kuciar 09.04.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam pytanie odnosnie studni głebinowej, sasiad na dzialce ma wywiercona studnie i proponuje mi wspolne użytkowanie jesli zaplace polowe jego kosztow.Czy warto sie przylaczyc do takiej studni,chodzi mi oto jak rozwiazac przylacza i ewentualne rozliczanie czy nie bedzie spadkow cisnienia itp .Dodam ze koszt wywiercenia studni to okolo 30 tys ,woda jest na glebokosci 100 metrow. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez kuciar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 17.04.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Tez jestem zainteresowana tym tematem, czy jest możliwe używanie studni głębinowej na dwa domy ? Szukałam informacji w internecie, ale takich wiadomości nie znalazłam, może odezwie sie jakiś fachowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 20.04.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Przy wodzie na głębokości 100m to nawet na dwa domy tanio nie będzie. Ale jeśli się decydować to rozwiązanie jest proste. Pompa głębinowa + hydrofory w każdym domu. Przed kążdym hydroforem licznik wody, pompa włączana niezależnie z obu instalacji (do dobicia ciśnienia w zbiorniku). Stosunek wskazań liczników wody wskazuje stosunek podziału kosztów utrzymania całości. Ale tanio nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver.sky 30.04.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Jak najbradziej można zrobić coś takiego i się opłaci. Należy zrobić większy odwiert. kupić głowicę z dwoma wyjściami i 2 hydrofory. [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts