krzemien125 22.05.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 i jeszcze pare wczesniejszychstudniahttp://images50.fotosik.pl/129/f0c6713c9cb7c233med.jpg http://images38.fotosik.pl/125/e3a4540ba23e80e3med.jpg http://images48.fotosik.pl/129/5ea447efaa7b9ffamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 22.05.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witamy wszytkich Maryskowiczow. My budujemy od Marca tego roku i jestesmy bardzo zadowoleni. Stan surowy zamkiniety prawie ukonczony. [/img][/code] No to gratulacje Za takie tempo - pewnie mieliście jedną ekipę od wszystkiego. Nam to zajęło 8 miesięcy, z , z czego większość to oczekiwanie na kolejne ekipy - każda specjalizowała się w czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 23.05.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Tak, mamy jedna ekipe od wszystkiego. Mamy zamiar zakonczyc na stanie surowym zamkinietym i tak narazie zostawicz do czasu uzbierania dalszych funduszy. Ekipa jest tak swietna (nie ma rzeczy ktorej by nie wykonali) ze gdybysmy mieli calosc funduszy napewno spedzalibysmy tam swieta bozego narodzenia. Dzis bedziemy mieli nowe zdjecia wiec napewno sie pochwalimy.Tak naprawde to ja jeszcze nie widzialam mojej Maryski na zywo bo jestesmy za granica i dziadki nadzoruja budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.05.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 krzemien125 gratuluje A co do drewnianego stropu sasiad ma :)Bo postawił dom z bala i jak dzieciaki na poddaszu skaczą nawet nie słuchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 24.05.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Gratulację za tempo i głębokie współczucie za brak możliwości podziwiania swojego domku Nie wiem jak Wy to robicie że znajdujecie takie ekipy, którym powieżacie budowę domu bez osobistego nadzoru. Z mojego doświadczenia wynika że bez nadzoru nasza marysia miała by wejście do domu przez łazienkę na parterze ale to rodzina więc wybaczam! Każdy może walnąć się o metr . Do tego w trakcie szukania ekipy znajdowałem takich co wybudują, a czemu nie, za 70 - 80tyś., albo takich co plan do góry nogami trzymali. Wiem że trzeba mieć dużo szczęścia co by trafić w dobrą ekipę i rok przed budową douczać się trzeba we własnym zakresie. W moim przypadku pominąłem naukę bo myślałem że o budowaniu wiem dużo, a teraz wychodzą nie dociągnięcia Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 25.05.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 My budujemy w malym miescie gdzie tak naprawde wszyscy sie znaja wiec od razu wiedzielismy ze gosciu jest dobry. No ale za jakosc trzeba placic. Za stan surowy zamkniety + elewacja + ocieplenie dachu zaplaciimy 60tys. Wiem, powiecie ze duzo ale moim zdaniem oplacalo sie bo wiem ze nie bedziemy musieli po nim poprawiac no i do tego to tempo. Wejscie jest tam gdzie trzeba i plan tez dobrze trzymal bo wszytko jest na swoim miejscu . Postaram sie dzis wkleic pare dzisiejszych zdjec jesli je tylko otrzymam od Babci. Tak naprawde to dzieki dziadkom (tzn moim rodzicom) udalo nam sie postawic ten dom bo to oni caly czas dogladaja budowy. Jaszcze dwa tyg. i 3 dni i my tez bedziemy sie cieszyc nasza Maryska. Niestety tylko przez 2 tyg ale dobre i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 25.05.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 zdjecia z dzishttp://images40.fotosik.pl/127/facde8af4ff522d3med.jpg http://images39.fotosik.pl/127/c0c540d536861aa1med.jpg http://images47.fotosik.pl/131/ddc39e7e441fb45fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 My budujemy w malym miescie gdzie tak naprawde wszyscy sie znaja wiec od razu wiedzielismy ze gosciu jest dobry. No ale za jakosc trzeba placic. Za stan surowy zamkniety + elewacja + ocieplenie dachu zaplaciimy 60tys. Wiem, powiecie ze duzo ale moim zdaniem oplacalo sie bo wiem ze nie bedziemy musieli po nim poprawiac no i do tego to tempo. Wejscie jest tam gdzie trzeba i plan tez dobrze trzymal bo wszytko jest na swoim miejscu . Postaram sie dzis wkleic pare dzisiejszych zdjec jesli je tylko otrzymam od Babci. Tak naprawde to dzieki dziadkom (tzn moim rodzicom) udalo nam sie postawic ten dom bo to oni caly czas dogladaja budowy. Jaszcze dwa tyg. i 3 dni i my tez bedziemy sie cieszyc nasza Maryska. Niestety tylko przez 2 tyg ale dobre i tyle. Super :)A wentylacja mechaniczna ?Bo nie ma komina w kuchni .Uważam ze te 60 tys to nie jest duzo :)napisz jak bedziesz w Polsce jakie wrażenia po ogledzinach Marysi :)Ja pamiętam ze byłam w szoku ze taka duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 29.05.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam,Wczoraj skończyłem zalewanie stropów i schodów w mojej Marysi. I teraz zastanawiam się nad poddaszem. Jaką macie wysokość ścianki kolankowej? Mieszkam na poddaszu i wiem jak jest to ważne, a to co jest w projekcie jest stanowczo za nisko. Wstępnie z ekipą budowlaną ustaliłem wysokość ścianki na 3 pustaki porotherm, czyli wyjdzie coś około 90 cm. Ale zastanawiam się, czy nie podwyższyć do 4-rech. A jak wy robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 29.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Po zamontowaniu płyt GK ściankę mamy tak około 1,25 mW stanie surowym jest to 3 pustaki + wieniec + murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 29.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Po zamontowaniu płyt GK ściankę mamy tak około 1,25 m W stanie surowym jest to 3 pustaki + wieniec + murłata A ta wysokość 1,25 to jest jakoś daleko od muru? Tzn. Czy ściankę GK odsuwałeś od muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 29.05.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Płytę GK mam na skosie i suficie , kolankowa jest otynkowana - wraz z murłatą tzn do murłaty przybity jest styropian, na to siatka na kleju + tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 01.06.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Płytę GK mam na skosie i suficie , kolankowa jest otynkowana - wraz z murłatą tzn do murłaty przybity jest styropian, na to siatka na kleju + tynkA to, że się jeszcze dopytam - 1,25 to jest z podłogami, czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 01.06.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Płytę GK mam na skosie i suficie , kolankowa jest otynkowana - wraz z murłatą tzn do murłaty przybity jest styropian, na to siatka na kleju + tynkA to, że się jeszcze dopytam - 1,25 to jest z podłogami, czy bez? Po wylewkach, przed parkietem/terakotą http://img29.imageshack.us/img29/2262/p4265005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 02.06.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Po wylewkach, przed parkietem/terakotą http://img29.imageshack.us/img29/2262/p4265005.jpg No i teraz mam jasność. Wielkie dzięki! Myślę, że i u mnie tyle w zupełności wystarczy. W środku jest tyle miejsca ile trzeba nawet pod samymi ściankami. A i gdy wydłużę troszkę krokwie, to bryła budynku nie zniekształci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLAiArek 07.06.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam Wszystkich Maryśkowiczów tych zamieszkałych i tych jeszcze nie Przedstawiam Wam naszą Maryskę Mam nadzieje,że uda mi się wkleić zdjęcie http://images37.fotosik.pl/135/23c4d51cf6fedd24m.jpg http://images45.fotosik.pl/139/0e31a3594357a474m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 OLAiArek Ale macie marysie :)Frajna gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 12.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ola I Arek!! Duuża dziewczyna z tej Waszej Marysi Muszę przyznać, że już teraz trochę brakuje nam dodatkowego pokoju na dole i nawet był pomysł żeby jednak garaż przerobić na pokój ale budynek już był zadaszony więc raczej dobudowa garażu obok nie wchodziła w grę I tak pewnie każdy coś tam by zmienił z biegiem czasu.... np. super pomysł z drewnianym lekkim stropem takim jak ma Krzemien125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.06.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ola I Arek!! Duuża dziewczyna z tej Waszej Marysi Muszę przyznać, że już teraz trochę brakuje nam dodatkowego pokoju na dole i nawet był pomysł żeby jednak garaż przerobić na pokój ale budynek już był zadaszony więc raczej dobudowa garażu obok nie wchodziła w grę I tak pewnie każdy coś tam by zmienił z biegiem czasu.... np. super pomysł z drewnianym lekkim stropem takim jak ma Krzemien125. Jancenty a jak bys miał pokój na dole to gdzie upchasz kosiarki?łopaty,grabie ,meble ogodowe?Itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 12.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Z garażu można by spokojnie 2 pokoje wygospodarować.gospodarczy połączony z kotłownią - przechodni.I mieszkalny od strony bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts