Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze - SŁONECZNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fundamenty i ściany buduje nam fachowiec, sam pracuje więc jak dla nas cena za robote atrakcyjna. Dach też będzie robiła firma. Pozostałe prace robimy sami.

Co do kosztów to jak narazie trzymamy sie planu. Razem z robocizną wydaliśmy na dzień dzisiejszy ok. 40 tyś oczywiście nie licząc działki i papierków. Dach mamy wyceniony z robocizną na ok. 20 tyś więc moim zdaniem nie jest źle :)

Edytowane przez monika_fal

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie w naszym dzienniku. Dom ma powierzchnie ok. 90 m2 + poddasze które kiedyś wykończymy:) Od początku chciałam mieć mały domek i jesteśmy zadowoleni z wyboru projektu. Powierzchnia dachu ok. 210 m2, kryty blachodachówką kol. czarny mat (tak naprawdę blacha po ułożeniu bardziej przypomina grafit , w słońcu jest ciemnoszara) . Koszt blachy jak dobrze pamiętam z całą obróbką blacharską ok. 6700.

Pozdrawiam

WITAM SERDECZNIE SYMPATYKÓW SŁONECZNEGO!

Jestem całkiem nowa na forum, więc wszelkie rady przyjmuję z szacunkiem.

jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. z pewnością znajdą się osoby, które stwierdzą, że rozpoczęcie budowy teraz to szczyt debilizmu, ale ja mam zamiar go postawić jeszcze w tym roku. czekam z niecierpliwością na to chole.......... pozwolenie i ruszam. jeśli ktoś z WAS może mi cos doradzić to będę wdzięczna. pozdrawiam

witam!

trzymaj te kciuki, tylko mocno.jak patrzę dziś za okno (leje deszcz} to napewno będą mi potrzebne.przeglądałam Wasz dziennik i zdjęcia oczywiście-super! też chciałabym być tak daleko z robotą.Tak na marginesie ja wybrałam{ to znaczy razem z mężem} wariant A.jak tylko ruszymy nie omieszkam rozpocząć prowadzenia dziennika.dzięki za miłe słowa i KCIUKI.

POZDRAWIAM

• 4 months później...
Witam. My z żoną zaczęliśmy budowę słonecznego z poddaszem. W zeszłym roku tzn 2010 zdążyliśmy zalać ławy i zaczęliśmy murować ściany fundamentowe, przeszkodziła nam pogoda. Trzymam kciuki i z zaciekawieniem będę czekał na nowe wpisy w dzienniku.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 6 months później...
Cieszę się, że dziennik znowu ożył :-)))))) Też buduję domek "słoneczny", ale bez poddasza użytkowego. Jesteśmy na etapie fundamentów i czeka nas rozplanowanie instalacji wod- kan pod chudziakiem. Czy można by prosić o więcej zdjęć łazienki? Usiłuję sobie wyobrazić rzeczywiste jej rozmiary. Z góry dziekuję. Życzę wytrwałości na etapie wykańczania wnętrz. Do tej pory świetnie sobie poradziliście. Zawsze warto pamietać, że nie od razu Kraków zbudowano i że to nie sztuka wybudować dom za 600 tysięcy. Powodzenia!!!!!!

• 3 months później...
  • 4 months później...

Witaj Monika_fal przydreptałam do Ciebie z wątku dusiaka ;)

Ślędzę z zaninteresowaniem Wasze dzienniki, bo sami myślimy o budowie podobnego domku :)

W sumie dopiero jesteśmy na etapie poszukiwania działki, ale ja już jak to kobieta myślę o urządzanniu :lol2:

Mogłabyś mi napisać cóż to za fajne płytki macie na podłodze w łazience??? :cool: