Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka metoda jest waszym zdaniem najlepsza?

Blackjack2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie no, nie przesadzajmy, ze nikomu nie mozna ufac...oczywiscie ze warto byc ostroznym, zwlaszcza jesli chodzi o platnosci, ale nie mozna wychodzic z zalozenia, ze zawsze chce ktos nas oszukac, podrugie naszczescie istnieje tyle metod placenia, ze kazdy moze sobie wybrac swoim zdaniem najbezpieczniejsza, wprawdzie prepaidem typu paysafe nie wszedzie jeszcze mozna placic, ale moze za niedlugo metoda ta stanie sie bardziej powszechna

no z tym zaufaniem, to jest taka rzecz...ja tam też wolę być ostrożna...bo wiadomo, że w dzisiejszych czasach każdy myśli tylko o sobie (no dobra, są wyjątki!), ale oczywiście z drugiej strony trzeba też być otwartym na świat...bo inaczej nie zajdzie się zbyt daleko!

A to że jest teraz taki duży wybór z tymi metodami, to nam w sumie trochę ułatwia życie...no jak się głębiej nad tym zastanowię, to muszę przyznać, że paysafecard jest dobrą metodą dla takich jak ja i ty fajkowski, bo tu raczej nie musisz się bać, że cię ktoś oszuka...:-)

• 3 weeks później...

W pelni popieram zdanie poprzednikow/poprzedniczek. Nie mozna wychodzic z zalozenia, ze celem drugiej osoby jest cie oszukac i wyludzic od ciebie jak najwieksza ilosc kasy.... No coz, zyjemy jednak w czasach terroru i nieustannej przestepczosci i nic dziwnego , ze nasza psychika tak reaguje i zwlaszcza mamy lek przed czyms nie znanym. Ja jednak jeszcze nie zawiodlam sie na zakupach internetowych, a co z tym zwiazane na platnosciach internetowych.

Owszem do jakiegos tam stopnia jestem nieufna, bo raczej kupuje w sprawdzonych wczesniej sklepach. ale kto tak nie czyni???? Jesli juz kupuje w innym sklepie, staram sie znalezc obiektywne opinie w internecie na temat danego sklepu. Natomiast jesli chodzi o platnosc. Jesli to tylko mozliwe, decyduje sie na paysafecard. W innych przypadkach wybieram platnosc karta kredytowa lub przedplate z konta . Jakos nie lubie placic na miejscu kurierowi hehehe Wole miec dla niego przygotowane tylko i wylacznie dwa zlote "napiwku" za dostarczenie przesylki ehjehehehhe :D

serio, dajesz napiwek? Ja szczerze powiedziawszy nie, ale to inny temat. Myślę, że problem jest w tym, że sytuacja się z dnia na dzień pogarsza...jeżeli chodzi o to zaufanie...kiedyś jak nasi rodzice byli jeszcze młodzi, to nie było tak niebezpiecznie na ulicach, ludzie nie byli tak zalatani za pieniędzmi jak teraz (przynajmniej mi się tak wydaje). Dlatego wiadomo, że trzeba coraz więcej możliwości wymyślać, żeby ludzi zachęcać do kupna i do płacenia w bezpieczny sposób...to mnie naturalnie cieszy, ale ta cała sytuacja doprowadza mnie do depresji...i nie tylko mnie! :-)

• 3 weeks później...

Swiete slowa magdyla!!! W pelni sie zgodze!!!!!!!!!!!!!!!!

Po prostu panuje obecnie rzadza pieniadza, i tego predko nie zmienisz, bo jest to juz zapisane w naszej terazniejszej mentalnosci.

A co do kuriera, to tak faktycznie zostawaim zawsze symboliczny napiwek... Mysle, ze to taki fajny gest, a z tego co slyszalam, duzo ludzi tak robi... Wiec chyba sie przyjelo hehehe Znowu rzadza pieniadza :) :) :) ehheheeheh

Ale wrocmy do srodkow platnosci, chcialabym powiedziec, ze paysafecard, o ktorym byla kilka razy mowa na tym forum, ma teraz fajna akcje. Mianowicie nalezy napisac do nich wiadomosc , co chcialoby sie dostac pod choinke. Ten prezencik moze byc warty maksymalnie 350 zl, co przeciez i tak jest spora kwota. Nie ma co, tylko trzeba probowac. hehehehe Byloby fajnie wreszcie cos wygrac :D Aha, nie trzeba wysylac zadnego smsa i tracic 2,44 zl z VAT, udzial w konkursie jest w pelni bezplatny hehehe - wystarczy wypelnic taki krociotki formularz na ich stronie internetowej :D

• 2 weeks później...