KASIA GDAŃSK 04.01.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Czy moglibyście podać mniej więcej cenę takiej balustrady, wiem, że nie jest to tanie, ale może można by było podać jakiej widełki..., jest to balustrada stalowo drewniana z wypełnieniem ze szkła około 10 m. dzię wiem że jest późno, ale może ktoś jest na forum... ale chyba sama idę spać i odezwę się jutro. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez joliska Scalenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Czy moglibyście podać mniej więcej cenę takiej balustrady, wiem, że nie jest to tanie, ale może można by było podać jakiej widełki..., jest to balustrada stalowo drewniana z wypełnieniem ze szkła około 10 m. dzię wiem że jest późno, ale może ktoś jest na forum... ale chyba sama idę spać i odezwę się jutro. W Redzie przy ul. Obwodowej 76 masz firmę ARTOM - tel. 58 678 71 80. http://www.artom.bizn.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 12.03.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Mamy mieć szklane balustrady ze szkła klejonego z matową folią pomiędzy szybami i pojawiło się pytanie o rodzaj tego szkła. Czy wystarczy nam na balustrady zewnętrzne szkło 441, czy musi być 442? Może ktoś robił i coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrady 09.09.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Mamy mieć szklane balustrady ze szkła klejonego z matową folią pomiędzy szybami i pojawiło się pytanie o rodzaj tego szkła. Czy wystarczy nam na balustrady zewnętrzne szkło 441, czy musi być 442? Może ktoś robił i coś podpowie. W przypadku balustrad szklanych konstrukcyjnych czyli w takich gdzie konstrukcja jest wykonana z słupków a wypełnienie jest w formie szkła zaleca się użycie szkła klejonego 4.4.2., czyli są to dwie tafle 4 mm złączone dwoma foliami. Całkowita grubość tafli szkła wynosi 8,76 mm. Należy pamiętać że takie szkło wykorzystane może być w przypadku kiedy tafla mocowana jest w uchwytach do szkła na zacisk, czyli na uszczelce, co powoduje że nie trzeba wykonywać otworów w szkle. Jeśli macie uchwyty które wymagają otworów to samo szkło klejone nie wystarczy i wtedy musi być zastosowane hartowane i klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 16.09.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Szklane balustrady są świetne ! Same szkło czy w połączeniu ze stalą nierdzewną albo drewnem, każda da efekt Do tego pasują do każdego rodzaju schodów. Poniżej parę realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Selsey 24.09.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Trzeba przyznać,że faktycznie prezentuje się ona naprawdę bardzo ładnie i stylowo,szczególnie jeżeli mowa o balustradach wewnątrz domu,bo np te zewnętrzne powinny być moim zdaniem z samej ocynkowanej stali. Tutaj liczy się głównie ich praktyczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoska.jedynak 18.11.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Ale piękne są te szklane balustrady! nie ma co, do tej pory jeszcze się wahałam, ale po przejrzeniu tych wszystkich zdjęć zamierzam pojechać do Fazy po więcej informacji Dzięki za inspiracje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleuresse 01.12.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Ja też mam szklaną balustradę. Jest to nowoczesne wnętrze więc taka najbardziej mi pasowała. Zamówiliśmy wszystko w firmie Eskatt w Katowicach- byliśmy osobiście, podaliśmy wymiary a następnego dnia dostaliśmy projekt szkła ze wszystkimi wymiarami i otworami w szkle do potwierdzenia. Trochę czekaliśmy na szkło bo musiało być hartowane ale wszystko udało się zamontować w ciągu jednego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 26.01.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja też mam szklaną balustradę. Jest to nowoczesne wnętrze więc taka najbardziej mi pasowała. Zamówiliśmy wszystko w firmie Eskatt w Katowicach- [ATTACH=CONFIG]339275[/ATTACH] fleuresse możesz mi podać cenę za metr? Czy masz też barierkę na piętrze? Bo mnie by właściwie interesowała sama barierka. Mieszkam blisko Katowic więc przydałaby się polecona firma. Może być PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 27.01.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 fleuresse możesz mi podać cenę za metr? Czy masz też barierkę na piętrze? Bo mnie by właściwie interesowała sama barierka. Mieszkam blisko Katowic więc przydałaby się polecona firma. Może być PW. Sliczna ta barierka - fajny projekt. Niestety eskatt wychodzi dosc drogo. Robilem u nich wycene, i to na profilach przez nich wykonywanych - wiec nie zadne topowe, systemowe rozwiazanie, i wyszlo blisko o 10kzl drozej niz opcja, ktora finalnie wybralem. Nie wiem jak z jakoscia, wykonaniem - zakladam, ze tip-top, powyzsze zdjecie to chyba potwierdza. Ot, mozna znalezc, lokalnie, bardziej racjonalne finansowo oferty Mam wrazenie, ze czesc wykonawcow jedzie na przeswiadczeniu Klientow, ze szklo jako material 'nowoczesny', mniej popularny musi byc koniecznie drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleuresse 11.04.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Sliczna ta barierka - fajny projekt. Niestety eskatt wychodzi dosc drogo. Robilem u nich wycene, i to na profilach przez nich wykonywanych - wiec nie zadne topowe, systemowe rozwiazanie, i wyszlo blisko o 10kzl drozej niz opcja, ktora finalnie wybralem. Nie wiem jak z jakoscia, wykonaniem - zakladam, ze tip-top, powyzsze zdjecie to chyba potwierdza. Ot, mozna znalezc, lokalnie, bardziej racjonalne finansowo oferty Mam wrazenie, ze czesc wykonawcow jedzie na przeswiadczeniu Klientow, ze szklo jako material 'nowoczesny', mniej popularny musi byc koniecznie drozszy. Dziękuję To prawda, wyszło dość drogo ale w porównaniu z tym gdzie wcześniej robiliśmy wyceny to niebo a ziemia. Byliśmy na początku gdzie indziej wyceniać osobno szkło (i chcieliśmy kupić osobno same uchwyty punktowe i jakoś sami zamocować) to zaproponowali nam, w ramach super-oszczędności, zastosowanie jednej tafli hartowanej. Coś nas jednak podkusiło żeby jeszcze poszukać. I tak trafiliśmy do eskatu i oni dopiero uświadomili nam że jakby się taka szyba rozbiła to mogłaby komuś spaść na głowę i zrobić krzywdę, bo to ciężkie szkło. A to które mamy czyli dwie tafle sklejone na folii to nawet po zbiciu się na niej trzyma. Więc gorsze od przeświadczenia wykonawców o tym że samo szkło jest nowoczesne= musi być drogie jest to że niby się tym zajmują a doradzają ludziom niebezpieczne rozwiązania. A co do ceny to te uchwyty (rotule) oni w eskatt robią sami u siebie na warsztacie, więc nie jest to jakieś badziewie z chin puste w środku. Trzymałam w ręce ten ich uchwyt i "chiński" w drugiej, od razu było czuć różnicę w jakości. Te profile które robią sami pewnie też są porządne stąd taka cena. No ale balustradę robi się na lata... A Ty jaką balustradę wybrałeś? Pochwal się zdjęciam. Napatrzyłam się przy wyborze na balustrady mam wrażenie że trochę się nawet znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleuresse 11.04.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Sliczna ta barierka - fajny projekt. Niestety eskatt wychodzi dosc drogo. Robilem u nich wycene, i to na profilach przez nich wykonywanych - wiec nie zadne topowe, systemowe rozwiazanie, i wyszlo blisko o 10kzl drozej niz opcja, ktora finalnie wybralem. Nie wiem jak z jakoscia, wykonaniem - zakladam, ze tip-top, powyzsze zdjecie to chyba potwierdza. Ot, mozna znalezc, lokalnie, bardziej racjonalne finansowo oferty Mam wrazenie, ze czesc wykonawcow jedzie na przeswiadczeniu Klientow, ze szklo jako material 'nowoczesny', mniej popularny musi byc koniecznie drozszy. Jasne, my bo płaciliśmy jakieś niecałe 1700 zł netto za metr bieżący z montażem (+vat 8%). Tak, mam też balustradę na piętrze czyli te dwa biegi które tutaj widać i na podeście u góry. Razem trzy tafle szkła. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, poczekaliśmy trochę dłużej, odłożyliśmy trochę więcej ale mamy balustradę na lata która jest przede wszystkim bezpieczna. Wcześniej wycenialiśmy gdzie indziej samo szkło, różnica w cenie nie jest jakaś ekstremalna, samo szkło jest drogie więc ta cena jest zrozumiała. Tym co nam wyceniali samo szkło (zresztą nieprzeznaczone wcale na balustradę) nie chcę anty-reklamować ale Eskatt mogę Ci polecić z czystym sercem Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało Mam nadzieję że pomogę. Co prawda ja balustradę mam ale obiecuję częściej zaglądać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 04.01.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) mi się bardzo podobają szklane, takie jak na stronie Edytowane 4 Stycznia 2017 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 04.01.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 A moja koleżanka żałuje, że taką zamontowała. Droga, trudna w utrzymaniu. Plusy? Pięknie wygląda. Koleżanka ma dzieci więc może dlatego? No i ten strach żeby nie stuknąć meblem, mopem... niby jest wytrzymałe, ale jednak to szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janeks1979 29.03.2021 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Nie ma żadnych obaw z wytrzymałością, trafiłem na taką u teściowej i póki co więcej obrażeń doznali nieuważni goście :p Edytowane 29 Marca 2021 przez Janeks1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts