Blackjack2 09.04.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Coraz częściej łapie się na tym, że codzienne sprawy załatwiam przez internet, między innymi zakupy. Zawsze jednak mam wątpliwości, czy to płacenie w internecie jest napewno bezpieczne. Pomyślałem, że warto założyć temat, gdzie można by było o tym podyskutować, jak wy macie na ten temat zdanie, która metoda jest waszym zdaniem najbezpieczniejsza? kartą, przy pomocy prepaid, albo przu użyciu kart prepaidowych jak paysafecard czy może poprostu najlepiej płacić za pobraniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 09.04.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja jestem tak wychowany i naprawdę oprócz dla niektórych ( ale nie dla mnie) minusów to uważam to na wyjście najlepsze. Za wszystko płacę gotówką i odbieram osobiście. Nawet jeśli kupuje na portalach aukcyjnych. Uwierz mi ,że może 3-4 rzeczy kupiłem płacąc za nie wcześniej a one przyszły pocztą. ale nie były to drogie rzeczy , ale nie lubie tego robić. Ponieważ z natury jestem nieufny. Nie ufam szczególnie karta kredytowym i dlatego płacę gotówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 09.04.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 a ja odwrotnie w portfelu rzadko mam więcej niz. 100pln zakupy robię przez internet (przeważnie z opcją „płatne przy odbiorze”). Także zakupy spożywcze. Za usługi budowlane preferuję płatność przelewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.04.2010 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Ja jestem tak wychowany i naprawdę oprócz dla niektórych ( ale nie dla mnie) minusów to uważam to na wyjście najlepsze. Za wszystko płacę gotówką i odbieram osobiście. Nawet jeśli kupuje na portalach aukcyjnych. Uwierz mi ,że może 3-4 rzeczy kupiłem płacąc za nie wcześniej a one przyszły pocztą. ale nie były to drogie rzeczy , ale nie lubie tego robić. Ponieważ z natury jestem nieufny. Nie ufam szczególnie karta kredytowym i dlatego płacę gotówką. Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie osobisty odbiór zakupionego sprzętu z drugiego końca Polski z powodu kosztów (z pewnością przewyższających koszty wysyłki), czasu i uciążliwości. Przez Internet kupowałam całe wyposażenie kuchni, wszystkie prawie baterie oraz mnóstwo innych rzeczy. Płacąc przelewem przez Internet robię to w dogodnej dla mnie chwili, o dowolnej porze dnia i nocy, nie stojąc przed okienkiem. Jak dla mnie same plusy Przyznam jednek, że pierwsze transakcje internetowe napędzały mi trochę strachu i niepewności, a teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 10.04.2010 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Przyznam się szczerze, że mi do tej pory płatności w internecie napędzają strachu, zwłaszcza jeśli mam gdzieś podawać swoje dane od konta, dlatego zazwyczaj biore za pobraniem, ale też dużo zalezy od tego za się płaci, jeśli chodzi o zakupy internetowe to możliowości są trzy albo kartą, albo prepaid albo za pobraniem, ale przy innych płatnościach w internecie są już wprawdzone możliwości prepaidowe tak jak paysafecard, ale narazie można nimi płacić tylko na wybranych portalach internetowych takich jak gry, szkoda bo to fajna i prosta metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 no i właśnie dlatego rozważam usilnie założenie karty internetowej. Właśnie mi przypomnieliście, że mam posprawdzać banki czyli takiej karty, gdzie konto jest puste a ja przed transakcją przelewam na nie odpowiednią sumę pieniedzy. I tyle. To nauczka po zakupie MaAfee przez internet stosując kartę kredytową. Oni sobie wzieli numer karty i mieli zamiar co roku odnawiać bez pytania! I w dodatku miesiąc przed wygaśnięciem ważności programu! Idę szukać banku, podbno w mBanku jest bez placenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.04.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie osobisty odbiór zakupionego sprzętu z drugiego końca Polski Zdarza się, że zależy mi na czasie na tyle, że wolę kupić towar, który będę mogła odebrać osobiście niż taki sam, czasem tańszy a potem czekać na jego przesłanie. Inna sprawa, że ja kupuję nie tylko przez allegro. Zawsze jednak staram się dociec, czy mam do czynienia z uczciwym sprzedawcą. Płace przelewem, bo nie lubię przepłacać (na przykład płacąc przy odbiorze) i nie lubię pamiętać, że mam mieć w domu odpowiednią kwotę i nie lubię latać po paczki na pocztę (normalne mi przynoszą, za pobraniem nie). Kupuję na ogół drobnicę tak, że transakcje nie przekraczają raczej kwoty 200 PLN, ale zdarzyło mi się kupić nawet zmywarkę, czy inne rzeczy droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 13.04.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja jednak, kiedy kupuje cos w sieci, preferuje metode za pobraniem, pewnie i przeplacam, i musze miec zawsze odpowiednia kwote w domu, ale nie moge sie przekonac to innych form, zwlasza takich, gdzie trzeba podawac swoje dane osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 13.04.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 U mnie różnie, w zależności od możliwości. Tam gdzie można tylko kartą, to kartą. Tam gdzie pierwszy raz czasami za pobraniem, głównie jednak przelewem, ale też w zależności od kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 17.04.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja jednak, kiedy kupuje cos w sieci, preferuje metode za pobraniem, pewnie i przeplacam, i musze miec zawsze odpowiednia kwote w domu, ale nie moge sie przekonac to innych form, zwlasza takich, gdzie trzeba podawac swoje dane osobiste Ale ja słyszałam, że właśnie do tego dobra jest paysafecard, jak z niej korzytasz, to nie musisz wogole podawać twoich danych, ani używać twojego konta w banku...w sumie nawet nie musisz mieć żadnego konta. Tylko nie wiem dokładnie, jak to funkcjonuje, ale można sobie popatrzeć na strone http://www.paysafecard.com. Czy ktoś z was kupował już na tą kartę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 18.04.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Już wcześniej w dyskusji był poruszany ten temat, tak jak już pisałem , rzeczywiście paysafecard to dobra metoda, ale narazie z tego co mi wiadomo służy głȯwnie do płacenia za gry internetowe, przy zwykłych zakupach narazie nie można z niej korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 18.04.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Zawsze robie przedpłatę przelewem,ale jak do tej pory najdrozszy zakup to było ok.400pln.Może gdyby kwota była większa,zdecydowałabym się na platność za pobraniem.Generalnie zakupy w sieci bardzo mi odpowiadają bo po pierwsze nie lubie tracic czasu na chodzenie po sklepach,po drugie w sieci mozna kupic taniej,po trzecie niektórych rzeczy w moim mieście nie dostanę,a jechać kilkadziesiat kilometrów do miasta wojewószkiego mi się nie chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 19.04.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Już wcześniej w dyskusji był poruszany ten temat, tak jak już pisałem , rzeczywiście paysafecard to dobra metoda, ale narazie z tego co mi wiadomo służy głȯwnie do płacenia za gry internetowe, przy zwykłych zakupach narazie nie można z niej korzystać ale płacenie za gry to też już coś!!! W sumie w dzisiejszych czasach co drugie dziecko gra w gry komputerowe, jak nie każdy, dlatego ma ten, kto wymyślił tą karte, łeb do interesow! Sama chyba kiedyś skorzystam z tej karty... chociaż nie jestem aż tak zamiłowanym graczem...a co dopiero mają powiedzieć ci, ktorzy grają codziennie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 20.04.2010 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Pewnie masz racje, jeśli ktoś ma dzieci, ktȯre lubia grać, to taka karta pozwoli im napewno kontrolować, ile grają na komputerze. Wogȯle prepaid to fajna metoda, ale szkoda że się ogranicza tylko do gier i telefonowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 20.04.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 no szkoda, ale może oni na razie ją tylko tesktują i jak będzie szedł interes to rozwiną działalność na inne zakupy internetowe...o rany, to by nie było dla mnie dobre, bo bym chyba była stałym klientem...i do tego oczywiście bez grosza na koniec miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 21.04.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Może z czasem będzie można w ten sposȯb płacić rȯwnież za normalne zakupy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 21.04.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 pewnie tak, bo przecież do Polski wszystko przychodzi z zachodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 23.05.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 To że przychodzą do nas coraz to nowsze metody z zachodu, to chyba dobrze? W końcu im większa konkurencja, tym bardziej jest to opłacalne, a poztym wielu ludzi robi dziś zakupy za granicą i dlatego dobrze że sobą sposoby płacenia, które są uznawane w wielu krajach, a nie tylko u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 25.05.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ale kurcze długo potrzebowałaś na tą odpowiedz czy tak długo sie nad nią zastanawiałaś???? oczywiście żartuje....a co do tych zakupów za granicą, ja bym raczej powiedziała, że u nas to zostaje dopiero uznawane, jak za granicą sie już dawno sprawdziło, bo przecież do nas wszystko dochodzi na końcu, nie wiedziałaś o tym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 26.05.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) Wcześniej pisaliśmy o psc, skoro jest u nas dostępna, to chyba aż tak do tyłu nie jesteśmy… a podrugie paypal, tez juz jest u nas dostepny od dobrych paru lat Edytowane 26 Maja 2010 przez Blackjack2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts