mk3 12.04.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 witamchciałem sie dowiedziec czy podczas docieplania scian domu 5cm warstwa steroopianu należy pierwsza warstwę ocieplenia założyc na tzw listwie metalowej nad cokołem, moj wykonawca twierdzi ze nie trzeb i wystarczy założyc tam katownik z siatki który zaciagnie sie klejem, jakie moga byc skutki tego ze nie zastosowało sie tej listwy?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 13.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Listwa jest po to min., aby styropian nie zjezdzal podczas ukladania i aby gryzonie nie zrobily sobie tuneli w styropianie. Ale czasami jest juz np ocieplenie fundamentow na ktorym mozna oprzec warstwe ocieplenia dzieki czemu nie trzeba dawac dosyc drogiej listwy.. Ja nie dawalem listy, zaciagniete jest siatka i klejem, wyrobiony jest kapinos. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 13.04.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Też zastanawiam się nad listwą startową, mimo że fundamenty są już ocieplone (15cm styro) i w idealnym poziomie, a to wszystko przez teorię spiskową gryzoni, które mogą dostać się pod izolację. Przeszukałem wujka google w tym temacie i jakoś nikt nie skarży się że myszy wygryzły mu dziurę w elewacji. Sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts