thomas1884 11.04.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 WitamPrzepraszam jeżeli powielam temat ale nie znalazłem podobnego.Właśnie remontuję mieszkanie na parterze nad nieocieploną piwnicą(stara kamienica)- strop ceglany. Zerwałem stara wylewkę i odkopałem piach w celu wykonania instalacji kanalizacyjnej itd.. W tej chwili, aby powrócić do poziomu 0 mam ok 25cm. Chcę się poradzić w sprawie technologii, którą zamierzam wykonać. Mianowicie po ułożeniu instalacji chcę wykonać następujący przekrój :- usypać warstwę piachu ok 10cm,- folia,-styropian 10cm,-wylewka + siatka zbrojona 4cm,-1-1,5cm na płytkiProszę o poradę w mojej sprawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.04.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam Przepraszam jeżeli powielam temat ale nie znalazłem podobnego. Właśnie remontuję mieszkanie na parterze nad nieocieploną piwnicą(stara kamienica)- strop ceglany. Zerwałem stara wylewkę i odkopałem piach w celu wykonania instalacji kanalizacyjnej itd.. W tej chwili, aby powrócić do poziomu 0 mam ok 25cm. Chcę się poradzić w sprawie technologii, którą zamierzam wykonać. Mianowicie po ułożeniu instalacji chcę wykonać następujący przekrój : - usypać warstwę piachu ok 10cm, - folia, -styropian 10cm, -wylewka + siatka zbrojona 4cm, -1-1,5cm na płytki Proszę o poradę w mojej sprawie. Pozdrawiam Wszystko ładnie , ale wylewka to minimum 5 cm i zamiast piachu lepiej dać jeszcze z 5 cm styropianu i na styropian cienka folia. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas1884 11.04.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 folia pod styropian i nad?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 11.04.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja uważam, że folia tylko nad styropianem.Wylewka rzeczywiście co najmniej 5 cm.Ale gdy dasz grubiej to siatki nie trzeba.Wokół dylatacja.Ta grubość styropianu zależy od tego jakietemperatury w zimę utrzymują się w piwnicy.Gdyby to było około 10 stC to 10 cm byłobygrubością wystarczającą. Przy 50 m2, różnicy temperatur 10 stC i ogrzewaniu gazowym da to Tobie kosztyna ogrzanie podłogi w sezonie grzewczymokoło 150 zł. Gdy 5 cm styropianu to 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts