Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ale dlaczego na Wawelu?

19501719500414

Recommended Posts

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No popatrz , jaki ten Kraków niewrażliwy .

Niewielu z Was pewnie wie ,że radni z PiS-u jeszcze miesiąc temu chcieli nadać ś.p. Kaczyńskiemu honorowe obywatelstwo miasta Krakowa .

Już wtedy w mieście zawrzało .Pojawiły się bilbordy z protestem wobec tego pomysłu.

Skąd zatem ta niechęć ?

Otóż ś.p. prezydent olał zaproszenie SLD-wskiego prezydenta miasta Majchrowskiego w związku z 750 rocznicą lokacji miasta .

Olał tym samym mieszkańców -bo nie potrafił wznieść się ponad jakiekolwiek podziały .

Co tam dla takiej ważnej persony znaczą jacyś prowincjonalni Krakowianie.

".......... Zadawaliśmy pytanie "Czy Prezydent RP powinien dostać prestiżowy tytuł honorowego obywatela Krakowa". Do wyboru były trzy odpowiedzi: TAK, NIE i NIE WIEM. Skrzętnie jednak notowaliśmy też komentarze przepytywanych.

Prezydent Lech Kaczyński w naszym sondażu poniósł umiarkowaną porażkę, ale nie sromotną klęskę. Na 115 przepytanych osób aż 77 sprzeciwiło się jego honorowaniu pod Wawelem. Szczególnie zaciekłymi oponentami okazali się ankietowani na Ruczaju. Sporo wśród nich było studentów uczących się na kampusie UJ. ....

Kandydatura Prezydenta RP na honorowego krakusa u wielu jednak jest powodem do zastanowienia. 25 osób odpowiedziało "nie wiem". - Trochę za rzadko u nas bywał, ale możliwe, że to przez zwadę z Majchrowskim. Chyba powinno się być dumnym z tego, że Prezydent kraju został krakusem - mówi Anna, kwiaciarka.

...."

Wydaje mi się że wtedy klimatu u "nowoczesnych " Krakowiaków nie było na Prezydenta z PIS

Jednak zupełnie nie rozumiem ,dlaczego na "prowincję " - rzecz jasna w mniemaniu niektórych warszawskich światowców - na Wawel ,na Wawel

po trupach się pchają !!!!!

wydaje mi się, że prowincja to coraz częściej stan umysłu, nie miejce na ziemi...

Ma i to ogromne. Nigdy nie wiadomo co zdarzy się w przyszłości. Jak u wieszcza - pyłem jestem marnym - ale póki co nie wyrzekłem się tego narodu i mam jakieśtam prawo do wyrażania swojej opinii. Na przeszłość nie mamy żadnego wpływu. Na przyszłość - mniej czy bardziej - możemy.

Ma i to ogromne. Nigdy nie wiadomo co zdarzy się w przyszłości. Jak u wieszcza - pyłem jestem marnym - ale póki co nie wyrzekłem się tego narodu i mam jakieśtam prawo do wyrażania swojej opinii. Na przeszłość nie mamy żadnego wpływu. Na przyszłość - mniej czy bardziej - możemy.

Zróbcie kolejne „Szkło kontaktowe”, wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: „cham” i „dureń”, i „były prezydent Lech Kaczyński”. Wyśmiewajcie i drwijcie.

Jakie znaczenie ma to czy zgadzam się na Wawel czy nie? Jakie?

Decyzja podjęta. Nic tego ni zmieni. Koniec kropka.

Wypowiadanie własnej opinii jest naszym obowiązkiem. Nie tylko w tej sprawie ale i w innych kwestiach społeczno-państwowych. Inaczej zawsze i w każdym przypadku można przymknąć oczy i powiedzieć "cóż ja mogę...". Grzeszy się nie tylko uczynkiem ale i zaniedbaniem...

Gość Pepeg z Gumy
Zróbcie kolejne „Szkło kontaktowe”, wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: „cham” i „dureń”, i „były prezydent Lech Kaczyński”. Wyśmiewajcie i drwijcie.

Bądź mężczyzną, nie drzyj szat i nie skowycz.

Mam wrażenie, że oglądamy dwa różne programy telewizyjne o tym samym tytule.

A jeśli chodzi o krytykę ... No cóż, jeśli ktoś decyduje się być osobą publiczną, zajmować się polityką, podejmować różne, często niepopularne i mylne decyzje, musi wkalkulować sobie także to, że będzie krytykowany, a nawet wyśmiewany przez swoich politycznych oponentów. Tak jest na całym świecie. Przypomnę, że w Polsce wcześniej śmiano się, i to z udziałem braci Kaczyńskich, z Lecha Wałęsy i Aleksandra Kwaśniewskiego. Ale jakoś dziwnym trafem tylko zwolennicy PiS'u uważają, że ich przywódcy są nietykalni, nieomylni i należy im się absolutny hołd. Przepraszam, ale to żenujące!

...Ale jakoś dziwnym trafem tylko zwolennicy PiS'u uważają, że ich przywódcy są nietykalni, nieomylni i należy im się absolutny hołd. Przepraszam, ale to żenujące!

Jedz do US i posmiej sie ze ich prezydent jest czarny a moze nie wystarczajaco jasny, bylaby to twoja smierc jako dziennikarza. Sproboj. Wytknij czyjs blad i jak ty bys to zrobil, a nie z przymiotow jego osoby, doskonale wiesz o czym jest mowa i jaka roznica miedzy krytyka, a krytyka lewakow w Polsce.

Jedz do US i posmiej sie ze ich prezydent jest czarny a moze nie wystarczajaco jasny, bylaby to twoja smierc jako dziennikarza. Sproboj. Wytknij czyjs blad i jak ty bys to zrobil, a nie z przymiotow jego osoby, doskonale wiesz o czym jest mowa i jaka roznica miedzy krytyka, a krytyka lewakow w Polsce.

Kolego, nie przypominam sobie, aby ktokolwiek w głównej mierze żartował z przymiotów ś.p. Prezydenta L. Kaczyńskiego (rozumiem, że o wzrost Tobie chodzi). Wytykano jego LICZNE błędy polityczne, dyplomatyczne, merytoryczne, których nie przysłoni ta tragiczna śmierć. Poczytaj sobie, co pisze zachodnia prasa na temat Zmarłego. Polaryzował, nie łączył - tak można w dwóch słowach scharakteryzować jego prezydenturę.

Co do lewaków. Któż to? Gdzie ta skrajna lewica w Polsce? To chyba ci wszyscy, którzy nie idą z PiS'em, nie kłaniają się w pas T. Rydzykowi, nie żyją tylko martyrologią i szukaniem spisków (układu), ale sięgają wzrokiem ku przyszłości, aby Ojczyzna była silna gospodarczo i nowoczesna, bo z takim państwem liczą się na arenie międzynarodowej? Kim są zatem owi lewacy? Odpowiem - to jedna z paranoi tkwiących w PiS'owskich głowach, zrodzona z zaściankowych kompleksów i nienawiści do wszystkiego i wszystkich co odmienne, co ośmiela się inaczej myśleć i mieć inne poglądy. Oto ci "lewacy" powiązani ze słynnym już "układem".

.......ale sięgają wzrokiem ku przyszłości, aby Ojczyzna była silna gospodarczo i nowoczesna, bo z takim państwem liczą się na arenie międzynarodowej? .....

wskaż z imienia te osoby, bo zabrzmiało deczko patetycznie, a bez konkretów to sorry, tylko bełkot

Kolego, nie przypominam sobie, aby ktokolwiek w głównej mierze żartował z przymiotów ś.p. Prezydenta L. Kaczyńskiego (rozumiem, że o wzrost Tobie chodzi). Wytykano jego LICZNE błędy polityczne, dyplomatyczne, merytoryczne, których nie przysłoni ta tragiczna śmierć. Poczytaj sobie, co pisze zachodnia prasa na temat Zmarłego. Polaryzował, nie łączył - tak można w dwóch słowach scharakteryzować jego prezydenturę.

Co do lewaków. Któż to? Gdzie ta skrajna lewica w Polsce? To chyba ci wszyscy, którzy nie idą z PiS'em, nie kłaniają się w pas T. Rydzykowi, nie żyją tylko martyrologią i szukaniem spisków (układu), ale sięgają wzrokiem ku przyszłości, aby Ojczyzna była silna gospodarczo i nowoczesna, bo z takim państwem liczą się na arenie międzynarodowej? Kim są zatem owi lewacy? Odpowiem - to jedna z paranoi tkwiących w PiS'owskich głowach, zrodzona z zaściankowych kompleksów i nienawiści do wszystkiego i wszystkich co odmienne, co ośmiela się inaczej myśleć i mieć inne poglądy. Oto ci "lewacy" powiązani ze słynnym już "układem".

Liczne bledy polityczne ?

Prosze , wymien je .

Wyobrazcie sobie, ze odpowiednik ministra spraw zagranicznych w USA czyli Hilary Clinton

wygaduje takie rzeczy jak pan Niesiolowski np .

Albo jak pan Komorowski, ktory po wydarzeniach w Gruzji wyrazil zyczenie zeby prezdent zostal

zabity zblakana kula.

Tak , Polska to dziki kraj, ale najdziksze sa jej niektore kreatury z pola, pozal sie Boze, polityki .

Edytowane przez barakuda1

Mysle, ze to zagubione dusze, wyprano ich ze wstydu, duszy, Polskosci.

Ale maja za to kupe pieniedzy :D Sa tez nieslychanie wplywowi, halasliwi, napastliwi i msciwi .

Np taki pan Palikot . Oberznal swini leb i rzucil w studiu dziennikarzowi na stol.

Klasa czlowiek .

Edytowane przez barakuda1