mnowak355 09.04.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 WitamMam pytanie jak w temacie. Napiszcie czym (stal czy tworzywo sztuczne) wykonywaliście przyłącz wody. Napiszcie proszę jeszcze jak wykonywaliście przejście rury przez ścianę piwnicy bo podobno jest jakaś specjalna przejściówka.Pozdrawiam będę wdzięczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Przyłączeeeeee, nie przyłącz! U siebie mam narzucone przez wodociągi w warunkach podejście do domu wykonane z kwasówki - był to ze strony wodociągów warunek zainstalowania licznika w domu. Jeśli rura z PE, to licznik w studzience poza domem, czego chciałem uniknąć. Ale i to przyłącze z kwasówki sobie chwalę z powodu niezniszczalności. Przejście rury u mnie zostało wykopane pod ławą fundamentową, jeśli ma być przez ścIanę, to żadna specjalna przejściówka nie jest potrzebna, najwyżej przepust z kawałka rurki kanalizacyjnej można dać. Albo nawet i tego nie, po prostu przebicie zaizolować pianką. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 11.04.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 witajWłaśnie przeczytałem warunki z wodociągów i nie jest napisane z czego to wykonać. Miałem zamiar zrobić takie przejście jak napisałeś, albo rura i pianka albo jeszcze dodatkowo jakaś osłonowa. Znalazłem jednak przejściówkę i jutro zadzwonię i zapytam ile to kosztuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.04.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 A z ciekawości - co to za przejściówka, jak to wygląda i w czym jest lepsze od przebicia ze wstawionym (albo i nie) odcinkiem rury kanalizacyjnej? Dom masz jak rozumiem podpiwniczony? Bo jeśli nie to pewnie i tak wodociągi po prostu się przekopią pod ławą fundamentową. Na etapie fundamentów wstawiłem w szalunki ław nawet specjalnie kawałek arota żeby potem przez niego rurę przełożyli, arot został przez nich zignorowany, jak mi powiedzieli, o wiele łatwiej jest im zrobić solidny przekop i mieć w nim swobodę niż pierdzielić się z przeciskaniem rury przez przepust. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 11.04.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 http://www.zielgaz.com.pl/produkcja.php?wyrob=przylaczzerknij tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.04.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 OK, dzięki. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts