orasje 08.04.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 witam serdecznie, chciałbym zapytać czy deszcz może mieć zgubne skutki dla fundamentu. Mam wylewć jutro a ma padać, nie zadużo, wg. probnozy 1 mm ale jest dylemat-czy można?. temperatura ma być ok. 8-10 C.Dzisiaj był chudziak ok. 16.00-jemu chyba nic nie zaszkodzi jak zacznie padać w nocy?. Proszę o uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 10.04.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Jak masz chudziak to się nie obawiaj deszczu normalnego (nawet to pomoże). W przypadku oberwania chmury wtedy mógłby być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 10.04.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Dzieki, ławy zalane, deszcz na szczęście nie padał ale.....po 10 godzinach od zalania pojechałem na budowę i stwierdziełem iż na ławach fundamentowych-dokładnie po lini ułożenia zalanego zbrojenia, biegną pękniecia. jak sie na nie spojrzy, to mozna powiedzieć gdzie dokładnie leży zbrojenie, jego szerokość i długość. Kto wie dlaczego tak jest. Pod ławy był chudziak B-10, Ławy B-25, użyty wibrartor, temperatura otoczenia ok. +5, w nocy na pewno nie było przymrozków.?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zama 10.04.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Woda odparowała i beton siadł to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 11.04.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Nie ma się czym przejmować, ja zalewałem fundamenty także w deszczu i dodatkowa stała mi w niektórych miejscach woda i fundament się trzyma, nie było żadnych peknięć itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts