Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Z mojej strony tylko info, że zmieniłem nazwę profilu - dodana literka "K"

Chciałem zaktualizować maila w profilu, na taki do którego mam dostęp i się zablokowałem - stąd moja nieobecność. Administrator tego forum się nie odzywa więc założyłem nowy profil

Co do Maryśki - moglibyśmy już mieszkać, ale czekamy na zrobienie schodów, co mam nadzieję nastąpi w przyszłym tygodniu.

Tymczasem wiercę, wkręcam, skręcam, instaluję i nie widać końca...

Drugim warunkiem koniecznym jest oczywiście net i tu nas obecny tzw. "provider" olał, bo stwierdził, że teraz buduje dom i to jest dla niego najważniejsze. Dlatego zmieniamy dostawcę :)

Ze zmian mamy drzwi do łazienek (na razie - reszta we wrześniu) jak obfocę to zamieszczę..

Co do wymiarów grzejników - musiałbym je pomierzyć.

Firma, która robiła nam instalację - robiła to kompleksowo. Robili wg własnych wyliczeń i naszych ustaleń, co gdzie ma być. Mogę pomierzyć ale tak na prawdę wszystko okaże się, jak przyjdą mrozy - oby nie (jestem za globalnym ociepleniem)

Mam nadzieję że w przyszły weekend będę już pisał z nowej lokalizacji - o ile będę miał neta. A jak nie, to się poszuka tyle tego krąży powietrzu :)

Ile mamy w marysi m2 ścian i sufitów pod tynk ?

Wyszstkiego razem w orginalnej marysi będzie z 550m2, umnie było około 500m2 ale bez sufitów w garażu i kotłowni. U jacematego wyszło 600m2, zależy czy coś powiększałeś czy nie,

Pozdrawiam,

I zależy, czy to wyliczenia dla materiału, czy robocizny - bo otworów okiennych i drzwiowych się nie odlicza..

U nas stan surowy otwarty :) wkoncu dom zaczal wygladac jak dom :)

http://lh6.ggpht.com/_6fI8dx3m5jw/SpPaOkYQ6GI/AAAAAAAACFg/ly4AIu4k3ZI/s800/_8230298.JPG

bok

http://lh5.ggpht.com/_6fI8dx3m5jw/SpPaIeXcKRI/AAAAAAAACFM/qTfr6MpCh7g/s800/_8230292.JPG

i widok ze schodow

http://lh6.ggpht.com/_6fI8dx3m5jw/SpPZ8cdR3mI/AAAAAAAACEc/RUvuBjf0__U/s800/_8230280.JPG

Niewyrównany poziom nam odpowiada ze wzgledu na to, że będziemy miec tam sypialnie, latwiej bedzie wstawic tam łóżko małżeńskie, pozatym różnica wcale nie jest taka duża u nas wyszło na jeden góra dwa schodki.

http://lh6.ggpht.com/_6fI8dx3m5jw/SpPZ5qJsQhI/AAAAAAAACEQ/E7edilGVEfI/s800/_8230276.JPG

a czy ktoś może napisac ile pieniazków trzeba zeby wybudowac maryśke tak zeby sie wprowadzic oczywiście tak skromnie a reszta powolutku już po zamieszkaniu i z bieiem czasu.pozdrowionka dla wszystkich

Tez bym chciała wiedzieć :)Chyba bedę pierwszą która zamieszka w bardzo skromnych warunkach ...

Teraz jest taniej niz rok czy dwa lata temu ....

a czy ktoś może napisac ile pieniazków trzeba zeby wybudowac maryśke tak zeby sie wprowadzic oczywiście tak skromnie a reszta powolutku już po zamieszkaniu i z bieiem czasu.pozdrowionka dla wszystkich

Tez bym chciała wiedzieć :)Chyba bedę pierwszą która zamieszka w bardzo skromnych warunkach ...

Teraz jest taniej niz rok czy dwa lata temu ....

Pati nie będziesz pierwsza i przeżyjesz!!!!. Wprowadziliśmy się z dwójką dzieci kilka miesięcy temu i podłoga była tylko w salonie (gdzie wszyscy mieszkaliśmy ). A wokół siwo i biało bo się wszystko gipsowało i roznosiło wszędzie a dzieciaki na miejscu nie usiedzą.. Nie powiem,że było fajnie,ale u siebie i każde kolejne pomieszczenie cieszyło A najbardziej chyba kuchnia, bo parę miesięcy bez zlewu i latania z naczyniami to łazienki to nieporozumienie. Jeszcze nie koniec więc fotek nie wklejam, ale mieszka się mimo wszystko fajnie (i coraz lepiej) więc dasz radę :) Trzymam kciuki.

Witam wszystkich.

Po dlugich analizach wybralismy Marysie i mielismy okazje byc juz w swierzo wybudowanej Marysi. I ku naszemu zaskoczeniu jest to calkiem przyjemny domek. Jak dla nas duzy otwarty i przestronny. Ponizej jest link do bloga naszej Marysi. Jeszcze mnostwo decyzji przed nami ale i mnostwo przygody. Jako ze niedawno zagoscilem na forum Marysi wiec zabieram sie do lektury i poszukiwania najlepszych rozwiazan. Pozdrawiam :lol: