dakos 03.05.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Pytanie do Łukasza jak wykańczasz w narożach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) zacieraczka nie dotrze w narożniku, narożniki robimy blachówką (paca stalowa), nawet chudziaków nie robimy po rurkach tylko robimy pasy z betonu...rurkę ktoś nadepnie, trąci albo z krzywi na budowie lub podczas transportu u samochodzie i już jest krzywo... natomiast po pasach nie ma możliwości zrobić źle chyba ze pasy źle zrobisz... szybciej i z większą dokładnością zrobisz po pasach niż rurkach Edytowane 3 Maja 2010 przez lukasz860910 nie wystarczająca odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakos 03.05.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 :eek:Czyli u mnie poszli na skróty i w rogach nie robili ręcznie tylko zostawili [ może glazurnikom ] ale kiedyś się u mnie jeszcze pojawią [ zostawili dwie tarcze do zacierania ] to sobie pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 jak zaciera się maszyna to nigdy nie dotrze do narożnika ale blachówką należy zrobić to żeby narożnik nie był czasem wyżej niż zatarte maszyną no i do oka przyjemniej oczyszczone i zatarte narożniki lepiej wyglądają... nie zawsze ale nie raz należy docisnąć narożnik i przytrzeć blachówką aby nie był wyżej tego nie zauważysz okiem ale płytkarz owszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laluk 03.05.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Wylewka Miksokret czy tradycyjna...? Mam dwie oferty mocno nie różni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 03.05.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 lukasz860910 na jakim terenie działasz...? I czy można na PW dostać twój cennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laluk 03.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laluk 03.05.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 03.05.2010 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 laluk napisał: proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki laluk ale z tego co się orientuję to w aspekcie kosztów również - nawet kilkakrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 03.05.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Interesuje mnie siła uderzenia młotka? Energia uderzenia /siła uderzenia/ młotka typu L wynosi 0,736 Nm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) lukasz860910 na jakim terenie działasz...? I czy można na PW dostać twój cennik? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157671-POSADZKI-WYLEWKI-MASZYNOWE-POZNA%C5%83-%C5%81%C3%93DZ-KUTNO-P%C5%81OCK-KALISZ w tym linku podany jest region w jakim działamy i informacje o naszej firmie... co do ceny zależy gdzie i ile metrów oraz czy rozkładamy izolacje i styropian...cene podajemy pod podanym numerem telefonu po podaniu gdzie i ile do zrobienia Edytowane 3 Maja 2010 przez lukasz860910 dopisanie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laluk 03.05.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 W odpowiedzi porównam Ci dwie inwestycje które ostatnio realizowałem.wylewka miksokretem 210m2 koszt 8500 tj.cement,piach folia,dylatacja,płyn,siatka zbrojeniowa,włókno pp.Zostało trochę piachu z którym nie zawsze jest co zrobić.wylewka anhydrytowa 200m2 koszt wraz z robocizną 10500 wylewane było trans-mixem czyli klient płaci za tyle kilogramów anhydrytu ile zostało wykorzystane co do kilograma i nic mu nie zostało na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv[/quote czy równo to zależy od ekipy! daje gwarancje że wykonane przez nas posadzki są idealnie równe i robimy je z mixokreta. ale każdy chwali swoje i trzeba to uszanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 W odpowiedzi porównam Ci dwie inwestycje które ostatnio realizowałem.wylewka miksokretem 210m2 koszt 8500 tj.cement,piach folia,dylatacja,płyn,siatka zbrojeniowa,włókno pp.Zostało trochę piachu z którym nie zawsze jest co zrobić.wylewka anhydrytowa 200m2 koszt wraz z robocizną 10500 wylewane było trans-mixem czyli klient płaci za tyle kilogramów anhydrytu ile zostało wykorzystane co do kilograma i nic mu nie zostało na budowie. maszynowa wychodzi taniej a co do materiału należy dobrze wyliczyć, wiadomo co do kilograma się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 03.05.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv [email protected] czy równo to zależy od ekipy! daje gwarancje że wykonane przez nas posadzki są idealnie równe i robimy je z mixokreta. ale każdy chwali swoje i trzeba to uszanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 03.05.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 pamiętajcie że każdy beton należy odpowiednio pielęgnować... betony należy przykrywać folią posadzki maszynowe też ponieważ to beton a nie które ekipy każ podlewać albo co gorsza nic nie każą lać a zaś słabe... np. w taki sposób na drugi dzień, chociaż zwykła folia malarską jak szkoda wam pieniędzy wystarczy już Widać, że wiesz co robisz. Tak trzymaj. Pozdrawiam Ciebie i Tobie podobnych Fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.05.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 W odpowiedzi porównam Ci dwie inwestycje które ostatnio realizowałem.wylewka miksokretem 210m2 koszt 8500 tj.cement,piach folia,dylatacja,płyn,siatka zbrojeniowa,włókno pp.Zostało trochę piachu z którym nie zawsze jest co zrobić.wylewka anhydrytowa 200m2 koszt wraz z robocizną 10500 wylewane było trans-mixem czyli klient płaci za tyle kilogramów anhydrytu ile zostało wykorzystane co do kilograma i nic mu nie zostało na budowie. jest na forum gość, który zajmuje się wylewaniem posadzek tradycyjnych ale transmixem (gdyby ktoś nie wiedział: coś a'la naczepa do ciągnika siodłowego, w niej zbiorniki na piach, cement i inne składniki, dozownik i mieszalnik, czyli gość przyjeżdża ze swoim materiałem, robi i znika bez burdelu na placu czyli to samo co kolega zachwala dla anhydrytu), na jego www jest przykładowy kalkulator, i dla 200m2 posadzki grubości 6cm wraz z materiałem wychodzi 4600zł, czyli ponad połowa tego co powyżej dla anhydrytu, do tego oferuje gwarancję, atesty itd itp gdybym miał wybierać spośród betonu lub anhydrytu, obu z transmixa, to wybrałbym na pewno beton (choć moje 200m2 będzie tradycyjnie miksokretem, bo mam lokalną ekipę z jakością taką samą, ceną jednak niższą, materiał też tańszy, problemu z piachem czy cementem na budowie nie mam, cementu nadwyżkę hurtownia z budowy zabierze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.05.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta .. to ciekawe dlaczego tak mało osób się na nie decyduje? W łazience z prysznicem bez brodzika też można je stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 04.05.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 jest na forum gość, który zajmuje się wylewaniem posadzek tradycyjnych ale transmixem (gdyby ktoś nie wiedział: coś a'la naczepa do ciągnika siodłowego, w niej zbiorniki na piach, cement i inne składniki, dozownik i mieszalnik, czyli gość przyjeżdża ze swoim materiałem, robi i znika bez burdelu na placu czyli to samo co kolega zachwala dla anhydrytu), na jego www jest przykładowy kalkulator, i dla 200m2 posadzki grubości 6cm wraz z materiałem wychodzi 4600zł, czyli ponad połowa tego co powyżej dla anhydrytu, do tego oferuje gwarancję, atesty itd itp gdybym miał wybierać spośród betonu lub anhydrytu, obu z transmixa, to wybrałbym na pewno beton (choć moje 200m2 będzie tradycyjnie miksokretem, bo mam lokalną ekipę z jakością taką samą, ceną jednak niższą, materiał też tańszy, problemu z piachem czy cementem na budowie nie mam, cementu nadwyżkę hurtownia z budowy zabierze) jedynym minusem tego jest jego ładowność - dzienna wydajność 10 m3 czyli w praktyce ok. 150-170 m 2 ,bo więcej na Transmixa nie weźmie,urządzenie generalnie jest prawie doskonałe jesli chodzi o proporcje przygotowania mieszanki.potwierdzam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 04.05.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 .. to ciekawe dlaczego tak mało osób się na nie decyduje? W łazience z prysznicem bez brodzika też można je stosować?[/QU obydwa podkłady trzeba zabezpieczyć tzw. płynną folią przed kafelkowaniem. a czemu robi się ich mniej?do tej pory /rok temu/ kosztowały ok. 80 zł/m2,-Knauf z worków,teraz weszły firmy z bardziej przystepnymi cenami,brak wiedzy ze strony projektantów,do tej pory wpisują 6cm co daje zbyt wysoka cenę,mixokretów jest może z tysiąc w Polsce,firm robiących anhydryty może 50,dalej - świadomość, skoro wszyscy tak robią /mixokret/ to i ja.Co do ilości - polemizowałbym,my zrobilismy w ciągu samego IV kwartału 26 domków i dwie większe realizacje po 800 m2,a nie jest to jedyna nasza technologia,upowszechnienie jest kwestią czasu, chodzi o możliwość wyboru tachnologii, dobrze,że jest ten wybór,nudny byłby świat z samymi blondynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts