Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosz na śmieci w szufladzie - sprawdza się?

Anulek2005

Recommended Posts

Jak w temacie - rozważam umieszczenie kosza na śmieci w szufladzie (takie rozwiązania oferuje kilka firm - ceny od niebotycznych do "zjadliwych"). Usłyszałam opinię - oczywiście od tych, którzy takiego rozwiązania nie mają - że to niewygodne.

Czy może mi doradzić ktoś, kto tak ma??? Bardzo ładnie proszę

Dzięki Ajur - a mogłabym prosić o zdjęcie twojego kosza (może być na priva) i wymiary szuflady oraz pojemność kosza? Na "mojej" wsi obowiązuje segregacja odpadów, więc będę musiała mieć taki zestaw składający się z trzech pojemników - też tak masz? No i ostatnie pytanie - szuflada otwierana jest zwyczajnie (łapiesz za uchwyt i ciągniesz) czy masz jakiś ekstra patent - otwieranie kolanem np. ....

Kurczaki - gdzie są buźki?????? Nowa wersja forum mnie dobija!!!

ja mam zwykłą szafkę i w niej 2 kosze wysuwane (kupine w ikea). Uważam, ze to fajne rozwiazanie wygodnie się korzysta z wysunietego kosza np przy obieraniu warzyw .

Dokładnie tak samo zrobiła bratowa, a ja ubolewam, że to ona budowala się później, bo teraz chętnie bym skopiowala pomysł - duzo większa wygoda, ja przy większych pracach kuchennych muszę wystawiać kosz z szafki, a ona po prostu wysuwa szufladę...

ale teraz też możzesz sobie zamontować cos takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20110743 i w to wstawiasz śmietniki.

Ja mam starszy model , wiec nie wiem jak się ten sprawdza ale ten mój jest badzo fajny i dobrze chodzi :-)

Hm, nie bardzo mogę dojść na jakiej zasadzie to działa? Do czego się to montuje?

nie wiem jak ten , ale ten co ja mam (chyba działa na tej samej zasadzie) montuje się tę podstawkę do podłogi szafki na takich szynach i ta podstawka wysuwa się jak szuflada. W podstawke wstawiasz śmietniki.

Chyba łapię już o co chodzi - sprawdzę ten wynalazek przy najbliższej wyprawie do ikei - dzięki wielkie! To bardzo ułatwiłoby kuchenny żywot:)

Kosz w szufladzie - rewelka. Mam z IKEA dwa duże kosze pod zlewozmywakiem, wyjeżdżające razem z całą szufladą. Bardzo wygodne- między innymi dlatego, że przy wyrzucaniu różnych obierek czy resztek ze zlewozmywaka nic nie kapie i nie spada na podłogę. Odkąd mam te kosze podłoga i szafka pod zlewozmywakiem brudzą się dużo mniej.

Ja mam metrową szufladę pod zlewozmywakiem, otwieraną kolanem, ale bez silniczka, rozwiązanie jest GENIALNE!!!!!, mam małe dzieci co rusz chusteczki, papierki, kubeczki, słomeczki wyrzucam, nie trzeba się schylać, można mieć zajęte ręce, a gdy są brudne nic się nie upaćka, No i czemuś to jest zabawne :)to otwieranie kolanem, stopą. W szufladzie wysoki kosz prostokątny z ikea, jakieś jeszcze dokupię do segragacji, wszystkie chyba do 50 zł kosztują.