Wujor 13.04.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Mam zamiar przykleić papę zgrzewalną na płyte betonową. Czy kleimy to tylko po krawędziach, na zakładkę? Czy może jakoś po całości? Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 13.04.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 WitajPłytę posmaruj jakimś Isolbetem, a potem papę na zakład min. 10cm palnik w rękę i do dzieła...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.04.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Czyli palnikiem tylko na zakładkach, a do podłoża na isolbet się przyklei? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 13.04.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Całość palnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 13.04.2010 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Ależ się nawdychałem tego g...dzisiaj. Papa zgrzana , co prawda tylko na zakładkach ale dobre i to. A do klejenia - Isolbet? Czy to zdrowe? Właśnei wyczytałem na stronie producenta Izolbetu , że powinien byc stosowany tylko na zewnątrz budynku....Jest jakiś substytut do wewnątrz? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Wujor więcej danych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 14.04.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Było coś na ten temat. Przeszukaj wątki o fundamentach, na pewno tam czytałem o masach stosowanych wewnątrz budynków, ale nie chcę wprowadzać w błąd rzucając nazwami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.04.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Papę termozgrzewalną najlepiej kleić po całości do zaimpregnowanego betonu. Jeśli chodzi o wnętrza, to polecam izolacje dyspersjami wodnymi, a nie na bazie rozpuszczalników. Nie będzie woniało, zwłaszcza przy podłogówce, oraz nie będzie wsysało styropianu, który źle reaguje na obecność rozpuszczalników w izolacji poziomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Czy Dysperbit się nada? Jeśli tak, to jak go stosować? Też rozcieńczonego 50:50 wodą, jak do ścian fundamentowych? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 14.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Producent zaleca 2 warstwy. 1 pół na pół i 2 nierozcieńczoną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.04.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dziś miałem zamiar cos kupic do klejenia tej papy do podłoża, ale jak się okazało Dysperbit ( info na opakowaniu) nie należy stosowac do klejenia pap.... Dalej szukam czegoś eko do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.04.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ale on przecież nie będzie do klejenia, tylko do pokrycia podłoża. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.04.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja niestety muszę jakos zewnętrzne krawędzie przykleic do podłoża. Spece którzy robili mi SSO niby dali jakąs papę pod mury ale jak się okazało nei jest ona termozgrzewalna , poza tym okrutnie sponiewierana...zatem muszę papę jakoś przykleic do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 15.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 A jest sens impregnować czymś ściany kanału, które będą wyklejone papą? Czy kleić bazpośrednio na bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 15.04.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Przyklejenie "po całości" nie sprawi, że izolacja będzie lepsza. Zadbaj o połączenia, w tym z papą która wystaje spod ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 16.04.2010 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Znalazłem coś takiego : Izoplast KL - ekologiczne jak w opisie widac, powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 16.04.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Przyklejenie "po całości" nie sprawi, że izolacja będzie lepsza. Zgadza się, ale nie będzie efektu "pływania" tak samo jak przy fundamentach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Zgadza się, ale nie będzie efektu "pływania" tak samo jak przy fundamentach. Pozdrawiam Na pape przyjdzie jeszcze styropian, folia wylewka, kleje, dechy/płytki. Czy ja wiem, czy efekt, o którym piszesz faktycznie występuje... Szybciej bałbym sie przerwania ciągłości izloacji przez zbytnie rozgrzanie palnikiem w jednym miejscu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts