Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meldunek w domu bez odbioru budowlanego

aucha

Recommended Posts

Witajcie

Mam pytanie do was, może ktoś z Was mi pomoże;

Kupiłam w sierpniu 2009 roku szeregowiec, stan deweloperski, na dzień dzisiejszy całkowicie wykończony ze wszystkimi łączami - gaz, kanalizacja, prąd itd... Mam też ostateczny akt notarialny z wpisem do ksiąg wieczystych

ALE - szeregowiec jest częścią budowy (kilkanascie innych szeregowcow) z czego dwa są w budowie i przez to cała budowa w tym moj dom nie ma jeszcze odbioru budowlanego. Do konca tego miesiąca muszę się wymeldować z mojego byłego mieszkania i nie wiem czy mogę w związku z powyższym zameldować się u siebie w nowym domu (wspomnę że muszę też w nim zamieszkać, bo nie mam gdzie, a poza tym tam już mam wszystko podłączone i działa)

Proszę o podpowiedź

Witajcie

Do konca tego miesiąca muszę się wymeldować z mojego byłego mieszkania i nie wiem czy mogę w związku z powyższym zameldować się u siebie w nowym domu (wspomnę że muszę też w nim zamieszkać, bo nie mam gdzie, a poza tym tam już mam wszystko podłączone i działa)

Proszę o podpowiedź

Zameldować się możesz, lecz zamieszkać nie.

Do zameldowania nie potrzebowałem odbioru budynku, potrzebny był numer domu (musiałem wystąpić do urzędu) akt własności, dowód osobisty i książeczka wojskowa plus oczywiście wniosek.

Lecz mieszkać nie mogę do czasu zakończenia budowy, takie zamieszkanie w razie kontroli kosztuje 10.000zł