TS147 09.04.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie ile kosztuje orientacyjnie instalacja anteny satelitarnej (wraz z Anteną) wraz z masztem i dwoma antenami naziemnymi, podłączeniem i ustawieniem wszystkiego? Kable mam już rozprowadzone. Będę miał Cyfrę +, wiec waham się czy jest w ogóle sens dawać dodatkowe anteny. Zależy mi jednak na Polsacie - wiadomo, F1 . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 09.04.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Koszt talerza ok 80 PLNKoszt konwertera 50-70PLNAntena TV 60-80PLNMasz antenowy 60-80PLNDalsze koszty są zależne czy z multiswitchem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 09.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Dwa maszty+antena tv+antena satelitarna -600zł montaż z materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.04.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Koszt talerza ok 80 PLN Koszt konwertera 50-70PLN Antena TV 60-80PLN Masz antenowy 60-80PLN Dalsze koszty są zależne czy z multiswitchem czy bez? Tak, z multiswitchem 4 kanałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 10.04.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam, koszt anteny wraz z oprzyzondowamiem okolo 300 - 350 zl. Czy ktos kiedys probowal lub rozwazal umiescic antene na strychu pod dachem?? Dlaczego tak, bo wkurza mnie jak snieg zasypuje czasze (oczywiscie podczas zimy). I tak sobie mysle czy nadal bede mial dobry lub jaki kolwiek zasieg?? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 10.04.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 To twierdzisz, że jak śnieg zasypie antenę to nie ma sygnału. A myślisz, że jak schowasz antenę pod dachem to sygnał będzie lepszy. Nic nie zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 10.04.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Czy ktos kiedys probowal lub rozwazal umiescic antene na strychu pod dachem?? Dlaczego tak, bo wkurza mnie jak snieg zasypuje czasze (oczywiscie podczas zimy). I tak sobie mysle czy nadal bede mial dobry lub jaki kolwiek zasieg?? Pozdrawiam, Tak, RTV działają doskonale. SAT nie udało mi się (tak zresztą przypuszczałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 11.04.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy ktos kiedys probowal lub rozwazal umiescic antene na strychu pod dachem?? Dlaczego tak, bo wkurza mnie jak snieg zasypuje czasze (oczywiscie podczas zimy). I tak sobie mysle czy nadal bede mial dobry lub jaki kolwiek zasieg?? Pozdrawiam, Chef, Ty żartujesz oczywiście, czy tak na poważnie? pozdr tomek k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 11.04.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 mysle ze w 800zl sie wyrobisz, liczac ze potrzebujesz jakies 3 anteny naziemne (tv,radio) , sat, multiswitch ( np terra), zwrotnice, zasilacze, lnb powiedzmy 1x quatro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 11.04.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Pytanie jest jak najbardziej powazne Dzieki za odpowiedz Tomkii, tez tak przypuszczam, ze moze nie dzialac ale i tak sprobuje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 11.04.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 A ile trzeba by było wystawić takiej satelity spod dachu aby działała ? Czy całą czaszę czy tylko ten cycek ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 11.04.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) A ile trzeba by było wystawić takiej satelity spod dachu aby działała ? Czy całą czaszę czy tylko ten cycek ? pozdr adam Pasma mikrofalowe (a w takich idzie SAT) są tłumione w zasadzie przez wszystko. Najprościej wyobrazić sobie latarkę w miejscu tego cycka i lustro zamiast metalu w czaszy - krąg światła który powstanie musi bez przeszkód lecieć do nieba. Można by próbować łapać SAT przez okno (ale raczej ze zwykłą szybą - zespolone mają coś tam ponapylane dla lepszych parametrów i to tłumi fale). PS. Tak mi przyszło na myśl - jeśli są problemy ze śniegiem to można by spróbować przykleić po tylnej stronie czaszy kabel grzejny. Włączać okazjonalnie jak "zasypie sygnał". Ale uprzedzam - nie testowałem. Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Tomkii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts