Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka pilarka spalinowa?

Recommended Posts

na poczatku tematu napisalez ze chodiz mi o pilarke do uzytku wokol domy w tym do ciecia drewna do kominka ok 15 mp na sezon (zamierzam duzo palic w kominku) i dlatego pytam jakich uzywacie pilarek i jak sie sprawdzaja przy roznych pracach a sprzedawca zawsze moze chciec sprzedac drozsza chociaz mi pilarka o takich parametrach nie bedize potrzebna

Witam

prosze o odpowiedz jakich uzywacie pilarek spalinowych podczas roznych prac przy swoich domach? Miedzy innymi oczywiscie do ciecia drewna do kominka czy tez pieca?

z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi.

polecam sthila (chyba tok to sie pisze) dobra , lekka , wygodna , do tego lancuch OREGON- a i wszystko gra

STIHL MS 170

przyzwoita - po fazie budowy szalunków na fundamenty (1.20 wysokie) + przecinka rzeczy zbędnych na działce niestety konieczna wymiana łańcucha. Postawiłem na markę ze względu na konieczną bezawaryjna pracę na budowie. Jak na razie w porządku. widziałem trochę tańsze pilarki (OREGON) ale nie zdecydowałem się.

Witam

prosze o odpowiedz jakich uzywacie pilarek spalinowych podczas roznych prac przy swoich domach? Miedzy innymi oczywiscie do ciecia drewna do kominka czy tez pieca?

z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi.

Ja mam Stihla 023 o mocy 2.6 KM. Stałem się jego posiadaczem trochę przez przypadek. wcześniej rozważałem kupno kilku innych marek, m.in. Jonsered, Husqvarna,Oleomac,Solo, Partner. Husqvarna,Partner,Oleomac,Jonsered są w jednej korporacji szwedzkiej Electrolux. Stihl i Solo to produkty niemieckie. jeśli kupisz którykolwiek z tych produktów powinieneś być zadowolony. Ja gdybym kupował kolejny raz niekoniecznie wybrałym Stihla.

Pozdr.

Zgadzam się z tymi, którzy odradzają kategorycznie zakup piły w supermarketach. Przećwiczyłem to już. Kupiłem i przyznaję, że z tym były same kłopoty. Połakomiłem się ze względu na cenę. Niestety, złodziej ukradł mi ten egzemplarz. Dwa lata temu kupiłem Husqwarnę. Używałem na budowie dużo i do bardzo treudnych zadań. Spisuje się świetnie. A poza tym zarówno serwis jak i części są ogólnie dostępne. Jestem bardzo zadowolony. Polecam.

ponawiam prosbe o podawanie typow tych pilarek ktore polecacie a nie tylko firmy. Dzieki

trudno doradzac konkretny model jesli nie podajesz do jakich celow chcesz ja przeznaczyc. sprzedawca powinien ci doradzic konkretny model do twojch wymagan. inna bedzie tylko i wylacznie do drobnych prac , a inna do wycinki drzew w lesie. sam musisz zadecydowac jaki typ i dlugosc prowadnicy jest ci potrzebny.

• 1 year później...