Anulek2005 08.04.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak w temacie - rozważam umieszczenie kosza na śmieci w szufladzie (takie rozwiązania oferuje kilka firm - ceny od niebotycznych do "zjadliwych"). Usłyszałam opinię - oczywiście od tych, którzy takiego rozwiązania nie mają - że to niewygodne.Czy może mi doradzić ktoś, kto tak ma??? Bardzo ładnie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 08.04.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o wysuwaną szafkę - to ja taką posiadam i baaardzo sobie chwalę takie rozwiązanie.Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.04.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Ajur - a mogłabym prosić o zdjęcie twojego kosza (może być na priva) i wymiary szuflady oraz pojemność kosza? Na "mojej" wsi obowiązuje segregacja odpadów, więc będę musiała mieć taki zestaw składający się z trzech pojemników - też tak masz? No i ostatnie pytanie - szuflada otwierana jest zwyczajnie (łapiesz za uchwyt i ciągniesz) czy masz jakiś ekstra patent - otwieranie kolanem np. .... Kurczaki - gdzie są buźki?????? Nowa wersja forum mnie dobija!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor112 08.04.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Mam taki śmietnik, używam od roku i zdecydowanie jestem zadowolony. Otwieranie jedną ręką bo w drugiej mam śmieć do wyrzucenia jest wygodne. Wrzucanie śmiecia do kosza w kierunku pionowym też jest wygodne. Zamknąć można ręką lub kolanem. Same zalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.04.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 A ja w takiej głębokiej szufladzie mam klasyczny kosz na śmieci Sprawdza się rewelacyjnie i jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 08.04.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Zwykla wysoka szuflada pod zlewem - nie za "niebotyczne" stawki. W srodku 4 kosze (proekologicznie i prooszczednosciwo segregujemy) - sprawdza sie super. Poza tym do altanki zewnetrznej wygodneobejmy do workow na recycling. System dziala Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.04.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Bardzo dziękuję wszystkim za błyskawiczny odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 08.04.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Uwazam , iz kosz na smieci w szufladzie jest bardziej funkcjonalny od tego schowanego w szafce. Latwiejszy dostep do pojemnikow, bez nachylania sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.04.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja również posiadam kosz na śmieci w wysuwanej szufladzie ,niesamowicie wygodna sprawa. Polecam jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 09.04.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Możecie pokazać źródło takich udogodnień? Sam sobie projektuje i buduje kuchnię i właśnie szukam jakie to ma wymiary i jak to umiejscowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 09.04.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ja mam zwykłą szafkę i w niej 2 kosze wysuwane (kupine w ikea). Uważam, ze to fajne rozwiazanie wygodnie się korzysta z wysunietego kosza np przy obieraniu warzyw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana996 09.04.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ja mam zwykłą szafkę i w niej 2 kosze wysuwane (kupine w ikea). Uważam, ze to fajne rozwiazanie wygodnie się korzysta z wysunietego kosza np przy obieraniu warzyw . Dokładnie tak samo zrobiła bratowa, a ja ubolewam, że to ona budowala się później, bo teraz chętnie bym skopiowala pomysł - duzo większa wygoda, ja przy większych pracach kuchennych muszę wystawiać kosz z szafki, a ona po prostu wysuwa szufladę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 09.04.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ale teraz też możzesz sobie zamontować cos takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20110743 i w to wstawiasz śmietniki. Ja mam starszy model , wiec nie wiem jak się ten sprawdza ale ten mój jest badzo fajny i dobrze chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana996 09.04.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ale teraz też możzesz sobie zamontować cos takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20110743 i w to wstawiasz śmietniki. Ja mam starszy model , wiec nie wiem jak się ten sprawdza ale ten mój jest badzo fajny i dobrze chodzi Hm, nie bardzo mogę dojść na jakiej zasadzie to działa? Do czego się to montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 09.04.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 nie wiem jak ten , ale ten co ja mam (chyba działa na tej samej zasadzie) montuje się tę podstawkę do podłogi szafki na takich szynach i ta podstawka wysuwa się jak szuflada. W podstawke wstawiasz śmietniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 09.04.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Hmm... Podoba mi się. Muszę się czymś takim zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana996 09.04.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 nie wiem jak ten , ale ten co ja mam (chyba działa na tej samej zasadzie) montuje się tę podstawkę do podłogi szafki na takich szynach i ta podstawka wysuwa się jak szuflada. W podstawke wstawiasz śmietniki. Chyba łapię już o co chodzi - sprawdzę ten wynalazek przy najbliższej wyprawie do ikei - dzięki wielkie! To bardzo ułatwiłoby kuchenny żywot:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 09.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja mam coś takiego. http://rejs.eu/import.php?M=9&id_akt=105Kosztowało ok 150 zł i jest rewelacyjne. Wszytkie odpadki, okruchy i inne po przetarciu blatu laduja wprost w koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 09.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Kosz w szufladzie - rewelka. Mam z IKEA dwa duże kosze pod zlewozmywakiem, wyjeżdżające razem z całą szufladą. Bardzo wygodne- między innymi dlatego, że przy wyrzucaniu różnych obierek czy resztek ze zlewozmywaka nic nie kapie i nie spada na podłogę. Odkąd mam te kosze podłoga i szafka pod zlewozmywakiem brudzą się dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.04.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Ja mam metrową szufladę pod zlewozmywakiem, otwieraną kolanem, ale bez silniczka, rozwiązanie jest GENIALNE!!!!!, mam małe dzieci co rusz chusteczki, papierki, kubeczki, słomeczki wyrzucam, nie trzeba się schylać, można mieć zajęte ręce, a gdy są brudne nic się nie upaćka, No i czemuś to jest zabawne :)to otwieranie kolanem, stopą. W szufladzie wysoki kosz prostokątny z ikea, jakieś jeszcze dokupię do segragacji, wszystkie chyba do 50 zł kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts