asolt 15.10.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Przy okazji ograniczając moc cieplną kotła(żeby nie przegrzał Ci domu) powodujesz powstanie niskiej temperatury spalin w kominie co wiąże się z odkładaniem sadzy w kominie i powstanie kwaśnego nagaru co w końcu spowoduje degredacje komina i konieczność wymiany na nowy. Tego sprzedawcy kotłów(nawet na forum) Ci nie powiedzą Są i tacy którzy powiedzą ze mozna zastosować zawór czterodrożny lub bufor i wtedy niepodopasowanie mocy i korozja niskotemperaturowa kotła znika za jak za dotknieciem czarodziejskiej rózdzki i niekoniecznie bedą to sprzedawcy kotłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.10.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Są i tacy którzy powiedzą ze mozna zastosować zawór czterodrożny lub bufor i wtedy niepodopasowanie mocy i korozja niskotemperaturowa kotła znika za jak za dotknieciem czarodziejskiej rózdzki i niekoniecznie bedą to sprzedawcy kotłów. Bufor tak,zawór czterodrożny tak ale to są dodatkowe koszta i tego na pewno nie powiedzą sprzedawcy kotłów Dla mnie tylko bufor jest tutaj rozsądnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 sooory ale nie uważam by słusznym rozwiązaniem był groszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 15.10.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Uważaj,bo w takim domu,o takiej pow.użytkowej zrobisz sobie duże kuku pakując ekogroszek pod strzechy A co jest nie tak z moim domem:confused: Temat ogrzewania ciagle otwarty, na razie jestesmy na etapie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 sooory ale nie uważam by słusznym rozwiązaniem był groszek... Sam mam p-w ale wg mnie trzeba uświadamiać potencjalnych inwestorów z czym muszą się zmierzyć Nic nachalnie,to oni sami muszą podjąć decyzję a nie pod wpływem "zadowolenia" użytkowników jednego,drugiego czy trzeciego systemu grzewczego. To musi być ich przemyślana decyzja a nie decyzja pod wpływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 15.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Bufor tak,zawór czterodrożny tak ale to są dodatkowe koszta i tego na pewno nie powiedzą sprzedawcy kotłów Dla mnie tylko bufor jest tutaj rozsądnym rozwiązaniem. Panowie przestańcie dzisiaj u mnie na budowie był gość ze styropianem i zagadał bo ma dość swojego nowego pieca (mieszka od 3 lat) mówi że jak wróci do domu to czeka go zwożenie wungla do kotłowni jak policzyliśmy ile dał za komin (góra komina w klinkierze) i piec (jakiś wypaśny bo myślał że mniej roboty będzie wymagał) to wyszło prawie tyle co pompa, pokazałem mu jeszcze ścienne na poddaszu (do lepszego chłodzenie i dodatkowo niższe zasilanie w zimie) a on na to że u niego w tym roku było na poddaszu latem ponad 32oC tak że wyjechał podłamany. A wy tu o piecach:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 A co jest nie tak z moim domem:confused: O to chodzi,że bardzo dobrze jest z Twoim domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 15.10.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 O to chodzi,że bardzo dobrze jest z Twoim domem To dobrze:D Arturo to Ci sie ujawnie przy okazji, +47 to ja:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.10.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 To dobrze:D Arturo to Ci sie ujawnie przy okazji, +47 to ja:D Norge,witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.10.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Sam mam p-w ale wg mnie trzeba uświadamiać potencjalnych inwestorów z czym muszą się zmierzyć Nic nachalnie,to oni sami muszą podjąć decyzję a nie pod wpływem "zadowolenia" użytkowników jednego,drugiego czy trzeciego systemu grzewczego. To musi być ich przemyślana decyzja a nie decyzja pod wpływem Arturo jakze rozsadna wypowiedz ... PS a PC/dom/nie_wiem/ i tak Ci zardzewieje wiesz, 'czemu' ... NIE oblane !! / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts