orkan73 09.04.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie kiedy najlepiej montować parapety wewnętrzne z drewna - przed tynkami czy po tynkach?Tynki będą cementowo-wapienne robione ręcznie i jedni mówią że lepiej przed bo tynkarze ładnie obrobią ainni że po bo drewno będzie ciągnęło wilgoć i mogą się wypaczyć?Więc jak będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 09.04.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja bym dał po. Rzeczywiście mogą pociągnąć wody i będzie kaszana. Nie mówiąc o tym że przy tynkach c-w ręcznych jest taki syf że Ci je poprostu zniszczą.Swoją drogą, korzystając z okazji odradzam tynki c-w ręczne. Bedziesz potem zakładał tematy: jak zrobić poprawki na tynkach c-w, jak je uratować, czy naciągać dodatkowo czy nie, czemu nie są gładkie itp. Ja na dzień dzisiejszy zrobiłbym c-w z agregatu + ich zatarcie maszynowe, ale bez zacierania piaskiem kwarcowym. A dopiero na zatartą maszynowo warstwę tynków dałbym delikatną warstwę gładzi. Pomyśl nad tym, żebyśnie pluł sobie w brodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orkan73 09.04.2010 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Dzięki za info, też myślę że lepiej po tynkacha co do ręcznych tynków c-w to widziałem robotę gości i podobało mi się to jak zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar80 09.04.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ale bez zacierania piaskiem kwarcowym Dlaczego? możesz wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 09.04.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Parapety obojetnie czy drewniane(zwłaszcza) czy też wykonane z innego materiału zawsze najlepiej montowac po tynkach,ale przed gladziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts