TINEK 27.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 WitamPati a ten Kraków (z tą Marysią) to od której strony?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek10 27.11.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Patrzymy tak na ten projekt i nie bardzo wiemy co w nim jest takie drogie, ale Wy pewnie od razu to dostrzeżecie. A może według Was oba te projekty są porównywalne cenowo? tak na szybko kilka różnic które maja spory wpływ na koszty *powierzchna dachu w Marysi 187mkw a Faustyn230mkw a co za tym idzie dachówka rynny itd. *więżba dachowa Marysia 6,5m3 -Faustyn 17,7m3 pomnóż to przez ok.750zł. za m3 *ścianka kolankowa w Marysi 63cm-tj.pustak+wieniec+murłata Faustyn 100mc czyli pustak więcej. Do tego trzeba doliczyć koszty wykonania no i będzie ta wyższa kwota Ale osobiście myślę ,że na stan surowy potrzeba znacznie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaty 27.11.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 jacekmaty jak sie mieszka? Mieszka się zajebiście Oczywiście już teraz chcielibyśmy coś zmieniać w środku, pomimo tego że teren wokół domu jest praktycznie nie zagospodarowany - brak ogrodzenia, możliwości wjazdu do garażu itp Brakuje nam pokoju na dole, ale nie zrezygnowalibyśmy z garażu - w zasadzie jest to obecnie przechowalni mebli, rowerów, wózków i spiżarnia kiepska bo temperatura wewn 20C. Nie było jeszcze jakiś konkretnych mrozów, ale połowa grzejników jest całkowicie zakręcona (łazienkowe są całkowicie zbędne- przy podłogówce), reszta załącza się sporadycznie - dom ogrzewany jest podłogówką ustawioną na min + działalnością kuchenną. I nie rozumiem osób rezygnujących w WC na dole - 90% czasu spędzamy na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.11.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam Pati a ten Kraków (z tą Marysią) to od której strony? pozdrawiam Cześć . Maryska stoi 5km od krakowa miejscowość Świątniki Górne .To południowa czesć poza krakowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 jacekmaty jak sie mieszka? Mieszka się zajebiście Oczywiście już teraz chcielibyśmy coś zmieniać w środku, pomimo tego że teren wokół domu jest praktycznie nie zagospodarowany - brak ogrodzenia, możliwości wjazdu do garażu itp Brakuje nam pokoju na dole, ale nie zrezygnowalibyśmy z garażu - w zasadzie jest to obecnie przechowalni mebli, rowerów, wózków i spiżarnia kiepska bo temperatura wewn 20C. Nie było jeszcze jakiś konkretnych mrozów, ale połowa grzejników jest całkowicie zakręcona (łazienkowe są całkowicie zbędne- przy podłogówce), reszta załącza się sporadycznie - dom ogrzewany jest podłogówką ustawioną na min + działalnością kuchenną. I nie rozumiem osób rezygnujących w WC na dole - 90% czasu spędzamy na dole Juz zmieniac środek :)Hi hi hi szybcy jesteście :)Fajnie ze mieszkacie :)Wasza budowa była ekspresowa A my nadal ciułamy teraz przyszedł czas na ocieplenie poddasza...Musimy na wiosne w koncu o jakimś kredycie pomyslec bo bedziemy sie wykanczac jeszcze z 4 lata jak tak dalej bedzie .Nawet nie wiem ile jeszcze potrzeba kasy ,zdrowie mi sie rozsypało... wiec narazie nie pracuje piastuje urząd bezrobotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam Pati a ten Kraków (z tą Marysią) to od której strony? pozdrawiam Cześć . Maryska stoi 5km od krakowa miejscowość Świątniki Górne .To południowa czesć poza krakowem A to ja Kraków "atakuję" z drugiej strony. Co jakiś czas jestem w Krakowie, nawet dziś byłem (bo tam pracuję) ale najczęściej wjeżdżam od Kielc, rzadziej od strony Katowic. Widzę, że tym samym sposobem budujemy, z "ciułactwa" i żeby ten kredyt jak najpóźniej wziąć pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 28.11.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 jacekmaty- dzięki za odpowiedź marcek10 - no tak, z Twoich wyliczeń faktycznie musi tamten projekt wyjść drożej Pati25- dzięki za zaproszenie, może kiedyś skorzystamy, chętnie obejrzelibyśmy jakąś MArysie,ale w naszych rejonach chyba nikt jej nie buduje ( pogranicze woj. śląskiego i łódzkiego) My wstępnie przymierzamy się do budowania z maxa , czy ktoś na forum stawiał może może z tego materiału? Interesuje nas ilość materiału żużytego do postawienia ścian , myślimy czy z maxa nie postawić tylko ścian zewnętrznych a wewn. z bk. Pozdrawiam wszystkich Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.11.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 ..... chętnie obejrzelibyśmy jakąś MArysie,ale w naszych rejonach chyba nikt jej nie buduje ( pogranicze woj. śląskiego i łódzkiego) to chyba do mnie macie nie daleko zapraszam i pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynapitlok 29.11.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A czy ktoś z maryśkowiczów budował marysie z piwnicą albo z częściowym podpiwniczeniem,zastanawiamy sie z mężem o ile wzrosnie koszt budowy tego domku właśnie z częsciowym podpiwniczeniem pod garażem a ile z całym podpiwniczeniem,czy koszt bardzo dużo wzrośnie czy względnie.za wszelkie informacje z góry dziękujemy.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 01.12.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 TINEK - dzięki za zaproszenie, rzeczywiście do Ciebie nie mamy bardzo daleko i w związku z Twoim zaproszeniem nie wykluczamy że z niego skorzystamy ( oczywiście o ile podtrzymasz swoją propozycje i o ile uda nam się zgrać w czasie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapel27 01.12.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mamy olbrzymia prośbę do mapel27- czy mógłbyś wkleić rzut z Waszego dołu, bo z tego co się zorientowałam zrezygnowaliście chyba z garażu. Ja też o tym myślałam tyle że miał tam być pokój , ale Wasz pomysł z kuchnią też jest ok. Witam,ze zmian jesteśmy b. zadowoleni, jest duża kuchnia, duża łazienka, duże pomieszczenie gospodarcze i osobne miejsce na pralkę http://images41.fotosik.pl/229/7d75c170be83e3b4med.jpg obecnie jesteśmy na etapie zabudowy poddasza i czekamy na podłączenie kotła c.o. jak tylko zrobię kilka nowych zdjęć to wkleję pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapel27 01.12.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 i jeszcze jedno,powiększyliśmy trochę wiatrołap bo był za mały nie widać tego na prowizorycznym rzucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.12.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 TINEK - dzięki za zaproszenie, rzeczywiście do Ciebie nie mamy bardzo daleko i w związku z Twoim zaproszeniem nie wykluczamy że z niego skorzystamy ( oczywiście o ile podtrzymasz swoją propozycje i o ile uda nam się zgrać w czasie) Zapraszam, piszcie na priv wymienimy się telefonami i na pewno uda się dograć spotkanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 03.12.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Tinek- na pewno sie odezwiemy Czy ktoś z Was ma działkę z wjazdem od południa, bo my taką dysponujemy i architekt nie bardzo akceptuje Marysie na naszej działeczce. Projekt południowa już srednio nam podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaty 03.12.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam Coś tu ostatnio mało zdjęć.... sami pisarze Wobec powyższego... Dorobiliśmy się balustrady na balkonie - dzieci mogą wreszcie śmiało śmigać http://zapodaj.net/images/f90836e8fe57.jpg http://zapodaj.net/images/36a24631fb6e.jpg Oświetlenie - jak widać - na razie prowizoryczne Mamy jeszcze drzwi wewnętrzne - ale muszę zrobić fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 04.12.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 o jaaaaaa śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.12.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was ma działkę z wjazdem od południa, bo my taką dysponujemy i architekt nie bardzo akceptuje Marysie na naszej działeczce. Projekt południowa już srednio nam podchodzi. Tinek ma wjazd od południa serio pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 05.12.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Tinek My mamy wjazd właściciwie od południowego zachodu. Architekt twierdzi ze salon będzie ponury, zimny i będziemy niezadowoleni,, a miejscem najbardziej nasłonecznionym wg projektu jest kuchnia, która powinna byc raczej chłodna ( choć tu akurat nie było problemu bo my przeniesliśmy kuchnię w miejscu garażu a w miejscu kuchni mamy zaplanowany pokój dodatkowy). Nie wiem jakiś uparty ten architekt. Może ten wjazd od str. południowo zachodniej jest jeszcze gorszy niż od południa a może po prostu demonizuje problem. Tak czy owak niezbedna chyba będzie wizja lokalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 05.12.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam U mnie jest wjazd idealnie od południa, żeby nie było problemu z doświetleniem salonu są dwa okna od zachodu (i dwa od północy) adaptacja robiona przez autorkę projektu. Co do kuchni od południa. W południe latem przez okno (południowe) nie wpada słońce, jest wysoko i zasłania okap, bardziej będzie dokuczało w godzinach popołudniowych prze okno od zachodu (ale są rożne roletki) obecnie mam okno w kuchni od południa i nie widzę problemów. No, te działki nie zawsze maja wjazd jak byśmy chcieli Zapraszam na wizję lokalną pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 07.12.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam mam pytanie do jacekmaty Widziałam na zdj że macie w łazience na dole prysznic przy oknie..Czy Wam nic sie z tym oknem nie dzieje ? Bo woda z prysznica pewnie bezposrednio sie leje na okno...Tez własnie rozwazamy ten pomysł..byłoby wtedy wiecej miejsca..PozdrawamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts