Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy z "nowym" Dziennikiem Buowy

jolapp2

Recommended Posts

Witam:)

Mam problem z dodawaniem do nowego Dziennika Budowy wpisów ze starego Dziennika Budowy. Dodałam 29 wpisów i :(:(:( pojawił się komunikat:

You have included 19 images in your message. You are limited to using 10 images so please go back and correct the problem and then continue again.

Images include use of smilies, the BB code tag and HTML tags. The use of these is all subject to them being enabled by the administrator.

Z tego co "zrozumiałam" to mam 19 zdjęć w wiadomościach-wpisach, a mam ograniczenie do 10. Wrócić i rozwiązać problem, ale jak?

No i jeszcze jedno: dlaczego w nowym Dzienniku Budowy nie mogę całkowicie usunąć np. błędnego postu, tak aby nie było po nim śladu?

Edytowane przez jolapp2

Żeby nie zakładać nowego wątku w tym temacie, zapytam tutaj :)

Odwiedzam dziennik Budowy, akurat padło na Efilo ;) i co widzę? Lista gości i wszyscy odwiedziliśmy Dziennik w 1970 r., kiedy to Efilo pewnie jeszcze nie było na świecie :D

Poza tym, bardzo mi przeszkadza ten prawy panel, który zabiera miejsce treści Dziennika. W profil można przecież wejść inną drogą, w razie potrzeby. Jeśli autorzy dzienników chcą go mieć, a tylko ja nie czy dałoby się zmontować przycisk do chowania tego panelu?

Dziennik..jpg

Edytowane przez Sloneczko

Widzę, że migracja starych dzienników do nowej formy jest już w toku, oczywiście więc mam i uwagi:

- wiele postów (większość) się dubluje, po prostu w nowym dzienniku są po dwa.

- jak właściwie od tej pory ma wyglądać (w intencji autorów zmian) "obsługa" nowego dziennika? Stary zarzucamy, piszemy w nowym? A co, jeśli ktoś się w porę nie zorientuje i mimo zmigrowania do nowego nadal będzie pisał w starym? Będzie to się zjawiało i w nowym "samo"?

- pod każdym postem można zobaczyć przycisk "dodaj do dziennika". Jego użycie powoduje dodanie do dziennika wpisu w chmurce cytatu. OK, rozumiem, jeśli dodaję cudzą wypowiedź, ale próbowałem dodać do nowego dziennika wpis zrobiony w starym i też miałem go jako cytat...

- kasowanie postu - usiłowałem skasować powyższy wpis i owszem skasował się. Obecnie zamiast niego widnieje informacja, że post jest skasowany. A jak skasować tą informację?

J.

Odwiedzam dziennik Budowy, akurat padło na Efilo ;) i co widzę? Lista gości i wszyscy odwiedziliśmy Dziennik w 1970 r. kiedy to Efilo pewnie jeszcze nie było na świecie :D

Jest mi niezmiernie miło. Po wielokroć :D

Podpisuje się pod Jarkiem.

Wszystkie posty mam zdublowane. Zgłaszam to od jakiegoś czasu i nic. Sama bym sobie usunęła ale tak jak u Jarka nic to nie daje bo post nie znika.

Czy ktokolwiek wie jak do tego niby nowego dzienika budowy dodawać kolejne wiadomości? Na razie wpisuję wiadomości jeszcze tradycyjnie czyli z okna głównego forum, bo edycja z menu "DZIENNIKI BUDOWY" jest zupełnie niezrozumiała... Mógłby ktoś z informatyków napisać prosty poradnik...

Czy ktokolwiek wie jak do tego niby nowego dzienika budowy dodawać kolejne wiadomości?

W menu głównym masz pozycję 'Dzienniki budowy'. Jak najedziesz na to myszką pojawi się menu dodatkowe a w nim pozycja 'Mój dziennik budowy'.

Po kliknięciu w tę pozycję wchodzisz do swojego dziennika. Po prawej stronie masz ramkę z własnym avatarem a nad nią czerwony button z napisem '+ Nowy wpis'. Klikasz i w oknie edycyjnym piszesz co Ci się podoba a następnie zatwierdzasz. Uwaga obowiązkowo trzeba wstawić coś w pole 'tytuł'.

Powodzenia.

• 1 year później...