Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka Miksokret czy tradycyjna...?

mr6319

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zacieraczka nie dotrze w narożniku, narożniki robimy blachówką (paca stalowa),

nawet chudziaków nie robimy po rurkach tylko robimy pasy z betonu...rurkę ktoś nadepnie, trąci albo z krzywi na budowie lub podczas transportu u samochodzie i już jest krzywo... natomiast po pasach nie ma możliwości zrobić źle chyba ze pasy źle zrobisz... szybciej i z większą dokładnością zrobisz po pasach niż rurkach

Edytowane przez lukasz860910
nie wystarczająca odpowiedz

jak zaciera się maszyna to nigdy nie dotrze do narożnika ale blachówką należy zrobić to żeby narożnik nie był czasem wyżej niż zatarte maszyną no i do oka przyjemniej oczyszczone i zatarte narożniki lepiej wyglądają... nie zawsze ale nie raz należy docisnąć narożnik i przytrzeć blachówką aby nie był wyżej tego nie zauważysz okiem ale płytkarz owszem...

Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv [email protected]

Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv

lukasz860910 na jakim terenie działasz...? I czy można na PW dostać twój cennik?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157671-POSADZKI-WYLEWKI-MASZYNOWE-POZNA%C5%83-%C5%81%C3%93DZ-KUTNO-P%C5%81OCK-KALISZ

w tym linku podany jest region w jakim działamy i informacje o naszej firmie... co do ceny zależy gdzie i ile metrów oraz czy rozkładamy izolacje i styropian...cene podajemy pod podanym numerem telefonu po podaniu gdzie i ile do zrobienia

Edytowane przez lukasz860910
dopisanie odpowiedzi

W odpowiedzi porównam Ci dwie inwestycje które ostatnio realizowałem.wylewka miksokretem 210m2 koszt 8500 tj.cement,piach folia,dylatacja,płyn,siatka zbrojeniowa,włókno pp.Zostało trochę piachu z którym nie zawsze jest co zrobić.wylewka anhydrytowa 200m2 koszt wraz z robocizną 10500 wylewane było trans-mixem czyli klient płaci za tyle kilogramów anhydrytu ile zostało wykorzystane co do kilograma i nic mu nie zostało na budowie.

Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv[/quote

czy równo to zależy od ekipy! daje gwarancje że wykonane przez nas posadzki są idealnie równe i robimy je z mixokreta.

ale każdy chwali swoje i trzeba to uszanować :)

W odpowiedzi porównam Ci dwie inwestycje które ostatnio realizowałem.wylewka miksokretem 210m2 koszt 8500 tj.cement,piach folia,dylatacja,płyn,siatka zbrojeniowa,włókno pp.Zostało trochę piachu z którym nie zawsze jest co zrobić.wylewka anhydrytowa 200m2 koszt wraz z robocizną 10500 wylewane było trans-mixem czyli klient płaci za tyle kilogramów anhydrytu ile zostało wykorzystane co do kilograma i nic mu nie zostało na budowie.

maszynowa wychodzi taniej a co do materiału należy dobrze wyliczyć, wiadomo co do kilograma się nie da...

Witam.proponuję Ci wylać posadzki anhydrytowe we wszystkich aspektach przewyższają posadzki z miksokreta i te tradycyjne z betoniarki przy tych drugich nie wyobrażam sobie wylania ich bez uszkodzenia rurek no chyba że pompa do betonu i grucha.Wylałem tą metodą już kilka domów i klienci są naprawdę zadowoleni.Posadzka wylewana jest na zasadzie samopoziomu więc niema mowy o krzywiznach,a kleje doparkietu są drogie powstaje naprawdę równa idealna powierzchnia mieszanka jest dobierana komputerowo.a oto niektóre parametry:Klasyfikacja wg PN EN CA-C20-F4 wytrzymałość na ściskanie 20N/mm2 na zginanie 4N/mm2 możliwość chodzenia po jastrychu po48h Szczególnie polecane tam gdzie występuje ogrzewanie podłogowe wysoki współczynnik przenikania ciepła(1.4-1.8W/mK),ścisłe przyleganie jastrychu do rurek,jednolita zwarta struktura bez pustek powietrznych,niski opór przewodzenia ciepła.przy tej technologii w dużej mierze rezygnuje się ze szczelin dylatacyjnych co pozwala na kreatywne ułożenie płytek.Grubość posadzek 40mm nad rurką przy ogrzewaniu podłogowym i 40 mm na styropianie.chcesz dowiedzieć się więcej o tych posadzkach pisz na priv [email protected]

czy równo to zależy od ekipy! daje gwarancje że wykonane przez nas posadzki są idealnie równe i robimy je z mixokreta.

ale każdy chwali swoje i trzeba to uszanować

pamiętajcie że każdy beton należy odpowiednio pielęgnować... betony należy przykrywać folią posadzki maszynowe też ponieważ to beton a nie które ekipy każ podlewać albo co gorsza nic nie każą lać a zaś słabe...

np. w taki sposób na drugi dzień, chociaż zwykła folia malarską jak szkoda wam pieniędzy wystarczy już

Widać, że wiesz co robisz. Tak trzymaj. Pozdrawiam Ciebie i Tobie podobnych Fachowców.

jest na forum gość, który zajmuje się wylewaniem posadzek tradycyjnych ale transmixem (gdyby ktoś nie wiedział: coś a'la naczepa do ciągnika siodłowego, w niej zbiorniki na piach, cement i inne składniki, dozownik i mieszalnik, czyli gość przyjeżdża ze swoim materiałem, robi i znika bez burdelu na placu czyli to samo co kolega zachwala dla anhydrytu), na jego www jest przykładowy kalkulator, i dla 200m2 posadzki grubości 6cm wraz z materiałem wychodzi 4600zł, czyli ponad połowa tego co powyżej dla anhydrytu, do tego oferuje gwarancję, atesty itd itp

gdybym miał wybierać spośród betonu lub anhydrytu, obu z transmixa, to wybrałbym na pewno beton (choć moje 200m2 będzie tradycyjnie miksokretem, bo mam lokalną ekipę z jakością taką samą, ceną jednak niższą, materiał też tańszy, problemu z piachem czy cementem na budowie nie mam, cementu nadwyżkę hurtownia z budowy zabierze)

jest na forum gość, który zajmuje się wylewaniem posadzek tradycyjnych ale transmixem (gdyby ktoś nie wiedział: coś a'la naczepa do ciągnika siodłowego, w niej zbiorniki na piach, cement i inne składniki, dozownik i mieszalnik, czyli gość przyjeżdża ze swoim materiałem, robi i znika bez burdelu na placu czyli to samo co kolega zachwala dla anhydrytu), na jego www jest przykładowy kalkulator, i dla 200m2 posadzki grubości 6cm wraz z materiałem wychodzi 4600zł, czyli ponad połowa tego co powyżej dla anhydrytu, do tego oferuje gwarancję, atesty itd itp

gdybym miał wybierać spośród betonu lub anhydrytu, obu z transmixa, to wybrałbym na pewno beton (choć moje 200m2 będzie tradycyjnie miksokretem, bo mam lokalną ekipę z jakością taką samą, ceną jednak niższą, materiał też tańszy, problemu z piachem czy cementem na budowie nie mam, cementu nadwyżkę hurtownia z budowy zabierze)

jedynym minusem tego jest jego ładowność - dzienna wydajność 10 m3 czyli w praktyce ok. 150-170 m 2 ,bo więcej na Transmixa nie weźmie,urządzenie generalnie jest prawie doskonałe jesli chodzi o proporcje przygotowania mieszanki.potwierdzam,

.. to ciekawe dlaczego tak mało osób się na nie decyduje? W łazience z prysznicem bez brodzika też można je stosować?[/QU

obydwa podkłady trzeba zabezpieczyć tzw. płynną folią przed kafelkowaniem. a czemu robi się ich mniej?do tej pory /rok temu/ kosztowały ok. 80 zł/m2,-Knauf z worków,teraz weszły firmy z bardziej przystepnymi cenami,brak wiedzy ze strony projektantów,do tej pory wpisują 6cm co daje zbyt wysoka cenę,mixokretów jest może z tysiąc w Polsce,firm robiących anhydryty może 50,dalej - świadomość, skoro wszyscy tak robią /mixokret/ to i ja.Co do ilości - polemizowałbym,my zrobilismy w ciągu samego IV kwartału 26 domków i dwie większe realizacje po 800 m2,a nie jest to jedyna nasza technologia,upowszechnienie jest kwestią czasu, chodzi o możliwość wyboru tachnologii, dobrze,że jest ten wybór,nudny byłby świat z samymi blondynkami.