Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do NAJLEPSZYCH DORADCÓW na Forum MURATORA

Redakcja

Recommended Posts

Ja uważam, że zasady są jasne i uczciwe. Każdy zarejestrowany użytkownik może wykupić płatny profil wg. cennika a dla "Najlepszych doradców na tym forum" cena wynosi 0 zł.

No niekoniecznie. Nawet do teraz, nie ma tak jasno określonych intencji Redakcji w tym zakresie.

Po „naprowadzaniu” Redakcja określiła się, że jest to „przywilej” a potem wspomniała, ze jest to „prezent”.

Ale nie wiadomo dokładnie na czym ten prezent polega – może faktycznie, tak jak piszesz, opłata jest 0zł, ale może jest tylko zniżka – też bliżej nieokreślona.

To nigdy i nigdzie nie zostało napisane.

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w każdym razie, pomimo tego, że nie skorzystam z propozycji, dziękuję Redakcji za ten przywilej.

Pozdrawiam.

Ja mam nadzieję, że więcej osób z tego prezentu nie skorzysta, bo wtedy forum budowlane zamieni się slideshow i ciężko będzie doszukać się tego małego kawałeczka wartościowego tekstu pośród tych wszystkich reklam, bannerów, liczników, statystyk, miejsc na nie-wiadomo-co itp ps. Tak, wiem, życzę redakcji braku dodatkowych dochodów - ale jakoś mi nie jest przykro z tego powodu ;)

Witam.

Jezier - chyba Cię obedrę ze złudzeń...

Próbowałem kilkukrotnie zamówić płatny profil - bezskutecznie. Z pewnością można to zrzucić na karb wprowadzonych zmian i nowości na FM.

Ale...Poskarżę się trochę, bo zaskoczyła mnie jedna rzecz i szczerze mówiąc jestem nieco zbulwersowany.

Nie działał system płatności, nie można było przeczytać ogólnych warunków skorzystania z usługi (czyli zawrzeć umowy), nie można było też zobaczyć jak będzie wyglądało takie ogłoszenie. Także moje chęci zamówienia tej usługi spełzły na niczym...po czym wczoraj dostaję e-maila z działu obsługi zamówień Muratora, z prośbą o potwierdzenie płatności gdyż system jednak zarejestrował moje próby.

To tak, jakbym trochę naopowiadał komuś jak to będzie fajnie, nie dopiął niczego (a przecież o pieniądze, zamówienia, faktury tu chodzi) ale upominał się o zapłatę...

Rozumiem, ze Murator S.A. ma teraz dużo więcej pracy w związku ze zmianą Forum i serwisu internetowego. Ale to już taka lekka żenada. I raczej się nie łudźmy "kaska" - tylko to jest powodem jakichkolwiek zmian Forum.

Dam się więc chętnie "ponieść nurtowi", tylko po co ze strony Redakcji "ubieranie" tego w piękne słowa?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Ja nie mam złudzeń, że wszystko na tym forum działa tak jak powinno. Ale kiedyś pewnie zacznie i pojawią się też reklamy przy wpisach. Mi wystarczy świadomość, że jak będę potrzebował się zareklamować to jako najlepszy doradca skorzystam bezpłatnie z tej opcji.

Witam.

Jezier - chyba Cię obedrę ze złudzeń...

Próbowałem kilkukrotnie zamówić płatny profil - bezskutecznie. Z pewnością można to zrzucić na karb wprowadzonych zmian i nowości na FM.

Ale...Poskarżę się trochę, bo zaskoczyła mnie jedna rzecz i szczerze mówiąc jestem nieco zbulwersowany.

Nie działał system płatności, nie można było przeczytać ogólnych warunków skorzystania z usługi (czyli zawrzeć umowy), nie można było też zobaczyć jak będzie wyglądało takie ogłoszenie. Także moje chęci zamówienia tej usługi spełzły na niczym...po czym wczoraj dostaję e-maila z działu obsługi zamówień Muratora, z prośbą o potwierdzenie płatności gdyż system jednak zarejestrował moje próby.

To tak, jakbym trochę naopowiadał komuś jak to będzie fajnie, nie dopiął niczego (a przecież o pieniądze, zamówienia, faktury tu chodzi) ale upominał się o zapłatę...

Rozumiem, ze Murator S.A. ma teraz dużo więcej pracy w związku ze zmianą Forum i serwisu internetowego. Ale to już taka lekka żenada. I raczej się nie łudźmy "kaska" - tylko to jest powodem jakichkolwiek zmian Forum.

Dam się więc chętnie "ponieść nurtowi", tylko po co ze strony Redakcji "ubieranie" tego w piękne słowa?

Pozdrawiam.

Przepraszamy, mieliśmy zapewnienie, że to działa. Sprawdzamy

Witam.

Upierdliwy będę zawsze wobec tych, którzy "androny plotą" w interesującej nas tematyce ;)

A "skazałem" się na niego (profil ten) z premedytacją. Żaden "pacan" nie zarzuci mi teraz kryptoreklamy.

Płacę za to..

TYLKO NIECH REDAKCJA JESZCZE POKAŻE JAK MOŻNA ZMIENIAĆ I EDYTOWAĆ TO MOJE NIESZCZĘSNE "UPRZYWILEJOWANE DAROWANIE", BO TEŻ MIAŁO TO BYĆ, A DOSTAŁEM FIGĘ Z MAKIEM...

Pozdrawiam.

Będę robił za adwokata diabła, ale nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, że Najlepszy doradca zapłacił za płatny profil. Za usługę sprzedawania tego profilu odpowiada automat. Wypełnia się odpowiednie pola płaci kartą i profil jest.

Aby otrzymać reklamę za darmo była zaproponowana inna ścieżka w poście #1.

Oczywiście zapłacenie za reklamę to w pewnym sensie pokazanie niezależności głoszonych poglądów.

Witam.

Upierdliwy będę zawsze wobec tych, którzy "androny plotą" w interesującej nas tematyce ;)

A "skazałem" się na niego (profil ten) z premedytacją. Żaden "pacan" nie zarzuci mi teraz kryptoreklamy.

Płacę za to..

TYLKO NIECH REDAKCJA JESZCZE POKAŻE JAK MOŻNA ZMIENIAĆ I EDYTOWAĆ TO MOJE NIESZCZĘSNE "UPRZYWILEJOWANE DAROWANIE", BO TEŻ MIAŁO TO BYĆ, A DOSTAŁEM FIGĘ Z MAKIEM...

Pozdrawiam.

Chodzi mi że pojawienie się gdzieś dla "jaj' też będzie odbierane za reklamę.

Bywam też upierdliwy, bywa iż wychodzę z siebie i staję obok ;)

Witam.

No tak....takie wejścia dla "rozrywki" faktycznie mogą być odbierane nieopatrznie...

Ale jest na to wyjście (tu propozycja do Redakcji), może by umieścić funkcję edycji reklamy, którą reklamujący się mógł by decydować czy w danym poście ma się pokazywać płatny profil?

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Szanowna Redakcja wychodzi frontem do najlepszych doradców? To miło. A ja opiszę następujący przypadek: użytkownik "ania", ze stażem od 2002 roku i tytułem Najlepszego doradcy Forum nie może się zalogować. Jej wszystkie dotychczasowe posty są podpisane "Guest". Od dłuższego czasu próbuję tym zainteresować administratorów - bezskutecznie.

Jeśli rzeczywiście "stawiacie na doradców", to na początek dobrze byłoby zadbać o to, żeby nie znikali z Forum.

• 5 months później...

a ja,

a jakże, chciałem ostatnio skorzystać z dobrodziejstwa Redakcji,

chciałem zamieścić darmową reklamę,

niestety nie jestem kumaty i nie wiem jak to zrobić,

bo nie ma żadnego odnośnika który by to umożliwił,

pisałem do Redakcji,

jak zwykle brak odzewu,

nie wiem co o tym sądzić,

Ponury ma zawaloną skrzynkę, nie można wysłać PW,

to jak?

można wykorzystać tę darmową reklamę, czy nie?