brachol 11.04.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 WitamMontuje ktos może u siebie Turbokominek III. Albo moze uzytkowuje takowy? Bo chętnie poznałbym opinie o tym produkcie + jakieś zdjęcia zamontowanych kominków pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.04.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam.Mam Makroterma,z plaszczem wodnym,ale ktory to numer,to sie pogubilem.Kominek dosc dobry,u mnie pracuje od 2 lat.Niestety nie powiem,ze rewelacyjny,ale spelnia swoja role.Czemu wybrales Makroterma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.04.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 chyba głownie dlatego że ma w zestawie wszystkie potrzebne do uruchomienia rzeczy no i swego czasu czytałem sporo pozytywnych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.04.2010 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Wyczysc skrzynke,chcialem poslac maila,ale nie dochodzi wyczyściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.04.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Jeżeli chodzi o cenę uważam że Makroterm powinien być tańszy, jeżeli chodzi o wygląd bardzo mi się podoba. Szyba w nim brudzi się tak samo jak w najtańszych wkładach. W tej cenie niestety producent już powinien pomyśleć nad tym żeby szyba w nim była czysta, a nie tylko pisać że posiada system czystej szyby, który tak naprawdę nie działa, tak jak w większości wkładów. Wiec jeżeli patrzysz na wygląd i cena nie gra roli to będzie się ładnie prezentował. Jednak szału żadnego nie ma i będziesz miał przy nim tyle samo roboty co przy tańszych wkładach konkurencyjnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 21.04.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Trzeba pamiętać, iż szyby we wkładach z płaszczem wodnym mają większą tendencję do brudzenia, z uwagi na nieco niższą temperaturę wewnątrz paleniska. Przy niższych temperaturach nie zachodzi bowiem w pełni proces pirolizy odpowiedzialny za samoczyszczenie się szyby. Inna sprawa jest taka, że wkłady wysokiej klasy, takiej jak na przykład Spartherm, Brunner mają ten problem jednak doskonale rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2010 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 a jaka jest roznica cenowa tych kominkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 21.04.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W zależności od modelu, różnica w cenie wynosi od 2 do 5 tys. złotych brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 21.04.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 w "paleniskach" makrotermu po kilkunastu minutach palenia trzeba sobie uruchomić wyobraźnię widoku ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.04.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam.Makroterm był dobrym produktem kilka lat wstecz, jak zaczynali wchodzić na rynek. Podobnie jak np. Lechma i inne produkty solidnych i porządnych firm, które nie robiły tego typu rzeczy z doskoku i przypadku. Dlaczego "był"? Po prostu na naszym rynku praktycznie nie było wtedy innych rozwiązań i podobnych wyrobów. No przepraszam -były ale gorsze.Ale jak to się mówi - świat idzie do przodu. Obecnie na naszym rynku jest dostępna cała gama urządzeń lepszych technicznie, bardziej wyrafinowanych pod względem wyglądu, ergonomii i obsługi. A te dwie marki pozostały na tym samym poziomie technicznym, poprawiając tylko nieco "dizajn" pod dyktando pewnych trendów wzorniczych. Za ceny obydwu wyrobów można nabyć inne produkty przewyższające je wartościami użytkowymi o całą epokę.Oczywiście to co napisałem powyżej jest moim poglądem, z którym nie każdy musi się zgodzić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.04.2010 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Foresta mozesz podac swoje typy najlepiej wraz z cena.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts