tucha 09.04.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) witam jestem tutaj nowa, więc jeśli źle umieściłam wątek to przepraszam dzisiaj dostaliśmy wstępną decyzję o warunkach zabudowy i w załączniku widnieje ta nieszczęsna nieprzekraczalna linia zabudowynie dość, ze daleko od drogi to do tego po łukuczy ktoś się orientuje w takich kwestiach:1. jak wygląda sprawa odwołań w tych sprawach2. dlaczego linia zabudowy jest poprowadzona po łuku3. czy nie powinno się przy jej wyznaczaniu uwzględnić budynków już istniejących4. czy jest szansa wywalczyć zgodę na budowę na starych fundamentach, domu sprzed 20-25 lat? tutaj jak wygląda to wszystko http://picasaweb.google.pl/lh/photo/H1ZTBNffghMVvKwmYO7vcQ?feat=directlinknasza działka to ta oznaczona kropkami, linia zabudowy wiadomo, ta gruba z trójkącikamidodatkowo może mi ktoś wyjaśni, dlaczego architekt wbił cyrkiel akurat w punkt A Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez tucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 10.04.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witamja się podepne pod pytanie, a mianowicie czy w nieprzekraczalnej lini zabudowy można wkopać szmbo, czy butle z gazem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 12.04.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Proponuje lekturę:ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 26 sierpnia 2003 r.w sprawie sposobu ustalania wymagań dotyczących nowej zabudowy i zagospodarowania terenu w przypadku braku miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego(Dz. U. z dnia 19 września 2003 r.)§ 4. 1. Obowiązującą linię nowej zabudowy na działce objętej wnioskiem wyznacza się jako przedłużenie linii istniejącej zabudowy na działkach sąsiednich.2. W przypadku niezgodności linii istniejącej zabudowy na działce sąsiedniej z przepisami odrębnymi, obowiązującą linię nowej zabudowy należy ustalić zgodnie z tymi przepisami.3. Jeżeli linia istniejącej zabudowy na działkach sąsiednich przebiega tworząc uskok, wówczas obowiązującą linię nowej zabudowy ustala się jako kontynuację linii zabudowy tego budynku, który znajduje się w większej odległości od pasa drogowego.4. Dopuszcza się inne wyznaczenie obowiązującej linii nowej zabudowy, jeżeli wynika to z analizy, o której mowa w § 3 ust. 1. Według mnie jak najbardziej możesz się odwoływać do SKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 12.04.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 jak decyzja jest WSTĘPNA czyli jest to projekt decyzji to trzeba rozmawiać z autorem projektu decyzji, on wyjaśni co z czego się wzięło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 14.05.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 jak decyzja jest WSTĘPNA czyli jest to projekt decyzji to trzeba rozmawiać z autorem projektu decyzji, on wyjaśni co z czego się wzięło.... dzięki za zainteresowanie porozmawiałam z architektem i już wiem mam cmentarz po drugiej stronie drogi i on "namieszał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts