jacematy 22.03.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Pati 25 - sam się dziwię tempem prac - bo podobno ten etap się wlecze.Za to stan surowy zamknięty się wlókł od maja do grudnia.Samych dni roboczych było niewiele może 2-3 miesiące - większość to czekanie na ekipy. Co do styro pod wylewką mamy 6 cm dół, 5 cm poddasze - pod podłogówką o cm mniej. A ile betonu - trudno oszacować - poszło 24 t piasku i 3 t cementu - więc jest grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 22.03.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wiatrołap przedłużony oczywiście - mógł być jeszcze trochę o 17 cm, czyli dolny stopień, który wygląda trochę dziko - przy budowie następnego domu będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 22.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 jacematy nie dręczy cię trochę że ciepło z podłogówki uciekać będzie przez tak cienki styropian w podłoge. Cały czas zastanawiam się nad tym u siebie, zrobiłem zgodnie z projektem - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 22.03.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 trochę dręczy według różnych kalkulatorów podłogówki styro na gruncie powinno być z 10 a nawet 20 cm Ale nie popadajmy w paranoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 22.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 no właśnie wszystko przez te durackie kalkulatory, powymyślali je poto żeby człowieka przyprawić o siwe włosy na głowie, a tak żylibyśmy w błogiej nieświadomości według audytora ozc mój dom potrzebuje 79kwh/m2 przy instalacji co bez podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 22.03.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 pati25 u mnie też był syf ,myślałem że nigdy się nie skończy ,budowlani beduini są w stanie zapaćkać wszystko dookoła. Na potwierdzenie kilka faktów na fotkach U Ciebie też będzie pięknie , zobaczysz . http://petroniuszcezar.w.interii.pl/P6305858.JPG http://petroniuszcezar.w.interii.pl/P6305859.JPG http://petroniuszcezar.w.interii.pl/P8155860.JPG Też bedziesz się kiedyś uśmiechać jaki sajgon był dokoła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Petroniusz dziękuję! Pocieszyłeś mnie .Myślałam ze tylko u mnie taki syf brud ….oczywiście sprzątamy ale to nic nie daje .Działkę ma strasznie zryta .Na jesień ciągliśmy wode i kanalizacje i przez nasza działkę pozwoliliśmy sąsiadowi puścić swoją kanalizację .Efekt po zimie jest taki ze dość ze syf budowlany to jeszcze tam gdzie idą media wszystko siadło z 50 cm …boże ..słabo mi się robi ..Ale widze jak u Was pieknie to się cieplej na serduszku robi ..jest nadzieja ze u nas też tak kiedyś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 23.03.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki wszystkim za fotki schodów. Wychodzi na to ze nie bedzie tak stromo jak by sie wydawało. Podpowiedzcie jaką macie wysokość pojedynczego stopia (przy wariancie z półpiętrem) - bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 23.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ave dzięki za pozdrowienia , wzajemnie , a powiedz mi gdzie fotki waszego domiczku ? bo chyba nie widziałem a bym chciał ( prosił ) zobaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Fotki przesłałam mailowo. gdy wyjdzie słoneczko, zrobię jakieś wiosenne (Miałam kiedyś album ale zaginął w czeluściach fotosika ) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.03.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 trochę dręczy według różnych kalkulatorów podłogówki styro na gruncie powinno być z 10 a nawet 20 cm Ale nie popadajmy w paranoję Ja w "porywach" też myślałem dać 20 cm, ale z kolei gdzieś czytałem, że może siadać, jak ochłonąłem to stwierdziłem że będzie 10 cm, myślę, że wystarczy. Podłogówkę planuję na całym dole pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 23.03.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Znalazłem rozwiązanie cienkiego styro w podłodze, nazywa się to płyta poliuretanowa, której lambda=0.023 a więc dużo cieplejsza, oczywiście dużo droższa niz styro ale jak ktoś nie ma w głowie to ... Położę tylko pod podłogówką i będzie oki (kuchnia, przedpokój i łazienka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ja jeszcze w temacie schodów. Mam podobnie jak u Jacematego. ścianka wiatrołapu wydłużona o 20 cm, a stopień wychodzi poza ściankę http://img220.imageshack.us/img220/1812/schody1.jpg powiem szczerze, że trochę mam zastrzeżeń co do wygody, nie pamiętam wymiarów stopni, ale o ile wysokość jest Ok to stopnie są za krótkie, nie jest tragicznie, ale gdyby był z 2- 3 cm dłuższy stopień na pewno byłyby wygodniejsze.Ale chciałem ze spocznikiem.pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 23.03.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Tinek masz bardzo ładną ceglastą ścianę, gdyby tak te fugi poprawić to bym jej nie tynkował. Co to za cegła?? Jakaś stara, rozbiórkowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.03.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zabrakło mi trochę bloczków na ścianki działowe, a u ojca pod zadaszeniem było trochę cegły "z dobrych czasów" tak ze 20 lat na pewno ma. A, że dostałem ją "za gratis" to wykorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 24.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 powiem szczerze, że trochę mam zastrzeżeń co do wygody, nie pamiętam wymiarów stopni, ale o ile wysokość jest Ok to stopnie są za krótkie, nie jest tragicznie, ale gdyby był z 2- 3 cm dłuższy stopień na pewno byłyby wygodniejsze. Witam . Mnie też tak sie wydawało ,że stopnie sa za krótkie ale kiedy położyłem trepy okazało się, że sa w sam raz http://images38.fotosik.pl/86/b33b5d67894e45dfmed.jpg http://images45.fotosik.pl/90/700a99559c7bada7.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Tinek ta ściana ceglasta było by cos pięknego :)Dobrze radza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Oglądam i oglądam Wasze foty i teraz dopiero zobaczyłam co mi te moje „Ciołki” pobudowały .Wrrr… Przecież gdy gdy by zrobili jak u Was i w projekcie miała bym jeszcze większy wiatrołap ..wr…Patrzcie jak ma ściankę koło schodów i w niej osadzona ściankę na drzwi http://pl.fotoalbum.eu/images1/200806/39740/158836/00000039.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Powiedzcie co robic ?Wiatrołap jest juz wydłuzony cos o 50 cm ...ale gdy bym teraz wyburzyła ta sciankę z drzwiami i przesuneła tak jak Wy macie na równo ,to zyskała bym wiatrołap większy o 30 cm !Powiedzcie mi gra warta świeczki?Moze osoby użytkujące Marysie potrafia pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 24.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Z tego widać, że wariantów schodów jest naprawde sporo. Mozna sie pogubić. Ja osobiście juz zadecydowałem, bede miał takie jak u kolegi "1" Wiatrołąpu raczej nie powiekszam, wole mieć duży łady hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts