Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy wszytkich Maryskowiczow.

My budujemy od Marca tego roku i jestesmy bardzo zadowoleni. Stan surowy zamkiniety prawie ukonczony. :D

[/img]

[/code]

No to gratulacje :)

Za takie tempo - pewnie mieliście jedną ekipę od wszystkiego.

Nam to zajęło 8 miesięcy, z , z czego większość to oczekiwanie na kolejne ekipy - każda specjalizowała się w czym innym

Tak, mamy jedna ekipe od wszystkiego. Mamy zamiar zakonczyc na stanie surowym zamkinietym i tak narazie zostawicz do czasu uzbierania dalszych funduszy. Ekipa jest tak swietna (nie ma rzeczy ktorej by nie wykonali) ze gdybysmy mieli calosc funduszy napewno spedzalibysmy tam swieta bozego narodzenia.

Dzis bedziemy mieli nowe zdjecia wiec napewno sie pochwalimy.

Tak naprawde to ja jeszcze nie widzialam mojej Maryski na zywo bo jestesmy za granica i dziadki nadzoruja budowe.

Gratulację za tempo :lol: i głębokie współczucie za brak możliwości podziwiania swojego domku :-? Nie wiem jak Wy to robicie że znajdujecie takie ekipy, którym powieżacie budowę domu bez osobistego nadzoru. Z mojego doświadczenia wynika że bez nadzoru nasza marysia miała by wejście do domu przez łazienkę na parterze :lol: ale to rodzina więc wybaczam! Każdy może walnąć się o metr :lol: . Do tego w trakcie szukania ekipy znajdowałem takich co wybudują, a czemu nie, za 70 - 80tyś., albo takich co plan do góry nogami trzymali. Wiem że trzeba mieć dużo szczęścia co by trafić w dobrą ekipę 8) i rok przed budową douczać się trzeba we własnym zakresie. W moim przypadku pominąłem naukę bo myślałem że o budowaniu wiem dużo, a teraz wychodzą nie dociągnięcia :oops:

Pozdrawiam,

My budujemy w malym miescie gdzie tak naprawde wszyscy sie znaja wiec od razu wiedzielismy ze gosciu jest dobry. No ale za jakosc trzeba placic. Za stan surowy zamkniety + elewacja + ocieplenie dachu zaplaciimy 60tys. Wiem, powiecie ze duzo ale moim zdaniem oplacalo sie bo wiem ze nie bedziemy musieli po nim poprawiac no i do tego to tempo. Wejscie jest tam gdzie trzeba i plan tez dobrze trzymal bo wszytko jest na swoim miejscu :D. Postaram sie dzis wkleic pare dzisiejszych zdjec jesli je tylko otrzymam od Babci. Tak naprawde to dzieki dziadkom (tzn moim rodzicom) udalo nam sie postawic ten dom bo to oni caly czas dogladaja budowy.

Jaszcze dwa tyg. i 3 dni i my tez bedziemy sie cieszyc nasza Maryska. Niestety tylko przez 2 tyg ale dobre i tyle. :lol: :lol: :lol:

My budujemy w malym miescie gdzie tak naprawde wszyscy sie znaja wiec od razu wiedzielismy ze gosciu jest dobry. No ale za jakosc trzeba placic. Za stan surowy zamkniety + elewacja + ocieplenie dachu zaplaciimy 60tys. Wiem, powiecie ze duzo ale moim zdaniem oplacalo sie bo wiem ze nie bedziemy musieli po nim poprawiac no i do tego to tempo. Wejscie jest tam gdzie trzeba i plan tez dobrze trzymal bo wszytko jest na swoim miejscu :D. Postaram sie dzis wkleic pare dzisiejszych zdjec jesli je tylko otrzymam od Babci. Tak naprawde to dzieki dziadkom (tzn moim rodzicom) udalo nam sie postawic ten dom bo to oni caly czas dogladaja budowy.

Jaszcze dwa tyg. i 3 dni i my tez bedziemy sie cieszyc nasza Maryska. Niestety tylko przez 2 tyg ale dobre i tyle. :lol: :lol: :lol:

Super :)A wentylacja mechaniczna ?Bo nie ma komina w kuchni .Uważam ze te 60 tys to nie jest duzo :)napisz jak bedziesz w Polsce jakie wrażenia po ogledzinach Marysi :)Ja pamiętam ze byłam w szoku ze taka duża :)

Witam,

Wczoraj skończyłem zalewanie stropów i schodów w mojej Marysi. I teraz zastanawiam się nad poddaszem. Jaką macie wysokość ścianki kolankowej? Mieszkam na poddaszu i wiem jak jest to ważne, a to co jest w projekcie jest stanowczo za nisko. Wstępnie z ekipą budowlaną ustaliłem wysokość ścianki na 3 pustaki porotherm, czyli wyjdzie coś około 90 cm. Ale zastanawiam się, czy nie podwyższyć do 4-rech. A jak wy robiliście?

Płytę GK mam na skosie i suficie , kolankowa jest otynkowana - wraz z murłatą :)

tzn do murłaty przybity jest styropian, na to siatka na kleju + tynk

A to, że się jeszcze dopytam - 1,25 to jest z podłogami, czy bez?

Po wylewkach, przed parkietem/terakotą

http://img29.imageshack.us/img29/2262/p4265005.jpg

Po wylewkach, przed parkietem/terakotą

http://img29.imageshack.us/img29/2262/p4265005.jpg

No i teraz mam jasność. Wielkie dzięki! Myślę, że i u mnie tyle w zupełności wystarczy. W środku jest tyle miejsca ile trzeba nawet pod samymi ściankami. A i gdy wydłużę troszkę krokwie, to bryła budynku nie zniekształci się.

Witam Wszystkich Maryśkowiczów tych zamieszkałych i tych jeszcze nie :wink:

Przedstawiam Wam naszą Maryskę 8) Mam nadzieje,że uda mi się wkleić zdjęcie 8)

http://images37.fotosik.pl/135/23c4d51cf6fedd24m.jpg

http://images45.fotosik.pl/139/0e31a3594357a474m.jpg

Ola I Arek!! Duuża dziewczyna z tej Waszej Marysi :D Muszę przyznać, że już teraz trochę brakuje nam dodatkowego pokoju na dole i nawet był pomysł żeby jednak garaż przerobić na pokój ale budynek już był zadaszony więc raczej dobudowa garażu obok nie wchodziła w grę :-? I tak pewnie każdy coś tam by zmienił z biegiem czasu.... np. super pomysł z drewnianym lekkim stropem takim jak ma Krzemien125.

Ola I Arek!! Duuża dziewczyna z tej Waszej Marysi :D Muszę przyznać, że już teraz trochę brakuje nam dodatkowego pokoju na dole i nawet był pomysł żeby jednak garaż przerobić na pokój ale budynek już był zadaszony więc raczej dobudowa garażu obok nie wchodziła w grę :-? I tak pewnie każdy coś tam by zmienił z biegiem czasu.... np. super pomysł z drewnianym lekkim stropem takim jak ma Krzemien125.

Jancenty a jak bys miał pokój na dole to gdzie upchasz kosiarki?łopaty,grabie ,meble ogodowe?Itd itd :wink: