arecki1338 09.04.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, nie moge sie zdecydowac co do koloru podbtki.Dachowka bedzie w kolorze grafitowym, okna biale. Jaki kolor najlepiej by pasowal do calosci wg was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 09.04.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ...myślę że ciemny fiolet byłby czadowy P.S. ja mam jasny dąb - półkryjący (podbitka sosnowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.04.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 mam też dach grafitowy, okna białe, a podbitka grafitowa (plastivan), mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 09.04.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja mam grafit (antracyt niby się nazywa) i podbitkę mam w kolorze drewnianym ( tiko czy jakoś tak) - dlatego że złamać chcieliśmy szarości stolarka okienna jest szara (nakładki aluminiowe), drzwi szare ale będziemy mieć elementy drewniane na elewacji i kolor klinkieru też będzie nawiązywał do tego drewna (większość elewacji jasny kolor pucu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.04.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam, nie moge sie zdecydowac co do koloru podbtki.Dachowka bedzie w kolorze grafitowym, okna biale. Jaki kolor najlepiej by pasowal do calosci wg was ? A jaki będzie kolor elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 11.04.2010 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 A jaki będzie kolor elewacji? mysle ze cos wpadajace w pomaranczowy kolor, albo bardzo zblizone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.04.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Moim zdaniem najlepiej wygląda podbitka zbliżona kolorystycznie do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 13.04.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja też myślę, że przy takim zestawie kolorystycznym najlepsza podbitka będzie w kolorze dachu. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Margoth* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 14.04.2010 03:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dziekuje za wszystkie rady. Podbitka bedzie w kolorze zblizonym do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 15.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Moim zdaniem najlepiej wygląda podbitka zbliżona kolorystycznie do dachu. Jestem przed wyborem koloru. Piszesz tak bo masz, czy tak Ci się wydaje? Dach mam w kolorze czarno-brązowym. "Od zawsze" sądziłem, że podbitka pod kolor stolarki okiennej. Ja też myślę, że przy takim zestawie kolorystycznym najlepsza podbitka będzie w kolorze dachu. jw. Czy ktoś brał pod uwagę kolor okien lub elewacji? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.04.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 wszystko na pewno zależy od ogólnego wyglądu i wyobrażenia budynku układu kolorów i materiałów, nie ma tak że podbitka musi być pod kolor okien albo musi być pod kolor dachu czy ściany, np. przy moim grafitowym dachu i białych oknach i bramie garażowej biała podbitka wyglądałaby co najmniej nieatrakcyjnie, a w kolorze dachu zupełnie inaczej się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 16.04.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Wirecki, zgadzam się z Tobą, ale wyobraź sobie, jak tam będzie naciapane: białe okna, grafitowy dach, pomarańczowa elewacja. Ty zapewne dałbyś białą podbitkę? Wyobrażasz sobie ten widok? Grafitowa podbitka będzie najbardziej neutralnym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.04.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Jestem przed wyborem koloru. Piszesz tak bo masz, czy tak Ci się wydaje? Dach mam w kolorze czarno-brązowym. "Od zawsze" sądziłem, że podbitka pod kolor stolarki okiennej. jw. Czy ktoś brał pod uwagę kolor okien lub elewacji? Pozdr. Piszę, że najlepiej podbitka w kolorze dachu, bo tak właśnie mam: dach bardzo ciemny grafit, rynny i podbitka w tym samym kolorze - prawie czarne. Natomiast okna, drzwi mam w kolorze "złoty dąb", a drewniane elementy ganku dość zbliżone. Do koloru stolarki to dobierałam podokienniki. Więc są brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.04.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Wirecki Ty zapewne dałbyś białą podbitkę? Wyobrażasz sobie ten widok? Grafitowa podbitka będzie najbardziej neutralnym wyjściem. Skąd wiesz ? Obróbki blacharskie mam ciemno brązowe, podobnie stolarkę okienną. Zastanawiam się, czy chować podbitkę, tj robić ją w jak najbardziej zbliżonym kolorze, czy też próbować zrobić ją nieco jaśniejszą, trochę ją wyeksponować, rozjaśnić całość. Tatarak - jaki masz dokładnie kolor podobitki i jaką dachówkę? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 17.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 ja wybrałem kolor podbitki taki jak kolor okien. Postanowiłem mieć na zew. nie więcej niż trzy kolory : dach - grafit, elewacja - delikatna biel, okna, podbitka, ogrodzenie - złoty dąb. Jak to wygląda można zobaczyć w moim dzienniku - nie ma co prawda jeszcze zdjęć ogrodzenia i tarasów ale jedno i drugie zrobione jest z tego samego materiału. Mnie się podoba - ale to oczywiście indywidualne preferencje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wirecki - dachówka ciemny grafit, podbitka prawie czarna (z OSB pomalowanego sadolinem w kolorze palisander: http://www.sadolin.pl/storage/products/images/sadolin%20WZORNIK%20CLASSIC.jpg - w kilku warstwach, więc bardzo ciemny kolor wyszedł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 21.04.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 A ja mam bardzo duży problem, bo nie wiem co zrobić z deską czołową (ta pod rynną)!! Dach mam grafitowy (plannja rapid), podbitkę jeszcze nie wiem jaką będę robić... Ta deska czołowa jest w tej chwili naturalna sosnowa, a ja bym ją i całą podbitkę widziała w graficie. Co do samej podbitki to nie mam problemy, bo może być PCV, ale nie wiem, czy pomalować tą deskę, żeby pasowała, a grafitowego impregnatu nie można znaleźć PORADŹCIE COŚ, PROSZĘ !! Piszę, że najlepiej podbitka w kolorze dachu, bo tak właśnie mam: dach bardzo ciemny grafit, rynny i podbitka w tym samym kolorze - prawie czarne. Czym malowałeś, żeby uzyskać ten efekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Grafit grafitowi nie równy. Jak chcesz bardzo ciemny, to spróbuj sadolin heban. ja mam palisander w kilku warstwach i jak wyszłam się dobrze przyjrzeć, to ta moja podbitka jest "prawie czarna wpadająca w brąz", ale to naprawdę trzeba trafić na odpowiednie światło i chwilę stać z zadartą głowę - jak idzie człowiek ulicą, to widzi "czarną" podbitkę zrobiłabym zdjęcia, ale mój aparat tak przekłamuje kolory, że szkoda zachodu zobacz sobie tutaj: http://www.sadolin.pl/storage/products/images/sadolin%20WZORNIK%20CLASSIC.jpg typowego grafitu nigdzie nie widziałam, ale moim zdaniem czarna deska czołowa i podbitka bardzo ładnie grają z grafitowym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 21.04.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Tatarak, dzięki za odpowiedź Problem w tym, że nie chcę wprowadzać za dużo kolorów na zewnątrz, bo elewacja będzie biała, okna szare, dach grafit, nie wiem, czy ta czerń by mi dobrze zagrała:/ ? Mimo, iż to jedna rodzina Już się nawet zastanawiałam, czy nie pomalować deski na razie po prostu bezbarwnym impregnatem, żeby ją tylko zakonserwować, a potem przy robieniu podbitki będziemy myśleć dalej. Na tę chwilę to chyba najlepsze rozwiązanie... Widziałam dziś farbę jakąś do drewna w kolorze dość ciemnym szarym i czarnym i się zastanawiam, czy nie można by ich wymieszać do uzyskania jakiegoś zbliżonego do dachu koloru, ale nie wiem, czy warto tak próbować:/ W ogóle, to jak widzę niektóre grafitowe dachy, to stwierdzam, że mój ich wcale nie przypomina. Grafit Plannji jest dość jasny, to już w ogóle się problem robi... Ale cóż, sama wybierałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ja mam grafitową blachodachówkę Sara. jak mi ją przywieźli w 2004, to byłam przerażona (!), że jest taka jasna. po kilku tygodniach ściemniała odrobinę, a po paru latach już wygląda całkiem "dostojnie" i ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts