JurekM 08.04.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witajcie!Przy studni głębinowej potrzebuję zrobić na górze studzienkę rewizyjną.Na jaką głębokość powinienem wkopać krąg/kręgi?Myślałem o wkopaniu 2x metrowe (średnica też metr), a na wierzch dać pokrywę, a dziś w firmie, która sprzedaje dowiedziałem się, że wystarczy metrowa. Wg mnie to za płytko chyba.Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 08.04.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 a jak głęboko idzie wąż z wodą czy tez rura. Zapewne metr lub więcej poniżej gruntu.Ja będę szedł z wodą około 1-1,3 metra poniżej terenu i na taką też głębokość wpuszczę studzienkę.W moim przypadku ważne jest aby aby powierzchnia studzienki a więc pokrywa była z 10 cm poniżej gruntu, Pod pokrywę dam styropian a na wierzchu zasypię ziemią.W studzience zamontuję pompę z hydroforem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 12.04.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 W moim przypadku ważne jest aby aby powierzchnia studzienki a więc pokrywa była z 10 cm poniżej gruntu, Pod pokrywę dam styropian a na wierzchu zasypię ziemią. W studzience zamontuję pompę z hydroforem. Nie obawiasz się zalania studni wodą z roztopów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 12.04.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 U mnie jest 3 kręgi fi 80cm, o wys 60cm. czyli w sumie 180cm. Widziałem już kilka w ten sposób wykonanych studni, zwykle ten górny krąg wystaje z ziemi ok 20-30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 U mnie jest 3 kręgi fi 80cm, o wys 60cm. czyli w sumie 180cm. Widziałem już kilka w ten sposób wykonanych studni, zwykle ten górny krąg wystaje z ziemi ok 20-30cm. U mnie jest tak samo. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts