Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ale dlaczego na Wawelu?

19501719500414

Recommended Posts

Chyba, że byłby to Wawel http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/salutations-489.gif
Wawel to, wawel tamto.

Czy mówicie o zamku na wzgórzu Wawelskim czy o kosciele na wzgórzu Wawelskim?

A jak to się ma do konkordatu i zapisów odnosnie własnosci nieruchomosci kościelnych?

Edytowane przez mariankossy

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Pepeg z Gumy

Trzeba wiedziec kto i kiedy zabrał włascicielom a potem musiał oddać.

Oczywiście sam zarobił z dziesięciny to jego.

Fajna taka działalność gospodarcza bez opodatkowania.

I trwa nadal.

Oczywiście sam zarobił z dziesięciny to jego.

Fajna taka działalność gospodarcza bez opodatkowania.

I trwa nadal.

Kolego jakby nie taca wiernych i to że wszystkie kościoły zabytkowe sa we własnosci Koscioła to byś teraz ruiny ogladał.

Ale u ciebie to jakas schiza tak jak ze sexem.

Gość Pepeg z Gumy
Śpiący jesteś? Lewica ma (ma mieć) w statusie rozdział Kościoła od Państwa i sprzeniewierzył się swojej ideologii. Dla mnie jest zerem.

)

Aleś przyczepiła biednego Olka.

Każdy w tym kraju sprzeniewierza się swojej ideologii, tylko niektórzy potrafią zrobić z tego zaletę a tylko ideowcy-dinozaury niepotrzebnie cierpią.

Zaraz pójdę spać,

Każdy w tym kraju sprzeniewierza się swojej ideologii, tylko niektórzy potrafią zrobić z tego zaletę a tylko ideowcy-dinozaury niepotrzebnie cierpią.

Zaraz pójdę spać,

I weż do poduchy Dzieła Lenina, co by sobie utrwalic szczytne idee.

Moze ci sie przyśni Dzierzyński, prawdziwy komunista. ;-)

Gość Pepeg z Gumy
Kolego jakby nie taca wiernych i to że wszystkie kościoły zabytkowe sa we własnosci Koscioła to byś teraz ruiny ogladał.

Ale u ciebie to jakas schiza tak jak ze sexem.

Jesteś jełopem , już ci to powiedziałem .

Z tacy Dziwisz nie zapłaciłby za światło na mszy, baranku boży.

Zapoznaj się z wielkością dotacji budżetu państwa do sakralnych obiektów zabytkowych a potem opowiadaj Rydzykowe dyrdymały o oglądanych ruinach.

Pomijam wielkość kwot i ulg, jakie w związku z konkordatem ponosi budżet i co to jest PKZ , bez której kościół nie pierdnie przy renowacji swojej kruchty.

Śpiący jesteś? Lewica ma (ma mieć) w statusie rozdział Kościoła od Państwa i sprzeniewierzył się swojej ideologii. Dla mnie jest zerem.

Aha: dobranoc ;)

Tak, najlepiej było to widac na pogrzebie "lwicy Lewicy" i innych.

Dobrze ze Kościół w miłosierdziu swoim w obrządku katolickim ich pochował. Jakoś bojówkarzy , oszołomów, pieniaczy przeciw nie było , w przeciwienstwie do pochówku sp. Prezydenta.

Kto za te "sznurki" pociągał??? ( Ludzie z manify? )

Jakie te komunisty " tolerancyjne " były?

Jesteś jełopem , już ci to powiedziałem .

Z tacy Dziwisz nie zapłaciłby za światło na mszy, baranku boży.

Zapoznaj się z wielkością dotacji budżetu państwa do sakralnych obiektów zabytkowych a potem opowiadaj Rydzykowe dyrdymały o oglądanych ruinach.

Pomijam wielkość kwot i ulg, jakie w związku z konkordatem ponosi budżet i co to jest PKZ , bez której kościół nie pierdnie przy renowacji swojej kruchty.

Statystycznie jesteś dobry ale w realu tos betka.

U mnie na zabytkowy kosciół na remont państwo dało 25 tyś zł a z tacy poszło 235 tys ( remont dachu , restauracja tynków wewn.i polichromii) . Ten kosciół jest otwierany tylko dla zwiedzajacych, ewentualnie w okresie lata jedna niedzielna msza sw. ( zeby wierni mogli zobaczyc na co idzie ich kasa).

Rozejrzyj się troche, a nie karm sie gazetami.

Zaraz pójdę spać,

-

No tak .

Tylko tzw lewica bo jaka to lewica - chyba tylko z nazwy - ma najstarszy w i e k i e m elektorat .

-

-

No tak .

Tylko tzw lewica bo jaka to lewica - chyba tylko z nazwy - ma najstarszy w i e k i e m elektorat .

-

Najstarszy wiekiem elektorat to ma pewnikiem PiS w postaci wiernych słuchaczy toruńskiego radia.

Ajatollah Rydzyk ma bardzo po drodze z PiS-em więc swoim wyznawcom jest wstanie wskazać drogę jedynie słuszną,

a oni niczym ślepcy w amoku będą walczyć za swego guru.

http://www.youtube.com/watch?v=6l_YPhdKEWg&NR=1

Nie wiem czy to bardziej smutne:(, czy bardziej śmieszne :D.

Chyba jednak to pierwsze :(

Szczegolnie, ze nikt nie wie kto to jest oprocz tego, ze jest posiadaczem idiotycznego nazwiska.

Szydzenie z nazwiska jest charakterystyczne dla ludzi wyjątkowo małych (i nie chodzi tu o wzrost), chamskich i prostackich. A pierdzielenie co ślina na język przyniesie jest domeną idiotów.

Niniejszym trafiasz na moją listę ignorowanych - nie sądziłem, że z niej kiedyś skorzystam, ale dla Ciebie czynię wyjątek.