net_ka 13.04.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Przekopiowałam wątek z Wymiany doświadczeń, bo może tutaj ktoś mi odpowie. Otoż przejdę do meritum. Mieszkamy w nowym domu od prawie roku. Praktycznie zaraz po przeprowadzce (lipiec) coś dziwnego zaczęło się dziać ze ścianą w kuchni, tzn. dokładnie na łączeniu komina wentylacyjnego i ścianki gips-kartonowej zaczeła odpadać farba. W tej ściance jest wnęka z lodówką po jednej stronie i piekarnikiem z mikrofalą po drugiej. Farba zaczęła odpadać od dolu od strony zamrażalnika i a nowe plamy przebiegaja dokladnie równolegle aż do samej góry. We wnęce sa 4 kratki wentylacyjne. Moze ktos wie jaka może być tego przyczyna? Kogo powinnam ściągać? Stolarza, murarza, malarza? W czym problem? W zlej wentylacji kuchni (okap jest podłączony bezpośrednio do komina wentylacyjnego i w zasadzie poza tymi 4 kratkami we wnęce innej wentylacji nie ma). Liczę na oddzew. Aha, zapomniałam dodać, że parokrotne próby pomalowania tych miejsc nie przynosza żadnych rezultatow. Problem wraca jak bumerang w momencie przyłożenia pędzla do gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts