aucha 10.04.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witajcie Mam pytanie do was, może ktoś z Was mi pomoże;Kupiłam w sierpniu 2009 roku szeregowiec, stan deweloperski, na dzień dzisiejszy całkowicie wykończony ze wszystkimi łączami - gaz, kanalizacja, prąd itd... Mam też ostateczny akt notarialny z wpisem do ksiąg wieczystychALE - szeregowiec jest częścią budowy (kilkanascie innych szeregowcow) z czego dwa są w budowie i przez to cała budowa w tym moj dom nie ma jeszcze odbioru budowlanego. Do konca tego miesiąca muszę się wymeldować z mojego byłego mieszkania i nie wiem czy mogę w związku z powyższym zameldować się u siebie w nowym domu (wspomnę że muszę też w nim zamieszkać, bo nie mam gdzie, a poza tym tam już mam wszystko podłączone i działa)Proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jslawek 10.04.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witajcie Do konca tego miesiąca muszę się wymeldować z mojego byłego mieszkania i nie wiem czy mogę w związku z powyższym zameldować się u siebie w nowym domu (wspomnę że muszę też w nim zamieszkać, bo nie mam gdzie, a poza tym tam już mam wszystko podłączone i działa) Proszę o podpowiedź Zameldować się możesz, lecz zamieszkać nie. Do zameldowania nie potrzebowałem odbioru budynku, potrzebny był numer domu (musiałem wystąpić do urzędu) akt własności, dowód osobisty i książeczka wojskowa plus oczywiście wniosek. Lecz mieszkać nie mogę do czasu zakończenia budowy, takie zamieszkanie w razie kontroli kosztuje 10.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aucha 10.04.2010 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 no to ładnie nie mam gdzie mieszkać ten pacan deweloper wcale się nie spieszy z zakończeniem tamtych budynków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts