany z porotermu i będzie jasno jak sciany będą białe ale myslę ze duze okno zamiast dwoch malych to dobry pomysł.Co do kuchni to umnie bedzie tak jak w projekcie więc ten układ okien mi odpowiada.Jest fajnie jasno w tej kuchni(okna mam na wschod w scianie bocznej).Troche ciemny wyszedł mi ten pokoj ,ktory zrobilam z garazu(okna są dwa: jedno na scianie zachodniej-bocznej a drugie na scianie polnocnej (przód domu).To okno na scianie polnocnej(tam gdzie w Marysi byly drzwi od garazu jest takie samo jak okno w kuchni)No ale zobaczy sie jak ten pokoj w koncu wyjdzie.Na scianie od strony kotłowni nie mam drzwi.Będzie wiec niewygodnie bo wejscie do kotlowni bedzie tylko od tyłu domu.Ale za to moge tam zrobic głebokie ,pojemne szafy.Poddasze jest całkiem całkiem spore.Moj brat niestety czuje sie zle.Po ropnym wyrostku wystąpiły komplikacje -ropień w miejscu wycietego wyrostka.Własnie dzis odwiozłam go znów do szpitala.Dostaje mase antybiotyków ale chyba potrzebna bedzie ponowna operacja.Prosze Was o modlitwe w jego intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.08.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Trzymamy kciuki za zdrowie brata i oby jak najszybciej wrócił do zdrowia. Co do Marysi to się ciesze , ze na poddaszu jest dużo miejsca Martwiłam się czy nie będzie za ciasno Aniumaniu pozwól Petroniuszowi wkleić twoje zdjęcia albo sama wklej bo nie moge się doczekac jak to wygląda Proszę Pozdrawiam PS. To latanie do kotłowni od podwórza to chyba niezbyt ciekawe będzie zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts