brachol 31.01.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 na poczatku tematu napisalez ze chodiz mi o pilarke do uzytku wokol domy w tym do ciecia drewna do kominka ok 15 mp na sezon (zamierzam duzo palic w kominku) i dlatego pytam jakich uzywacie pilarek i jak sie sprawdzaja przy roznych pracach a sprzedawca zawsze moze chciec sprzedac drozsza chociaz mi pilarka o takich parametrach nie bedize potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 31.01.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Witam prosze o odpowiedz jakich uzywacie pilarek spalinowych podczas roznych prac przy swoich domach? Miedzy innymi oczywiscie do ciecia drewna do kominka czy tez pieca? z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi. polecam sthila (chyba tok to sie pisze) dobra , lekka , wygodna , do tego lancuch OREGON- a i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.01.2004 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 stihl (zreszta nei tylko ta firma) ma rozne modele z tego powodu poprosilbym o sprecyzowanie tez jakie modele polecacie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 31.01.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 STIHL MS 170przyzwoita - po fazie budowy szalunków na fundamenty (1.20 wysokie) + przecinka rzeczy zbędnych na działce niestety konieczna wymiana łańcucha. Postawiłem na markę ze względu na konieczną bezawaryjna pracę na budowie. Jak na razie w porządku. widziałem trochę tańsze pilarki (OREGON) ale nie zdecydowałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 31.01.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Witam prosze o odpowiedz jakich uzywacie pilarek spalinowych podczas roznych prac przy swoich domach? Miedzy innymi oczywiscie do ciecia drewna do kominka czy tez pieca? z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi. Ja mam Stihla 023 o mocy 2.6 KM. Stałem się jego posiadaczem trochę przez przypadek. wcześniej rozważałem kupno kilku innych marek, m.in. Jonsered, Husqvarna,Oleomac,Solo, Partner. Husqvarna,Partner,Oleomac,Jonsered są w jednej korporacji szwedzkiej Electrolux. Stihl i Solo to produkty niemieckie. jeśli kupisz którykolwiek z tych produktów powinieneś być zadowolony. Ja gdybym kupował kolejny raz niekoniecznie wybrałym Stihla. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Czy do dorywczych prac koło domu wystarczy elektryczna, czy raczej kupić spalinową? Czy wogóle zaprzątać sobie głowę elektryczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 31.01.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Ja uzywam Husqwarna.Jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12 31.01.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Napewno nie z supermarketów. Dobra piła używana w domu powinna mieć dużą moc i możliwośc zamontowana np. nożyc do żywoplotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadeusz 01.02.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Zgadzam się z tymi, którzy odradzają kategorycznie zakup piły w supermarketach. Przećwiczyłem to już. Kupiłem i przyznaję, że z tym były same kłopoty. Połakomiłem się ze względu na cenę. Niestety, złodziej ukradł mi ten egzemplarz. Dwa lata temu kupiłem Husqwarnę. Używałem na budowie dużo i do bardzo treudnych zadań. Spisuje się świetnie. A poza tym zarówno serwis jak i części są ogólnie dostępne. Jestem bardzo zadowolony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.02.2004 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 ponawiam prosbe o podawanie typow tych pilarek ktore polecacie a nie tylko firmy. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.02.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 ponawiam prosbe o podawanie typow tych pilarek ktore polecacie a nie tylko firmy. Dzieki trudno doradzac konkretny model jesli nie podajesz do jakich celow chcesz ja przeznaczyc. sprzedawca powinien ci doradzic konkretny model do twojch wymagan. inna bedzie tylko i wylacznie do drobnych prac , a inna do wycinki drzew w lesie. sam musisz zadecydowac jaki typ i dlugosc prowadnicy jest ci potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arek 01.02.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Używam Husqvarny 340,to jedna z mniejszych pilarek tej firmy.co roku "przerabia" ok. 15 mp drewna i sprawuje sie OK,służy już 3 lata.Kupiłem ją bo była dobra cena,ten model co roku jest w promocji,no i serwis jest na miejscu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 01.02.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Stihl 023 (chyba)i chodzi jak burza.Juz od 3 lat albo nawet 4.Nie pamietam dokladnieWogole postawilem na jakosc i do koszenia kupilem tez Stihla.Tzn dokladnie Vikinga ale to ta sama marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOŚĆ_1 03.02.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 SOLO 639 albo SOLO 645, tańsza od Stihla, parametry podobne, niezawodna i niemiecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 15.03.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 A ja mam Husqvarne 340 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 16.03.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 A ja mam Husqvarne 340 Ja też mam taką. I do tego nabyłem to http://www.ebhp.pl/i/plik_biggr_765.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 16.03.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Bardza fajne nie widzę tylko pokrętła do dostrajania stacji radiowych i regulacji głośności. Po godzinie ciecia bez słuchawek to troche w głowie brzęczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts