korrnati 13.07.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam serdecznie, odświeżam wątek kosza ponieważ mam wielki dylemat, chciałabym mieć wszystko na jak najmniejszej przestrzeni. Mam szafkę narożną ze zlewem kuchennym (rys.) i planuję montaż młynka rozdrabniającego. Jednocześnie chciałam w tej szafce zamontować kosz segregujący z półkami bocznymi na butelki np, problem w tym, że ten młynek zajmuje dość dużo miejsca i to w centralnej części szafki, więc nie mam pojęcia, czy jest szansa na taki wymarzony system do segregacji. Nie wspomnę, że najlepiej byłoby, żeby szafka otwierała się jak szuflada z dostępem do kosza od góry... Czy moje wymaganiamają szanse być zrealizowane? Bo nie widzę nic takiego w ofertach koszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 13.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 u nas ze wzgledu na to ze miejsce na kosz zostało tylko pod zlewem zrezygnowalismy z mlynka,bo o ile dobrze pamietam zostalo 30cm wysokosci na niego,a to zdecydowanie za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 14.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Patent z wysuwanym koszem z szafki jest wg mnie słaby. U mnie w domu taki kosz mieliśmy 2-3 tygodnie - totalna porażka. Najpierw musisz otworzyć szafkę, później schylić się i wyciągnąć kosz i jeszcze otworzyć klapką od kosza - a to wszystko tylko po to żeby wyrzucić mały papierek. Nam to rozwiązanie kompletnie nie pasowało i zamieniliśmy szafkę na zwykłą głęboką szufladę w której stoją kosze - nieporównanie wygodniejsze rozwiązanie. Ale to pewnie rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 04.08.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Patent z wysuwanym koszem z szafki jest wg mnie słaby. U mnie w domu taki kosz mieliśmy 2-3 tygodnie - totalna porażka. Najpierw musisz otworzyć szafkę' date=' później schylić się i wyciągnąć kosz i jeszcze otworzyć klapką od kosza - a to wszystko tylko po to żeby wyrzucić mały papierek. Nam to rozwiązanie kompletnie nie pasowało i zamieniliśmy szafkę na zwykłą głęboką szufladę w której stoją kosze - nieporównanie wygodniejsze rozwiązanie. Ale to pewnie rzecz gustu.[/quote'] Jakies bzdury czytam! Mam kosz w szyfladzie, który jak sama nazwa wskazuje w momencie wysywania szyflady, wyjezdza razem z nią, jednoczesnie wyjezdzajac spod ruchomej klapki/przykrycia. Kosz składa sie z trzech podkoszy na segregacje smieci. Fantastyczna sprawa. Jeden ruch, drugi wyrzucenie smiecia, trzeci zamkniecie szuflady, wszystko w pozycji pionowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Nie wiem co zamontował u siebie Zbyszek ale na pewno nie to o czym tu piszemy. Też jestem użytkownikiem kosza w szufladzie (u mnie akurat wiszący peki) i jest to jedna z najwygodniejszych rzeczy w kuchni. Do tego mam zamontowany servo-drive (samoczynnie otwiera szuflade po dotknieciu np. kolanem) ale i bez tego byłby super. Dodam że jakby ktoś chciał się szarpnąć na servo to absolutnie nie w sytuacji gdy kosz jest pod zlewem - wtedy niemal każde umycie kubka kończy się otwartą szufladą Ja mam w zupełnie innym miejscu bo w zlewie jest młynek. Są też dostępne kosze z mechanicznym wysuwem (servo jest na prąd) z tego co pamiętam jest specjalny pedał i chyba tez z peki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewexy 06.11.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Reklama - usunięto Edytowane 6 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annakyp 28.01.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 U mnie sprawdziła się własna konstrukcja którą wykonał mąż według jakiegoś projektu podejrzanego na pintereście. Nie posiadamy młynka, ale zlew z rurami w części centralnej trochę przeszkadzał i trzeba było kombinowac po bokach. Tak czy owak wysuwany kosz to super patent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.01.2019 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Wygoda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józeffo1719516521 29.01.2019 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Najlepiej w szufladzie, mega wygodne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolo_L 02.02.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Najlepsze rozwiązanie z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Ja już mam trzecią kuchnię i nie chciałam koszy w szufladzie. Zdecydowanie wygodniejsza jest dla mnie opcja szafki z otwieranymi drzwiczkami. Patrzyłam pod kątem funkcjonalności i dla mnie i 3 dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.02.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Nawet nie wiesz jak taka szuflada wysuwana kolanem podoba się dzieciakom! Tu przykład od 1:40 minuty https://www.youtube.com/watch?v=XHsiZBmJyc8&t=2s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.02.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Ja już mam trzecią kuchnię i nie chciałam koszy w szufladzie. Zdecydowanie wygodniejsza jest dla mnie opcja szafki z otwieranymi drzwiczkami. Patrzyłam pod kątem funkcjonalności i dla mnie i 3 dzieci ale miałaś w którejś z tych trzech kosz w szufladzie i obiektywnie możesz porównać czy nie bo nie? te otwierane drzwiczki to kosz na drzwiach, wysuwany razem z drzwiami czy stojacy tylko w szafce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Bertha, widzieliśmy u kilku znajomych. Starsze dzieci zgodnie uznały, że fajne, ale niewygodne w codziennym użytkowniku. U nas drzwiczki pod zlewem, gdzie stoją kosze są dziennie otwierane kilkadziesiąt razy. Szybciej drzwiczki można otworzyć niż wysunąć szufladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 ale miałaś w którejś z tych trzech kosz w szufladzie i obiektywnie możesz porównać czy nie bo nie? te otwierane drzwiczki to kosz na drzwiach, wysuwany razem z drzwiami czy stojacy tylko w szafce? Nie miałam w żadnej, bo nie chciałam. Kosze stoją w szafce. Moja ocena wynika z tego, że widziałam je u kilku znajomych i u jednych, gdzie pedałem naciskali otwieranie szuflady, nawet mi się to spodobało, ale tylko przez chwilę. To miejsce (szafka z koszem) jest u nas użytkowane tak często, że miałabym nerwa na czas otwierania, nie mówiąc o potencjalnych awariach typu zacinanie się. Wiem, że wiele osób chwali sobie szuflady, ja wyjątkowo jestem za tradycyjnym rozwiązaniem. Jak to się mówi: - każdemu wedle potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.02.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Pedał do szuflady? To było za faraona Ramzesa XII. Tradycja uber alles... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annakyp 27.02.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 A opcja z drzwiczkami i wysuwaną półką czy deską na której stoi kosz (oczywiście z jakimś ogranicznikiem żeby nie spadł)? Gdzieś widziałam takie rozwiązanie. Konstrukcja wydaje się lżejsza od samej szuflady. Przy otwieraniu drzwiczek pólka z koszem wyjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts