Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiany, zmiany, zmiany :)

Redakcja

Recommended Posts

Każdego dnia będziecie widzieli nowe funkcje, poprawki, uwzględnione Wasze postulaty. Właśnie powiększona została czcionka, zaczyna działać forumowy widget - okienko, w którym będziecie mieli podgląd wybranego działu. To początek z długiej listy usprawnień i nowych możliwości. Miłego dnia!

Właśnie przed chwilą zaskoczyło mnie znaczne poszerzenie się grubości tematów w działach - są wreszcie bezproblemowo czytelne :)

Może jeszcze nieznaczne zwiększenie interlinii - czyli odstępów pomiędzy wierszami tekstu w postach?

Miejsca na wpsiy w postach jest więcej niż na starym forum, a o ile lepiej się czyta tekst z większą interlinią, widać w postach gdzie są emotki - jako większe od liter "rozpychają" odstępy między wierszami

* tak jak tutaj*:) - choć to jest dość znaczne "rozepchnięcie", aż takie nie jest potrzebne*;)

* PS: mechanizm edycji postów zaczął mi - od wczoraj - dodawać gwiazdki * w dziwnych miejscach, zwykle tam gdzie zmiana tekstu dotyczy wersu z emotkami

do tego dodaje dwa znaki spacji na początku wiersza*:o

albo gwiazdki*:mad:

albo jedno i drugie

Zmiana forum ze "starego" na "nowe" spowodowała nienaturalne wielkie wyświetlanie czcionki sformatowanej w kodzie BB jako

obecna zmiana czcionki spowodowała kolejne problemy >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158256-Redakcjo!-Emotki!!!&p=4050051&viewfull=1#post4050051

Proszę o informacje o takich postach, tu lub do mnie na priw - będziemy zmieniać

Z tą większą czcionką to ja widzę teraz bez problemów, za co Redakcji jestem bardzo wdzięczna. :lol:

Forum robi się nie tylko dostępne.

Forum robi się PRZYJAZNE DLA UŻYTKOWNIKA.

Ponury powinieneś jakąś wieeeeelką nagrodę od nas i od Redakcji dostać, Twoja pomoc jest nieoceniona.

DZIĘKUJĘ CI ZA TO, ŻE JESTEŚ I ŻE CODZIENNIE NAM POMAGASZ, TYLE WŁASNEGO CZASU POŚWIĘCAJĄC. :oops:

Dobrze byłoby dodać opcję (o co walczyła i słusznie DPS) doraźnej zmiany wielkości czcionki poprzez przycisk na każdej stronie.

Obecna czcionka jest dla mnie niewygodna, bo rozszerzyła pole widzenia tekstu.

Z tą większą czcionką to ja widzę teraz bez problemów,

Ponawiam więc prośbę o dołączenie na każdej stronie przycisku powiększającego czcionkę, dla tych którym to niezbędne.

Będzie wilk syty i owca cała :)

Ponury (...) DZIĘKUJĘ CI ZA TO, ŻE JESTEŚ I ŻE CODZIENNIE NAM POMAGASZ, TYLE WŁASNEGO CZASU POŚWIĘCAJĄC. :oops:

Bardzo pięknie dziękuję, choć niestety czasu ostatnio mam bardzo mało dla FM, ma to się jednak za kilka dni zmienić :)

Kolejne ze zmian, jakie zauważyłem wczoraj i dziś:

- "Twoje posty" pokazują niemal 100% rzeczywistość - brakuje co prawda indeksowania "na bieżąco" tych najnowszych, ale to szczegół

- postów w wątkach mamy tyle samo co dawniej - 60

- na dole pojawiła się informacja, kto ma dziś urodziny :yes:

Podziękowania dla informatyków :)

Oto moje uwagi na temat nowego forum, nie jestem wymagajacy ale.

Pole do pisania postu, aby bylo tej samej szerokosci co pozniej widoczne na forum po zakonczeniu edycji, chcialbym miec mozliwosc ulozenia tekstu (akapit itp).

Nastepna uwaga, pole do edytowania otwieralo sie w "Zaawansowanej edycji" by default. Jezeli jest edycja z cytatem to pole powiekszone proporcjonalnie na wysokosci.

Cytat wyglada znacznie inaczej w edytowaniu, powinno sie zachowac originalny uklad, widoczny na forum.

Jezeli jest edycja z cytatem to pole powiekszone proporcjonalnie na wysokosci.

W edycji "zaawansowanej" po prawej stronie, nad zestawem emotek, są dwie strzałki - górna zmniejsza pole pisania, dolna zwiększa - tyle razy, ile razy ją klikniesz.

Reszta ustawień w rękach informatyków

Ja zwykle wysyłam post "podstawowy", potem ewentualnie korzystam z edycji i podglądu, a że edycja postu nie zawsze wymaga przeładowania strony, to trwa to ułamki sekund.

...nad zestawem emotek, są dwie strzałki...

Ja zwykle wysyłam post "podstawowy", potem ewentualnie korzystam z edycji i podglądu, a że edycja postu nie zawsze wymaga przeładowania strony, to trwa to ułamki sekund.

Wysyłając post i zaraz wejść do edycji postu to załatwia układ postu "formatowanie", obawiam się że nie zdąże i pojawi się wiadomość na dole że post był edytowany.

Jak na razie jest OK.

Dzięki.

P.S. Właśnie jest tam.

Edytowane przez Bogdan_905