pati25 04.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 (edytowane) xx Edytowane 4 Marca 2011 przez pati25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.05.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 (edytowane) xx Edytowane 4 Marca 2011 przez pati25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 04.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wiosna rószyła pełna parą więc wkleje kilka ciepłych, pełnych zieleni i błękitu zdjęć, http://images48.fotosik.pl/116/19e7dead16305bd9med.jpg Pozderawiam i czekam na Wasze fotki Chef czy możesz podać mi wymiary daszku nad wejściem - jaka jest jego długość, szerokość oraz wysokość - będę bardzo wdzięczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 04.05.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Pati25, chef - bardzo ładne domki. Widzę, że zrezygnowaliście z balkonów... My zostawiliśmy - na razie jedyny pożytek z niego był dla murarzy - punkt przeładunkowy materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 04.05.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Chrobry Daszek na "oko" był robiony, byle zmieścił się między dwoma okienkami. Kąt taki sam jak dachu około 40 stopni, głębokość to około 2m, długość boku około 1.6m, "nogi daszku około 1.5m od ściany. Do tego jeszczem jakąś podbitkę zrobię i będzie git. Pati25 trochę wykosztujecie się na ziemię przed front domu? Moi znajomi mieli podobny problem. Od strony tarasu Twoja marysia ciut niższa od pałacu kultury Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.05.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Chrobry Daszek na "oko" był robiony, byle zmieścił się między dwoma okienkami. Kąt taki sam jak dachu około 40 stopni, głębokość to około 2m, długość boku około 1.6m, "nogi daszku około 1.5m od ściany. Do tego jeszczem jakąś podbitkę zrobię i będzie git. Pati25 trochę wykosztujecie się na ziemię przed front domu? Moi znajomi mieli podobny problem. Od strony tarasu Twoja marysia ciut niższa od pałacu kultury Pozdrawiam, Od frontu musimy podrównac i nawieść ziemi .Wjazd do garazu podnieść A Marysia w tyle faktycznie wysoko..taras jest 220cm nad ziemia .. Pod salonem i kotłownia oraz połową garażu mam piwnice Tak to bywa jak sie ma krzywą działkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 04.05.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tu jeszcze kilka fotek: http://images39.fotosik.pl/113/0994c4b3a2ca73eemed.jpg http://images49.fotosik.pl/117/de751e357c904c92med.jpg I niespodzianka, pękło!!! http://images37.fotosik.pl/113/63dd5d55bf1168f9med.jpg Zauważyłem to po położeniu dachówek. Naszczęście pękło i więcej juz nic się nie dzieje. Tylko zastanawiam sie dlaczego tak potrzaskało tę belkę w kotłowni (środek) przy zewnetrznej ścianie. Jest też rysa wpoprzek na kolejnej belce i kolejna rysa w salonie też w podobnej odległości od ściany, tylko taka drobna delikatna prawie nie widoczna. Czyli w sumie trzy belki http://images38.fotosik.pl/113/72dc874e9606d392med.jpg Wiecie od czego to sie stało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.05.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Gdzieś na formu wiziałem taki strop i belkę między salonem i jadalnią, chyba u Tinek'a ale nie jestem pewien. Może nie wygląda to zbyt okazale ale z drugiej stropny po wykończeniu mieszkania jest wizualne oddzielenie tych dwóch pomieszczeń Jest u mnie podciąg, ale nie oddziela jadalni od salonu. jest on w jadalni 1,5 m od krótszego boku ponieważ salon z jadalnią jest o tyle wysunięty w stosunku do reszty domu. Na tym podciągu stoi ściana szczytowa. Strop teriva, podciąg własnie ze względu na ścianę szczytową pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 04.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 My mamy strop monolityczny - bez żadnych belek w salonie http://img522.imageshack.us/img522/8762/p81742344.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 05.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 My mamy strop monolityczny Witam. Zastanawiam się dlaczego dajecie strop monolityczny W końcu to beton i zbrojenie , więc obciążenie na ściany jest o wiele większe niż przy stropach lekkich typu terriva. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 05.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Słyszałem że monolityczny taniej wychodzi My mamy strop Leier, stawiamy na polskie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 06.05.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Słyszałem że monolityczny taniej wychodzi Taniej to nie zawsze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.05.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My mamy strop monolityczny Witam. Zastanawiam się dlaczego dajecie strop monolityczny W końcu to beton i zbrojenie , więc obciążenie na ściany jest o wiele większe niż przy stropach lekkich typu terriva. Pozdrawiam Czarek U nas monolit polecił kierownik budowy i brygada .Chodz miała wiecej roboty przy tym .Twierdząc ze taniej ,nic nie pęka (podobno te terivie lubia pękać )jest cichszy …wiec wylali monolit i po sprawie .Nie będę się zastanawiać nad wyższością jednego stropu nad drugim obydwa dobre wiec wybrałam co tańsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 06.05.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 U mnie było kilka przesłanek - niekoniecznie finansowych. Ekipa budowlana nie miała doświadczenia i chęci wykonania terivy.Szukanie nowej odsunęłoby budowę w czasie.. Osobiście uważam, ze jak coś jest MONOLITYCZNE to jest trwalsze - mniej połączeń różnych materiałów - mniej miejsca na spartolenie. A konstrukcja stropu nie była widzimisię wykonawców tylko została zaprojektowana przez architekta i sprawdzona przez kierbuda. Poza tym na stropie monolitycznym można dowolnie stawiać ścianki działowe - na terivie nie za bardzo - kilka ścianek zostało dostawione dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.05.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jak macie zabezpieczone balkony? Chodzi mi szczególnie o te półokragłe... Czy macie obróbki blacharskie czy tez nie Czy dajecie styropian od spodu Pozdrówka dla wazystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.05.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 My mamy strop monolityczny Witam. Zastanawiam się dlaczego dajecie strop monolityczny W końcu to beton i zbrojenie , więc obciążenie na ściany jest o wiele większe niż przy stropach lekkich typu terriva. Pozdrawiam Czarek\\ Ja też mam monolit bez belki w salonie i uwazam, ze nie jest to dobre rozwiąznie Przy takiej rozpiętosci chyba jakies wzmocninie by się przydało przy monolicie Chociarz podciag Ale to tylko i wyłacznie moja prywatna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 12.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jezu Andrzejka się pokazałapierwszy dziennik, który czytałem, daj jakieś fotki jak teraz wygląda otoczenie domu - ostatni wpis w dzienniku lipiec 2007 - coś dorzuć aktualnegopozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 13.05.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 My mamy strop monolityczny - bez żadnych belek w salonie http://img522.imageshack.us/img522/8762/p81742344.jpg A jaka grubość stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 13.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Mam podobnie zazbrojony strop ..:)Grubośc 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jezu Andrzejka się pokazała pierwszy dziennik, który czytałem, daj jakieś fotki jak teraz wygląda otoczenie domu - ostatni wpis w dzienniku lipiec 2007 - coś dorzuć aktualnego pozdrawiam TINEK Otoczenie Może w sobotę coś wrzucę choć z zewnatrz mało sie zmieniło raczej na wnetrzu sie skoncentrowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts